Zacht weer zorgt voor zachte jaarrekening energie
Vrijdag 10 januari 2020 10:24:40

Het echte koude winterweer blijft uit. Het is warm voor december. En ook voor januari worden er redelijk lage temperaturen verwacht. Dat is goed nieuws voor je energierekening. We verbruiken ongeveer 40 m3 gas minder per maand. Dat betekent dat je energierekening ongeveer 30 tot 40 euro lager uitvalt. 

Het KNMI spreekt van een zeer zachte winter. En dit zachte weer houdt zich voorlopig aan. Ook januari blijft redelijk warm. onderschat februari en maart niet: misschien gaat de temperatuur dan alsnog naar omlaag, dat kunnen we nu nog niet voorspellen. Onder aan de streep betekent het voor 2 maanden een voordeel van 60 euro op de energierekening. 

We merken dat consumenten minder actief bezig zijn met stroom en gas wanneer de energierekening lager uit valt. Enerzijds logisch, omdat het de urgentie een beetje wegneemt.  We merken nog steeds dat als mensen 'geld terug krijgen'op de jaarnota de gedacht heerst dat ze het goed hebben gedaan met de energie. Hierdoor is het energiecontract het niet meer actuele 'top of mind'.  En dat is gek, want juist door naar de energietarieven te kijken kun je besparen op je energierekening.

TIP: Let op je maandbedrag. Jouw energieleverancier zal ten tijde van de jaarrekening een nieuw voorstel doen voor een maandelijks voorschotbedrag. Dit gebeurt dan op basis van het lagere verbruik door het milde winterweer. Zorg dat deze iets hoger staat. Verhoog je maandbedrag met € 5,- a € 10,- per maand.  Zo kom je niet voor verrassingen te staan als het straks in oktober november weer kouder is dan verwacht. 

Energietarieven kunnen lager met Energie. Vanzelf Geregeld.

Je energierekening wordt voor een groot gedeelte bepaald door belasting. Hier kun je niks aan doen. Maar aan de stroom en gasprijzen die aan je  energiecontract gekoppeld zitten wél.  Hier valt nog steeds veel op te besparen. Dit kun je terug vinden in de contractbevestiging van je energieleverancier. Heb je geen zin of tijd om het allemaal uit te zoeken. Kies dan voor onze service Energie. Vanzelf Geregeld. Dan nemen we de energiezaken volledig voor je uit handen en zorgen we dat je elk jaar een voordelig energiecontract hebt.

Lees ook over: 

Zo controleer je je energierekening

Alles over je gasverbruik

Mireille van der Heijden
Alleskunner en altijd enthousiast. Bemoeit zich met energie en verzekeringen en alles wat daar mee te maken heeft.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Schade jaarwisseling meer dan 15 miljoen | Meer branden tijdens de jaarwisseling
Het Verbond van Verzekeraars kwam al eerder met het bericht dat de schade tijdens de jaarwisseling voor particulieren aan woningen en auto’s zal uitkomen op ongeveer 15 miljoen euro. Dit be...
Zo kies je je zorgverzekering | in vijf stappen.
Zo kun je in 5 stappen je zorgverzekering kiezen. Overal lees je over de zorgverzekering. Ja, het is een feit dat iedereen in Nederland boven de 18 jaar verplicht is om een zorgverzekering te hebben. ...
Het oerwoud van de Consumentenbond | Energieaanbiedingen
Sinds de liberalisering van de energiemarkt springt de Consumentenbond in de bres om consumenten te helpen en beschermen. Het eerste middel in deze strijd was de energie prijsvergelijker. Deze helpt c...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam