Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Nieuwe pandemie? Ziekenhuisbedden vol gewonde, oudere e-bikers

Woensdag 02 augustus 2023 07:57Frank van de Ven
Doktoren adviseren oudere e-bikers om eerst te oefenen met deze nieuwe fietsen alvorens de weg op te gaan. Ook wordt het dragen van een helm met klem geadviseerd.

Doktoren adviseren oudere e-bikers om eerst te oefenen met deze nieuwe fietsen alvorens de weg op te gaan. Ook wordt het dragen van een helm met klem geadviseerd.

‌Traumachirurgen, artsen en doktoren maken zich grote zorgen over ouderen op elektrische fietsen. Deze kwetsbare groep belandt volgens onderzoek regelmatig met ernstig letsel in het ziekenhuis. Artsen drukken senioren op het hart om eerst te oefenen met fietsen op een e-bike alvorens de weg op te gaan. Een ander advies is om altijd een helm te dragen als je de elketrische fiets opstapt. Ook is het raadzaam om voor de zekerheid een goede verzekering af te sluiten. 
 
Er zijn nog geen landelijke cijfers beschikbaar, maar Brabantse ziekenhuizen kregen volgens het Algemeen Dagblad vorig jaar ruim 120 meer zwaargewonde patiënten binnen dan vóór de coronapandemie. In de regio's rondom Rotterdam en Utrecht steeg het aantal gewonden door fietsongelukken met enkele tientallen. In de omgeving van Amsterdam en Flevoland werden er 160 mensen met meerdere ernstige letsels binnengebracht dan in 2019.
 
Traumachirurgen koppelen de toename van het groeiende aantal patiënten aan e-bikes. "We zien veel schedel- of hersenletsel bij fietsongelukken. Vaak hebben ze daar botbreuken bij", zegt Koen Lansink, traumachirurg in het Elisabeth- TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. "Ouderen blijven langer actief. Ze worden gezonder oud, maar ze zijn wel kwetsbaarder."
 

Beschermen tegen ongelukken

Het is hoe dan ook belangrijk om je goed te verzekeren als je met een e-bike de weg opgaat. “Het is belangrijk dat je verantwoord de weg op gaat en jezelf en je dierbaren beschermt tegen mogelijke risico’s zoals ongelukken en schades”, zegt verzekeringsadviseur Amber van Beers.
 
Het verzekeren van je e-bike kan op verschillende manieren. “Je kunt voor een kortlopende fietsverzekering kiezen, waarbij je voor een periode van 3 jaar bent verzekerd en deze e-bikeverzekering automatisch afloopt. Bij deze verzekering kan je een verlengde garantie voor je fietsaccu afsluiten”, zegt de adviseur.
 

Tussenpersoon helpt

Een andere optie is de doorlopende fietsverzekering, waarbij je doorlopend bent verzekerd en de verzekering minimaal 1 jaar duurt. "Daarna is deze verzekering opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Met deze fietsverzekering kan je géén verlengde garantie voor je fietsaccu afsluiten. Neem contact op met je tussenpersoon bij vragen,” besluit Van Beers.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers helpt je veilig en verantwoord vakantie vieren met een aantal nuttige tips!

Op vakantie gaan zonder onze reistips te lezen is onverantwoord!

Maandag 24 juli 2023 12:55

‌Je hebt er lang voor gewerkt en nu is het eindelijk zover: vakantie! Je hebt je checklist minutieus afgevinkt, zodat je dit jaar je zwembroek niet vergeet. Lekker bezig, maar zorg ervoor dat...

Lees meer
Verzekeringsadviseur Amber van Beers geeft handige tips waarmee je met een gerust hart op reis kunt.

Hoge kosten voor buitenlandse zorg voorkom je met onze handige tips

Woensdag 12 juli 2023 10:38

‌Steeds meer Nederlanders komen tijdens vakanties in het buitenland in de problemen door torenhoge zorgkosten als ze op hun vakantiebestemming in het ziekenhuis belanden. Deze kosten kunnen zel...

Lees meer
Als jij straks met je mandje vol lekkernijen voor de kassa staat om deze feestdag te vieren, vraag je je vast af of je een tandartsverzekering moest afsluiten. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers heeft het antwoord.

Fijne Wereld Chocolade Dag! Tandartsverzekering nodig?

Vrijdag 07 juli 2023 10:21

‌Het is vandaag Wereld Chocolade Dag. Een dag waarvan niet alleen zoetekauwen heel gelukkig worden, want ook hun tandartsen kunnen hun lol op! Als jij straks met je bestelling vol lekkernijen v...

Lees meer
In plaats van schades te vervangen, moeten deze volgens de makers van het Manifest Duurzaam Schadeherstel ‘duurzaam hersteld’ worden.

Duurzaam schadeherstel in plaats van vervanging de norm eind 2024?

Woensdag 14 juni 2023 09:10

‌Als het aan Schoonmakend Nederland, Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en het Verbond van Verzekeraars ligt, gaat de schadeafhandeling eind 2024 volledig op de schop. ...

Lees meer