Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Lening voor verduurzaming nog vaak geweigerd

Maandag 23 juli 2018 10:35Margot Boesveld
lening voor isolatie en verduurzaming

lening voor isolatie en verduurzaming

In het klimaatakkoord is opgenomen dat Nederlanders een gunstige lening kunnen afsluiten voor het verduurzamen van het huis. Daarnaast wordt gesproken over extra lenen bij een hypotheek. In plaats van de maximale 100% zou men 106% van de woningwaarde kunnen lenen. De extra 6% is dan om de woning duurzaam te maken. Een mooie theorie, maar de praktijk is anders.

Een kwart van de hypotheekverstrekkers verstrekt geen hogere lening voor de verduurzaming van de woning. Eveneens een kwart vraagt d.m.v. renteopslag een hogere rente. Dit zorgt ervoor dat veel kopers hun huis alsnog niet (kunnen) verduurzamen.

Bekende banken en geldverstrekkers zoals ING, Aegon, Tulp Hypotheken en Moneyou weigeren klanten een hogere hypotheek. Nog eens vier andere volgen dit voorbeeld. Acht andere laten de klanten meer betalen, waarbij u het meeste betaalt bij SNS (0,55%), Regiobank (0,4%) en BLG wonen (0,35 %). Een woordvoerder van deze banken laat weten binnenkort het duurzaamheidsbeleid onder de loep te nemen om te bekijken of dit anders kan.

De ABN Amro en Rabobank bieden wel de extra leenoptie aan voor huizenkopers. Net als een aantal andere geldverstrekkers.

Voor de politiek en financiële wereld ligt er dus nog een taak om te zorgen voor een eenduidig beleid waarbij iedereen extra kan lenen voor het verduurzamen van het huis. Het grootste voordeel van een energiebesparing moet dan ook ten goede komen aan de huizenbezitter en niet aan de geldverstrekker.

Bron: Telegraaf
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

klimaatakkoord 2018

Hoofdlijnen Nederlands klimaatakkoord gepresenteerd

Dinsdag 10 juli 2018 16:40

Na maanden van onderhandelen zijn de hoofdlijnen van het nieuwe Nederlandse klimaatakkoord gepresenteerd. Doelstelling van het akkoord is om te zorgen dat in Nederland in 2030 de helft minder C02...

Lees meer
afspraken klimaat in klimaatwet

Nederland krijgt Klimaatwet

Donderdag 28 juni 2018 14:48

Na maandenlange onderhandelingen zijn de politieke partijen VVD, CDA, D66, CU, GL, SP en PVDA erin geslaagd om een akkoord te bereiken over een klimaatwet. Dit is de eerste Klimaatwet in Nederland en ...

Lees meer
tips voor duurzaamheid

10 tips om duurzamer te leven

Vrijdag 15 juni 2018 09:32

De overheid en milieuorganisaties zijn druk bezig met het terugdringen van de CO2-uitstoot. Hoe Nederland duurzamer gaat worden beschrijft men in het klimaatakkoord. Natuurlijk is het zelf ook mogelij...

Lees meer
Gasvrij wonen? Wethouders trekken aan de bel!

Financiële steun nodig voor gasvrije wijken

Vrijdag 04 mei 2018 12:14

De Nederlandse overheid wil alle huizen in Nederland op termijn gasvrij hebben. Echter de investeringen die gedaan moeten worden door consumenten zijn dermate hoog dat dit niet vanzelf gaat. Het aanpa...

Lees meer