“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Grote stijging consumentenprijzen in juli 2018

Woensdag 08 augustus 2018 12:58Margot Boesveld
Prijsstijging consumentengoederen juli 2018

Prijsstijging consumentengoederen juli 2018

Goederen en diensten zijn de afgelopen maand hard gestegen in prijs. De consumentenprijzen stegen met 2,1 procent aldus het CBS. Vooral verzekeringen en energie hebben een grote invloed op de stijging. Het is voor het eerst sinds september 2013 dat de prijzen met meer dan 2 procent stijgen.

De grootste stijger is echter de huur. Deze steeg met 2,3 procent. Gevolgd door de prijs van gas, elektriciteit en water met 0,9 procent. Op 1 juli worden huur en energieprijzen jaarlijks aangepast.

De verwachting is dat de inflatie ook sterk is, maar hierin worden nog meer factoren meegenomen. De inflatie probeert de Europese Centrale Bank (ECB) al jaren te verhogen. Met investeringen probeert men dit te bewerkstelligen. De afgelopen maand was de stijging 2,1 procent in de Eurozone, genoeg dus voor de gewenste stijging van de ECB.

Ook de huizenprijzen blijven stijgen.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Marianne

Zo zie ik het ook, al jaren lang. Ik vraag me vaak af waar dit naar toe gaat. We worden gewoon uitge-
Zogen

Maandag 20 augustus 2018 17:11

Nick

Klopt, maar voorlopig is vvd de grootste. De meerderheid van Nederland staat hier dus achter. Helaas.
Dus Over 3 jaar weer een herkansing.... Zo langs links niet in staat is 1 blok te vormen worden de rijken rijker en de armer. Mensen zijn vergeten dat iedereen arm of ziek kan worden. Het is ieder voor zich en God alleen voor mij... Nederland lijkt steeds meer op Amerika. Ik zou willen dat we weer meer op nederland gaan lijken. Waar het gezamelijk belang voor rijkdom gaat. Waar ze gelukkig geld maken, maar waar geld niet gelukkig maakt.

Maandag 20 augustus 2018 09:45

Wil van Haren

Ons word steeds voorgehouden dat het zo geweldig gaat, opgeblazen lucht ondertussen worden de prijzen opgedreven het kan niet kapot toch?
We laten ons voor de gek houden en laten ons belazeren, Rutten blijft schijnheilig lachen, mijn baantje nietwaar?

Donderdag 16 augustus 2018 08:21

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

kosten airco

Hittegolf 2018: extra kosten voor stroom en water

Vrijdag 27 juli 2018 11:36

Nederland gaat gebukt onder een hittegolf. De warmte houdt al weken aan en bereikte gister het (voorlopige) hoogtepunt. Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden was het in heel Nederland tropisch wa...

Lees meer
Zonnig weer in Nederland

Ideeën voor een vakantie in Nederland

Woensdag 25 juli 2018 10:19

Wie (binnenkort) vakantie heeft en nog geen reis heeft geboekt kan deze zomer overal genieten van het goede weer. Dus ook in eigen land. Wie toch naar Zuid-Europa op vakantie wilt profiteert fors b...

Lees meer
Nederlanders sparen niet genoeg

Nederlanders sparen niet genoeg

Vrijdag 15 juni 2018 09:25

Nederlanders sparen wel, maar niet genoeg. Dit blijkt uit onderzoek van Savedo. Het bedrijf vroeg ruim 1000 Nederlanders naar hun spaargedrag. 86% geeft aan te sparen, maar 40% spaart niet genoeg om t...

Lees meer
autorijden duurder door benzine

Liter benzine richting de 2 euro

Woensdag 30 mei 2018 15:45

Experts sluiten niet uit dat een liter benzine in Nederland 2 euro gaat kosten. Nu betaalt een consument nog maximaal 1,794 aan de pomp. De laatste maanden is de prijs voor een liter benzine hard gest...

Lees meer