Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Vaste lasten voor veel gezinnen molensteen

Zaterdag 22 juni 2019 17:06Margot Boesveld
Veel huishoudens maken zich zorgen

Veel huishoudens maken zich zorgen

Vaste lasten knellen steeds meer de Nederlandse huishoudensEen verhitte discussie in de tweede kamer. De vaste lasten - dat zijn alle terugkerende uitgaven zoals je huur, verzekering, energierekening en je telefoon – worden steeds meer een molensteen om de nek van de mensen. Volgens budgetvoorlichtingsinstituut Nibud heeft een gemiddeld tweepersoonshuishouden - in een huurhuis na aftrek van vaste lasten en een kleine buffer voor onverwachte kosten - maar 530 euro per maand over voor alle boodschappen en sociale activiteiten. Dat is nog niet een kwart van wat er maandelijks netto binnenkomt.

Geringe loonstijging en stijging vaste lasten gevaarlijke combinatie

Volgens premier Rutte is dat de schuld van het bedrijfsleven, dat de lonen voor zijn eigen personeel nauwelijks laat groeien. Rutte verwijt bedrijven dat ze hun winst gebruiken om de portemonnee van hun aandeelhouders te spekken, terwijl dat geld ook had kunnen worden gebruikt voor loongroei. De Boer reageerde reageerde dat ‘het niet de lonen, maar de lasten zijn die het gebrek aan koopkracht veroorzaken’. De waarheid ligt altijd in het midden. Een deel van het inkomen dat naar de belasting gaat wordt steeds hoger. De vaste lasten stijgen echter sneller dan de 2,5 % loongroei. Deze geringe loonstijging is niet altijd even problematisch als het lijkt. Als de cao-lonen niet stijgen, kunnen mensen er in inkomen toch flink op voorruit gaan. Vorig jaar hebben 218.000 mensen een (nieuwe) baan gevonden. De inkomenssprong die men dan maakt, zie je niet terug in de koopkrachtplaatje.

Maar uiteindelijk hebben de vaste lastenverzwaring voor de mensen een grotere voelbare impact op de financiële situatie. Elke keer als er boodschappen gedaan worden voelt men dit direct in de portemonnee. Besteedbare deel wordt steeds kleiner en dat is zorgelijk. Een mooie drijfveer voor de Vastelastenbond om huishoudens meer dan ooit te helpen met hun lasten onder controle houden. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Stellen maken ruzie over financiën

25% van de stelletjes maken ruzie over financiën

Dinsdag 18 juni 2019 09:47

Er heerst anno 2019 nog steeds disharmonie als het gaat om onze huishoudelijke administratie. De onenigheid tussen de partners gaat over de manier waarop zij met hun geld omgaan. De meeste mening...

Lees meer
Moeilijk rondkomen met modaal inkomen: Vaste lasten boosdoener

Nederlanders met modaal inkomen worstelen om rond te komen.

Woensdag 12 juni 2019 08:36

Uit onderzoek van RTL-nieuws is gebleken dat ook Nederlanders met een modaal inkomen worstelen om rond te komen. Er is nog altijd een grote groep huishoudens, die bijna dagleijks tegen problemen aanlo...

Lees meer
Tegenwoordig kun je een flink klapper maken met je overwaarde

Wat te doen met overwaarde? | Aankoop nieuwe woning, verzilveren en meer...

Maandag 27 mei 2019 10:59

Wat te doen met overwaarde | Alle opties op een rij. De woningprijzen zitten nog steeds in de lift. Steeds meer mensen krijgen te maken met overwaarde. Is de waarde van uw woning hoger dan de (rest)hy...

Lees meer
 Vakantiegeld 2019: Hoeveel krijgt u en wat doet u ermee? Belasting gestegen

Vakantiegeld 2019: Hoeveel krijgt u en wat doet u ermee?

Vrijdag 24 mei 2019 09:00

Hoeveel vakantiegeld ontvangt u dit jaar en wat doet u met uw vakantiegeld? Waar het vakantiegeld bedoeld is om uit te geven aan een welverdiende vakantie, gebeurt dit vaak niet. Er zijn zaken b...

Lees meer