Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Minder schadeclaims woonverzekering door brand

Maandag 05 november 2018 18:45Margot Boesveld
minder brand schadeclaims

minder brand schadeclaims

Er is de laatste tijd vaak in het nieuws dat de schadelast voor verzekeraars alleen maar toeneemt. Nu is er een keer goed nieuws uit de verzekeringsbranche. Er zijn 7% minder schadeclaims door brand dan in 2016. 

Verzekerden hebben vorig jaar 95.964 keer schade door brand bij verzekeraars geclaimd. Dit werd in kaart gebracht door Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), Verbond van Verzekeraars en Brandweer Nederland hebben deze cijfers naar buiten gebracht in de risicomonitor woningbranden. 

Opvallende cijfers

Per dag zijn er gemiddeld 250 schadeclaims. Op 31 december en 1 januari zijn er bijna 2.000 schadeclaims binnengekomen. Hierbij zijn de provincies Oost-Gelderland en Overijssel met 22,1 claims per 1.000 huishoudens koploper. 

Gezinnen met kinderen claimen de meeste (brand)schade

Mogelijk is vorig jaar minder vaak schade door brand geclaimd, doordat stormen met onweer - die vaak tot brandclaims leiden - zijn uitgebleven.
Verder blijkt dat gezinnen relatief vaak een beroep doen op hun verzekeraar om de schade na een brand te verhalen. Gemiddeld dienden vorig jaar twee keer zo veel verzekerden van tussen de 38 en 56 jaar een claim vanwege brandschade in als verzekerden uit andere leeftijdsgroepen. Relatief veel mensen van tussen de 38 en 56 jaar hebben een gezin. Dat gezinnen vaker brandschade claimen, heeft meerdere oorzaken. Algemeen directeur, Richard Weurding, van het Verbond van Verzekeraars zegt dat spelen met vuur door kinderen een veelvoorkomende brandoorzaak is. Ook is er minder tijd en aandacht voor brandveiligheid in drukke gezinnen aldus de Weurding. Ook de vele batterijen verhogen het risico op brand. "Denk aan de vele iPads en laptops. Ook van bijvoorbeeld hoverboards hebben we de eerste gevallen van doorgebrande accu's al binnen." 
Verder draaien bijvoorbeeld drogers bij gezinnen vaker waardoor de kans op brand ook toeneemt.


Bron: Bond van Verzekeraars

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

schadeverzekeringen worden duurder

Premies schadeverzekeringen stijgen tot ongekende hoogte

Zaterdag 20 oktober 2018 10:22

Schadelast zorgt voor premiestijging. Verzekeraars hebben een niet al te best imago. De premiestijgingen van afgelopen jaren helpen daar niet bij. Volgens verzekeringsdeskundigen gaan er een aantal...

Lees meer
Financieel adviseurs massaal de mist in

Financieel adviseurs massaal de mist in

Dinsdag 16 oktober 2018 17:47

Financieel adviseurs overtreden massaal de Wet op het financieel toezicht (Wft) door klanten niet of onvoldoende te wijzen op tussentijdse premiedalingen van afgesloten financiële producten, zoals ov...

Lees meer
Waterschade en overstromingen, zo zorg je dat je goed verzekerd bent. Is je auto verzekerd bij een overstroming

Waterschade door regenval en overstroming | Wat kun je doen.

Vrijdag 16 juli 2021 08:00

Rijkswaterstaat waarschuwt regelmatig voor een grotere overstromingskans. Ons landje ligt onder zeeniveau en de kans dat we te maken krijgen met meerdere overstromingen is aanwezig.  Hoe zi...

Lees meer
Kun je annuleringsverzekering afsluiten als je de vakantie al geboekt hebt? Tips reisverzekering afsluiten!

Reisverzekering? Hier moet je op letten

Zaterdag 03 juli 2021 10:13

Het is een geruststellende gedachte om bij nood, diefstal of schade terug te kunnen vallen op een reisverzekering. Waar moet je op letten bij afsluiten van een reisverzekering? Heb je überhaupt...

Lees meer