Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Zacht weer zorgt voor zachte jaarrekening energie

Vrijdag 10 januari 2020 10:24Margot Boesveld
Door de zachte winter gaat energierekening flink omlaag.

Door de zachte winter gaat energierekening flink omlaag.

Het echte koude winterweer blijft uit. Het is warm voor december. En ook voor januari worden er redelijk lage temperaturen verwacht. Dat is goed nieuws voor je energierekening. We verbruiken ongeveer 40 m3 gas minder per maand. Dat betekent dat je energierekening ongeveer 30 tot 40 euro lager uitvalt. 

Het KNMI spreekt van een zeer zachte winter. En dit zachte weer houdt zich voorlopig aan. Ook januari blijft redelijk warm. onderschat februari en maart niet: misschien gaat de temperatuur dan alsnog naar omlaag, dat kunnen we nu nog niet voorspellen. Onder aan de streep betekent het voor 2 maanden een voordeel van 60 euro op de energierekening. 

We merken dat consumenten minder actief bezig zijn met stroom en gas wanneer de energierekening lager uit valt. Enerzijds logisch, omdat het de urgentie een beetje wegneemt.  We merken nog steeds dat als mensen 'geld terug krijgen'op de jaarnota de gedacht heerst dat ze het goed hebben gedaan met de energie. Hierdoor is het energiecontract het niet meer actuele 'top of mind'.  En dat is gek, want juist door naar de energietarieven te kijken kun je besparen op je energierekening.

TIP: Let op je maandbedrag. Jouw energieleverancier zal ten tijde van de jaarrekening een nieuw voorstel doen voor een maandelijks voorschotbedrag. Dit gebeurt dan op basis van het lagere verbruik door het milde winterweer. Zorg dat deze iets hoger staat. Verhoog je maandbedrag met € 5,- a € 10,- per maand.  Zo kom je niet voor verrassingen te staan als het straks in oktober november weer kouder is dan verwacht. 

Energietarieven kunnen lager met Energie. Vanzelf Geregeld.

Je energierekening wordt voor een groot gedeelte bepaald door belasting. Hier kun je niks aan doen. Maar aan de stroom en gasprijzen die aan je  energiecontract gekoppeld zitten wél.  Hier valt nog steeds veel op te besparen. Dit kun je terug vinden in de contractbevestiging van je energieleverancier. Heb je geen zin of tijd om het allemaal uit te zoeken. Kies dan voor onze service Energie. Vanzelf Geregeld. Dan nemen we de energiezaken volledig voor je uit handen en zorgen we dat je elk jaar een voordelig energiecontract hebt.

Lees ook over: 

Zo controleer je je energierekening

Alles over je gasverbruik

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Is de Consumentenbond de weg kwijt?

Het oerwoud van de Consumentenbond | Energieaanbiedingen

Dinsdag 17 december 2019 10:07

Sinds de liberalisering van de energiemarkt springt de Consumentenbond in de bres om consumenten te helpen en beschermen. Het eerste middel in deze strijd was de energie prijsvergelijker. Deze helpt c...

Lees meer
We doken de cijfers in. Zo veel verschillende energieaanbiedingen zorgt alleen maar voor verwarring.

Energie lokkertjes december | Wat betaal je nou echt?

Dinsdag 10 december 2019 15:56

De kortingen en cadeautjes op energiecontracten vliegen je in december om de oren. Vooral de cashbacks en cadeaus zijn populaire wervingstrucjes. Maar wat kost zo’n leuke actie je nou echt? ...

Lees meer
Je energieconsumptie speelt een steeds belangrijkere rol op de energierekening

Zo ziet je energierekening er in 2020 uit | Wat geven we uit aan stroom en gas?

Vrijdag 06 december 2019 13:07

Het effect van de energiebelasting is afhankelijk van jouw stroom en gas consumptie. De grote verliezer voor 2020 in de (groot)gasverbruiker, maar verder gaan de meeste huishoudens er op vooruit. In 2...

Lees meer
Burger moet betalen voor uitbreiding netwerkcapaciteit

Energierekening toch omhoog. Netbeheerder Tennet wint rechtszaak en gaat incasseren.

Maandag 02 december 2019 11:37

Een nieuwe tegenvaller voor de energierekening 2020. Nederlandse huishoudens worden de dupe van de capaciteitsproblemen die de verduurzaming met zich mee brengen. Het was al bekend dat er in 2022 zeke...

Lees meer