Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Groene energie stroom is een verzamelnaam voor alle stroom die wordt opgewekt zonder dat daarbij fossiele brandstof wordt gebruikt. Omdat voor bio-energie geen fossiele grondstoffen worden verbruikt, heeft groene stroom veel minder impact de aarde dan grijze energie. Meer weten over de Nederlandse Windenergie? Lees verder

groen energiecontract

Bijdragen aan een beter milieu kan heel makkelijk zijn. Kies voor een energieleverancier die groene stroom en groen gas (gecompenseerd biogas) aanbiedt. Dat is al een stap in de goede richting.
groene stroom en groen gas

Duurzame oplossingen

U kunt nog meer actie ondernemen om bij te dragen aan een lagere CO-2 uitstoot. Door uw woning te isoleren is er minder warmteverlies. Maar ook zonnepanelen of een warmtepomp kan een duurzame oplossing zijn.
Besparen op stroom werkt ook

Blije wereld, blije mensen

Sinds het energieakkoord wordt gelukkig steeds duidelijker dat de zorg voor een betere wereld belangrijk is. Grote veranderingen beginnen klein. Daarom bieden wij u ook een overzicht met praktisch duurzame tips voor huis, tuin en vervoer.
blije groene wereld

77% van de Nederlanders denkt na over hoe ze duurzamer kunnen
omgaan met energie.

Van alle maatregelen die mensen kunnen nemen om energie te besparen, zijn vooral het zuiniger
omgaan met warm water (73%) en met elektrische apparatuur (72%), maar ook het zelf opwekkend van energie (48%) wint aan populariteit.

De Vastelastenbond
Ook wij vinden groene energie belangrijk en bijdragen aan een beter wereld vanzelfsprekend. Energie besparen is namelijk een onmisbare factor op weg naar een duurzaam Nederland. We kiezen daarom voor leveranciers die dit ook hoog in het vaandel hebben staan en doen regelmatig onderzoek naar groene alternatieven.

100% Groene stroom en groen gas via Vereniging de Vastelastenbond

Wilt u ook úw steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan nu erg eenvoudig, door te kiezen voor groene energie stroom, die bovendien gecertificeerd is én van een label van herkomst is voorzien via Vereniging de Vastelastenbond. Wij bieden i.s.m. energieleverancier Greenchoice voor de levering van groene energie, contracten aan met 100% in Nederland opgewekte groene stroom én gas uit groene bronnen.

Groene energie in de energiemarkt

Aan de elektriciteit die uit het stopcontact komt is niet te zien of de bron daarvan duurzaam is of niet. Om aan te tonen dat groene stroom echt groen is moet een energieleverancier garanties van oorsprong hebben. In Nederland is de vraag naar groene stroom veel groter dan de productie. Daarom wordt er vaak gehandeld in certificaten. Deze certificaathandel is meerdere malen in het nieuws geweest. 

Groene energieleveranciers en groen product

Er zijn veel ‘groene’ energieleveranciers in Nederland. Maar door de certificatenhandel is het niet duidelijk of uw groene stroom, eigenlijk grijze stroom is. In september 2014 kwam de Minister van Economische Zaken met de brancheorganisatie Energie Nederland overeen dat er in het eerstvolgende stroometiket een differentiatie naar binnen- of buitenlandse herkomst zou worden weergegeven. Wilt u zeker weten dat uw echt groene stroom heeft, dan moet u kijken naar het stroometiket van het energieproduct dat u bent aangegaan. Kies echte groene energie uit Nederland. Niet duurder, wél duurzaam! Bekijk het stroometiket van Greenchoice.

Certificatenhandel 

In Scandinavië wordt stroom opgewekt door middel van waterkracht. Niet omdat dit goed is voor het milieu, maar omdat waterkracht de goedkoopste manier van opwekken is. Ze wekken al meer dan 50 jaar op deze manier het grootste gedeelte van hun energie op. In Scandinavië is er geen vraag naar groene stroom. De bewoners rijden elke dag langs de centrales en denken dat het wel goed zit. Maar niets is minder waar. De Nederlandse energiebedrijven kopen de garanties van oorsprong uit Scandinavië voor een prikkie: certificatenhandel. De stroom die in Scandinavië wordt opgewekt met waterkrachtcentrales is, zonder de garantie van oorsprong, grijs en niet groen. Kunt u het nog volgen?

Waterkracht en sjoemelstroom

Hoe weet u als consument of u te maken heeft met Sjoemelstroom of niet? Controleer het stroometiket van uw stroomleverancier. Elke leverancier is verplicht om de bron van oorsprong middels een stroometiket te tonen. Zo kunt u zien of het product dat u afneemt daadwerkelijk groen is opgewekt of niet. Ziet u veel waterkracht op het stroometiket staan? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met ‘sjoemelstroom’. Er wordt namelijks bijna geen elektriciteit uit waterkracht gewonnen in Nederland. Daar hebben we in ons land onvoldoende rivieren (watervallen/waterkracht) voor. Dat brengt ons weer terug bij het nieuws over de certificatenhandel uit Scandinavië. 

Nog vragen? Bel ons: 040 - 7 200 200 op werkdagen tot 17:00