Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Meer twintigers en dertigers hebben schulden

Zaterdag 20 juli 2019 13:04Margot Boesveld
BKR: studieschulden meenemen hypotheek zorgwekkend

BKR: studieschulden meenemen hypotheek zorgwekkend

Er zijn meer financiële kopzorgen voor twintigers en dertigers. De huidige schuldensituatie bij twintigers en dertigers is zorgelijk. Dat zegt Peter van den Bosch van het Bureau Kredietregistratie (BKR). Volgens de bestuursvoorzitter komen jongeren al vroeg in de problemen.

Betalingsachterstanden

Het hoogste percentage betalingsachterstanden zit in de leeftijd tussen 31-40 jaar. Bijna 12 procent van deze groep heeft een zo'n achterstand. Van de twintigers heeft meer dan 10 procent een betalingsachterstand. En van de nog jongere leeftijdscategorie van 18-24 jaar heeft al 8 procent een betalingsachterstand. Naarmate mensen ouder worden, daalt het percentage achterstanden. Eén en ander blijkt uit de Kredietbarometer van Stichting BKR.

Lichte groei

Het aantal Nederlanders met een betalingsachterstand is de afgelopen 6 maanden met ruim 5.000 gestegen naar circa 675.000. Ook steeg het totaal aantal mensen met een geregistreerd krediet. In totaal zijn er nu meer dan 10,9 miljoen mensen met een geregistreerd krediet, aldus de Kredietbarometer.

BKR: studieschulden meenemen

De BKR Kredietbarometer geeft slechts zicht op een deel van iemands schuldenpositie. Studieschulden worden er niet in meegeteld. "Het feit dat de overheid de studieschuld niet wil registreren baart zorgen", zegt Peter van den Bosch van het Bureau Kredietregistratie. "Als samenleving moeten we niet de kop in het zand steken en ervoor zorgen dat zowel consumenten als kredietverstrekkers één totaaloverzicht hebben van alle uitstaande leningen en het betaalgedrag. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat mensen niet in de schulden terechtkomen."

Onlangs kwam nog in het nieuws dat De Tweede Kamer ziet niets in het plan van het kabinet voor een officiële schuldverklaring bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) voor mensen met een studielening. Meer dan twee derde van de Kamer steunt een oproep om af te zien van het plan. De oproep wordt onderschreven door onder meer coalitiepartners VVD en CDA en oppositiepartijen SP, PVV en PvdA. Bij de invoering van het leenstelsel "is beloofd dat de schuld niet geregistreerd wordt", zegt D66-Kamerlid Paul van Meenen. "Daar houden wij ons aan. Dat wordt nu ook niet voorgesteld, maar wij willen geen enkele stap zetten in die richting." Ook CDA'er Harry van der Molen wil dat "niet via een omweg toch een soort van BKR-registratie" tot stand komt. Het Bureau Krediet Registratie is waar private schulden staan geregistreerd.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

jan.buttolo

Als je schuld hebt wat voor schuld studie of consumentenschuld maakt niets uit schuld is schuld of dit nu 25000 studie schuld betreft of consumentenschuld bij een nieuw credit moet gewoon gekeken worden of je de nieuwe schuld samen met de oude kunt betalen toch. geen enkele twijfel de hoogte blijft belangrijk in welke vorm.

Dinsdag 30 juli 2019 19:41

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Noteer aanwezige schade en controleer of alles werkt voordat je wegrijdt bij de autoverhuurder ;-)

Ga je op vakantie een auto huren? Dit zijn de valkuilen.

Donderdag 05 augustus 2021 14:57

De meeste onenigheid bij autoverhuur gaat over verzekeringen en extra dienstverlening. Voor een extra bestuurder, kinderzitje of navigatiesysteem wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Een aantal handige ...

Lees meer
Veel huishoudens maken zich zorgen

Vaste lasten voor veel gezinnen molensteen

Zaterdag 22 juni 2019 17:06

Vaste lasten knellen steeds meer de Nederlandse huishoudens. Een verhitte discussie in de tweede kamer. De vaste lasten - dat zijn alle terugkerende uitgaven zoals je huur, verzekering, energiere...

Lees meer
Stellen maken ruzie over financiën

25% van de stelletjes maken ruzie over financiën

Dinsdag 18 juni 2019 09:47

Er heerst anno 2019 nog steeds disharmonie als het gaat om onze huishoudelijke administratie. De onenigheid tussen de partners gaat over de manier waarop zij met hun geld omgaan. De meeste mening...

Lees meer
Moeilijk rondkomen met modaal inkomen: Vaste lasten boosdoener

Nederlanders met modaal inkomen worstelen om rond te komen.

Woensdag 12 juni 2019 08:36

Uit onderzoek van RTL-nieuws is gebleken dat ook Nederlanders met een modaal inkomen worstelen om rond te komen. Er is nog altijd een grote groep huishoudens, die bijna dagleijks tegen problemen aanlo...

Lees meer