Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Prijzen koopwoningen blijven stijgen

Dinsdag 14 augustus 2018 11:57Margot Boesveld
koopwoningen blijven stijgen

koopwoningen blijven stijgen

De prijzen van koopwoningen blijven nog altijd stijgen. In juni 2018 zaten de prijzen op het hoogste niveau ooit. De stijging is met 8,9% ten opzichte van een jaar eerder fors te noemen.

In 2008 was er een flinke piek in de waarde van koopwoningen. Daarna daalde de prijzen snel met een dieptepunt in juni 2013. Daarna stegen de prijzen geleidelijk. In mei was de waarde hoger dan tijdens de piek van 2008. De afgelopen maanden is de waarde verder gestegen. In vergelijking met 2013 zijn de prijzen nu 29 procent hoger.

De stijging is zo fors dat er geen land is in Europa waar de prijzen zo hard stijgen. De stijging was bijna 2 keer zo hoog in Nederland dan in andere Europese landen. Het aantal verkopen daalde wel weer iets.

De stijging is het grootst bij nieuwbouwwoningen. Deze stegen de afgelopen maanden met 11,2 procent. De gemiddelde nieuwbouwwoning kost daarmee 350.000 euro. In 2015 kwam het gemiddelde niet boven de 250.00 euro uit. Bestaande koopwoningen zijn met gemiddeld 280.000 euro dan weer een stuk goedkoper.

Bron: CBS

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

dennis

Nog even de bubbel verder opblazen voordat ie weer barst. We zitten duidelijk op de top vd cycle, wie nog een jaar of 2 kan wachten is straks spekkoper.

Zondag 26 augustus 2018 23:27

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Prijsstijging consumentengoederen juli 2018

Grote stijging consumentenprijzen in juli 2018

Woensdag 08 augustus 2018 12:58

Goederen en diensten zijn de afgelopen maand hard gestegen in prijs. De consumentenprijzen stegen met 2,1 procent aldus het CBS. Vooral verzekeringen en energie hebben een grote invloed op de stijging...

Lees meer
kosten airco

Hittegolf 2018: extra kosten voor stroom en water

Vrijdag 27 juli 2018 11:36

Nederland gaat gebukt onder een hittegolf. De warmte houdt al weken aan en bereikte gister het (voorlopige) hoogtepunt. Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden was het in heel Nederland tropisch wa...

Lees meer
Zonnig weer in Nederland

Ideeën voor een vakantie in Nederland

Woensdag 25 juli 2018 10:19

Wie (binnenkort) vakantie heeft en nog geen reis heeft geboekt kan deze zomer overal genieten van het goede weer. Dus ook in eigen land. Wie toch naar Zuid-Europa op vakantie wilt profiteert fors b...

Lees meer
Nederlanders sparen niet genoeg

Nederlanders sparen niet genoeg

Vrijdag 15 juni 2018 09:25

Nederlanders sparen wel, maar niet genoeg. Dit blijkt uit onderzoek van Savedo. Het bedrijf vroeg ruim 1000 Nederlanders naar hun spaargedrag. 86% geeft aan te sparen, maar 40% spaart niet genoeg om t...

Lees meer