Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Lees ons gratis Whitepaper over WOZ

Vrijdag 27 januari 2023 13:36Frank van de Ven
Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking kun je een belastingverlaging in gang zetten. In ons gratis Whitepaper en ons digitale magazine leggen we je uit hoe je dat doet.

Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking kun je een belastingverlaging in gang zetten. In ons gratis Whitepaper en ons digitale magazine leggen we je uit hoe je dat doet.

Verkeerde woningtaxaties vanuit gemeenten duperen duizenden huishoudens, waardoor ze onnodig veel belasting betalen. Het is daarom erg belangrijk om je WOZ-beschikking goed te controleren. Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ-beschikking kun je een belastingverlaging in gang zetten. In ons gratis Whitepaper leggen we je uit hoe je dat doet.


Download ons Whitepaper

Sinds 2022 is op landelijk niveau een meetmethode actief die woningen op basis van oppervlakte (m2) in plaats van inhoud (m3) berekend. De invoering van deze nieuwe berekening kan foutgevoelig zijn. Het is daarom erg verstandig om dit jaar te controleren of jouw woning op de juiste manier wordt gemeten. Wil je weten waar je moet beginnen? Check dan ons Whitepaper!

In dit document lees je waarop je moet letten wanneer je zelf bezwaar wilt maken. Daarnaast hebben wij complexe, juridische taal vertaald naar gemakkelijk leesbaar Nederlands! Zo weet je precies wat er met ingewikkeld jargon bedoeld wordt. Het Whitepaper is gratis te downloaden
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

Voor de WOZ-beschikking van 2023 wordt de marktontwikkeling van 2022 gebruikt. De gemiddelde huizenprijs steeg in deze periode met 17 procent.

Wat wordt de WOZ-waarde in 2023?

Vrijdag 27 januari 2023 11:45

‌De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Nederland stijgt met 17 procent in 2023 naar een gemiddelde van 368.731 euro. Dat klinkt wrang omdat de huizenprijzen nu flink da...

Lees meer
Een meerderheid van de Nederlandse gemeenten was onnodig streng voor minima blijkt uit onderzoek. Vooral burgers met weinig spaargeld waren het slachtoffer van dit optreden.

Gemeenten duperen minima met onnodig hoge gemeentelijke belastingen

Donderdag 26 januari 2023 09:32

‌Een meerderheid van de Nederlandse gemeenten was onnodig streng voor minima en stelde te strenge eisen voor de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Dat blijkt uit onderzoek onder 180 ...

Lees meer
Het is verstandig om je WOZ-bezwaar goed te controleren en bezwaar te maken als je denkt dat er fouten gemaakt zijn. Onze directeur Dirk-Jan Wolfert legt uit hoe je bezwaar kunt maken.

Podcast beantwoordt WOZ wetenswaardigheden: Ontdek waarom bezwaar maken loont

Woensdag 25 januari 2023 09:37

‌De waarde van je huis vormt de basis voor een groot aantal gemeentelijke belastingen, maar er gaat regelmatig wat mis bij de taxatie van huizen. Foutieve schattingen van de gemeente zorgen erv...

Lees meer
De komende maand valt de WOZ-beschikking op de mat. Deze waardebepaling van je woning gebruikt de gemeente om onder meer de inkomstenbelasting en waterschapsbelasting te berekenen.

Waarom bezwaar maken tegen de WOZ-waarde zinvol kan zijn

Vrijdag 20 januari 2023 16:31

‌Binnenkort valt de WOZ-beschikking op de mat. Deze waardebepaling van je woning gebruikt de gemeente om onder meer de inkomstenbelasting en waterschapsbelasting te berekenen. Als je huis niet ...

Lees meer