Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Netbeheerders: Compleet van het gas af niet mogelijk.

Maandag 09 maart 2020 13:30Margot Boesveld
We kunnen niet zonder gasaansluitingen. Vooral oudere huizen worden dan niet meer warm.

We kunnen niet zonder gasaansluitingen. Vooral oudere huizen worden dan niet meer warm.

Netbeheerders zijn niet van plan om hun gasleidingen op te geven. Huizen van voor 1980 zijn te slecht geïsoleerd om met een warmtepomp op temperatuur te krijgen, daar is stadsverwarming of gas nodig. Een interessant artikel van Het Eindhovens Dagblad.

"Er is een sentiment in Nederland dat we van het gas af moeten, maar het verhaal is veel genuanceerder, maar dat gaat verloren in het verhaal van de politicus op de zeepkist. We hebben gassen nodig - ook in het toekomstige, duurzame energiesysteem." Han Slootweg, Directeur netstrategie Enexis Groep en hoogleraar Smart Grids TU Eindhoven.

Groen gas en groen waterstof

Volgens de netbeheerders zijn groen gas en groen waterstof om huizen mee te verwarmen, de brandstoffen van de toekomst. Groen gas kan worden gemaakt uit biomassa, gft-afval of mest. Waterstof wordt nu doorgaans gemaakt uit aardolie, maar het is ook ‘groen’ te produceren door elektrolyse als de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met windturbines en zonnepanelen. De netbeheerders vinden dat er veel meer aandacht moet komen voor de productie van deze twee gassen, want een groot deel van Nederland kan niet zonder.

"Waterstof zal ook broodnodig zijn om energie op te slaan", is de overtuiging van Slootweg. In de zomer is er een overvloed aan zon, maar nauwelijks vraag naar warmte. "Op echt koude dagen kan waterstof dat in de zomer is geproduceerd, worden gebruikt voor de verwarming." Groen gas en groen geproduceerd waterstof zijn CO2-neutraal. Vooral waterstof is de ultieme milieudroom: bij verbranding ontstaat alleen zuivere waterdamp.

Lees het hele artikel op Eindhovens Dagblad.


 

Bron: Ton Voermans, Bijna helft oudere huizen steenkoud zonder gas. 9 maart 2020

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Hoebe

Ik ben ook een groot voorstander van waterstofgas voor oudere huizen waar we er plant van hebben.even de ketel ombouwen of vernieuwen .het netwerk ligt al dus wat willen weten nog meer.

Zaterdag 21 maart 2020 13:29

Spin

Dus eindelijk een goed onderwerp,Geen kapitaal vernietiging,dat deze virus de domkoppen op een andere gedachten gaat helpen,is te hopen. Vooral met zo,n gigantisch netwerk wat er in ons land licht. zou het toch dom zijn? Ben zelf vanaf het begin, toen het gas kwam als gasfitter werkzaam geweest.En een zoon van ons werkt nu bij Liander Hopelijk gaan ze dat gasnet niet nutteloos ongebruikt. Wijnand Spin Giethoorn. Groetjes

Vrijdag 20 maart 2020 19:29

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De olieprijs keldert ruim 30%

Olieprijs keldert ruim 30% door conflict Saoedi-Arabië - Rusland

Maandag 09 maart 2020 09:56

Sinds de eerste Golfoorlog is de olieprijs niet meer zo hard gedaald. Hoe komt dit? Een conflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland ligt hieraan ten grondslag. Op 6 maart weigerde Rusland een produ...

Lees meer
Vooral op het gebied van levering van stroom en gas en door de verhoogde heffingskorting van 527 euro zijn alle huishoudens goedkoper uit. (bron: CBS)

Energierekening 170 lager dan vorig jaar

Dinsdag 03 maart 2020 17:10

Op basis van de prijzen in januari komt de gemiddelde jaarlijkse energierekening voor huishoudens in 2020 uit op 1 574 euro. Dit is 170 euro minder dan in januari 2019, bij hetzelfde verbruik. Hiermee...

Lees meer

Datalek bij UnitedConsumers

Dinsdag 25 februari 2020 16:06

UnitedConsumers heeft vanochtend rond 10:00 foutieve e-mails naar klanten verstuurd, met daarin de e-mailadressen, postcodes, huisnummers en klantnummers van andere klanten. 2865 klanten hebben deze e...

Lees meer
Door de zachte winter gaat energierekening flink omlaag.

Zacht weer zorgt voor zachte jaarrekening energie

Vrijdag 10 januari 2020 10:24

Het echte koude winterweer blijft uit. Het is warm voor december. En ook voor januari worden er redelijk lage temperaturen verwacht. Dat is goed nieuws voor je energierekening. We verbruiken ongeveer ...

Lees meer