Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Nederlandse economie groeit verder

Woensdag 15 augustus 2018 11:48Margot Boesveld
Stijgende economie Nederland augustus 2018

Stijgende economie Nederland augustus 2018

De Nederlandse economie blijft groeien. De stijging is in het tweede kwartaal 0,7% hoger dan in het eerste kwartaal. De stijging is te danken aan de groeiende buitenlandse handel en hogere investeringen, aldus het CBS.

Nederlanders investeren veel in woningen, bedrijfsgebouwen, infrastructuur en machines. Het vertrouwen bij bedrijven is groot waardoor er meer geld wordt uitgegeven. Hier profiteert ook de autosector van.

Consumenten kopen meer auto’s en elektrische apparaten dan vorig jaar. Ook de horeca profiteert van de extra uitgaven die Nederlanders doen. Inmiddels stijgen de consumentenuitgaven al 17 kwartalen op rij.

Hogere werkgelegenheid

De groeiende werkgelegenheid en het herstel op de Nederlandse woningmarkt zorgen voor stijgende uitgaven. Ook de stijgende export droeg in het tweede kwartaal bij aan de economische vooruitgang.

Ook het aantal openstaande vacatures stijgt. Vooral in de zorg, handel en zakelijke dienstverlening is er genoeg aanbod. Per vacature is er nu nog maar 1,4 werkloze. De vraag is groot maar het aanbod blijft hierbij achter. Ook krijgen steeds meer Nederlanders een vast contract i.p.v. een flexibel.  

Snellere groei dan buurlanden

De groei in Nederland gaat sneller dan in de landen om ons heen. In Duitsland is de groei 0,5 procent en België 0,3 procent. Frankrijk 0,2 procent en Verenigd Koninkrijk 0,4 blijven ook achter bij Nederland.

(bron: CBS)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

koopwoningen blijven stijgen

Prijzen koopwoningen blijven stijgen

Dinsdag 14 augustus 2018 11:57

De prijzen van koopwoningen blijven nog altijd stijgen. In juni 2018 zaten de prijzen op het hoogste niveau ooit. De stijging is met 8,9% ten opzichte van een jaar eerder fors te noemen. In 2008 wa...

Lees meer
Prijsstijging consumentengoederen juli 2018

Grote stijging consumentenprijzen in juli 2018

Woensdag 08 augustus 2018 12:58

Goederen en diensten zijn de afgelopen maand hard gestegen in prijs. De consumentenprijzen stegen met 2,1 procent aldus het CBS. Vooral verzekeringen en energie hebben een grote invloed op de stijging...

Lees meer
kosten airco

Hittegolf 2018: extra kosten voor stroom en water

Vrijdag 27 juli 2018 11:36

Nederland gaat gebukt onder een hittegolf. De warmte houdt al weken aan en bereikte gister het (voorlopige) hoogtepunt. Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden was het in heel Nederland tropisch wa...

Lees meer
Zonnig weer in Nederland

Ideeën voor een vakantie in Nederland

Woensdag 25 juli 2018 10:19

Wie (binnenkort) vakantie heeft en nog geen reis heeft geboekt kan deze zomer overal genieten van het goede weer. Dus ook in eigen land. Wie toch naar Zuid-Europa op vakantie wilt profiteert fors b...

Lees meer