Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Niet genoeg groene stroom in Nederland

Dinsdag 26 januari 2016 13:51Margot Boesveld

 

Energiebedrijven in Nederland wekken lang niet genoeg groene stroom op om te voldoen aan de vraag uit eigen land. Tenzij consumenten specifiek om Nederlandse groene stroom vragen, krijgen ze vaak in het buitenland opgewekte groene stroom uit het stopcontact. 

 

Dat blijkt uit cijfers van Certiq, de dochteronderneming van elektriciteitstransporteur Tennet die certificaten uitgeeft voor energie die is opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Voor groene stroom worden zogeheten Certificaten van Oorsprong (CvO's) afgegeven, die bewijzen waar het is opgewekt. Steeds meer mensen willen weten waar hun groene stroom vandaan komt.

Ruim de helft van de in Nederland gebruikte groene stroom komt uit waterkrachtcentrales in Noorwegen, Zweden en Frankrijk. Nederlandse groene stroom wordt vooral opgewekt in biomassacentrales en in windmolenparken. Die zijn samen goed voor een kwart van de Nederlandse vraag. Volgens Certiq, dat als enige in Nederland CvO's mag uitgeven, werd in 2015 zo'n 12,5 procent meer gecertificeerde groene stroom verbruikt. Dat komt neer op in totaal 42,6 terrawattuur groene stroom.

Gerelateerde artikelen

Groene stroom niet altijd groen

Energieleverancier Innova op de vingers getikt 

Wilt u échte groene stroom?

  Meld u aan!
 

 

Bron: ANP

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over