Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Op vakantie gaan zonder onze reistips te lezen is onverantwoord!

Maandag 24 juli 2023 12:55Frank van de Ven
Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers helpt je veilig en verantwoord vakantie vieren met een aantal nuttige tips!

Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers helpt je veilig en verantwoord vakantie vieren met een aantal nuttige tips!

Je hebt er lang voor gewerkt en nu is het eindelijk zover: vakantie! Je hebt je checklist minutieus afgevinkt, zodat je dit jaar je zwembroek niet vergeet. Lekker bezig, maar zorg ervoor dat je onze tips goed leest voordat je vertrekt. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers helpt je veilig en verantwoord vakantie vieren!
 

Wat moet je doen als je bezittingen op vakantieadres zijn gestolen?

“Bij diefstal en verlies van je bagage op je vakantiebestemming moet je altijd aangifte doen in de stad of het land waar je op dat moment bent. Officieel heb je namelijk geen dekking volgens de verzekeringsvoorwaarden als je geen aangifte doet. Wanneer je in Nederland op vakantie bent en aangifte doet, word je vaak doorverwezen naar de gemeente voor aangifte. Wanneer terug bent van vakantie, kun je je schade melden bij je reisverzekeraar.”


Wat moet je doen als je koffer beschadigd raakt op het vliegveld?

“Beschadiging van je koffer moet je altijd op het vliegveld melden bij je vliegmaatschappij. Zij nemen je claim in behandeling. In geval van beschadiging maken zij een rapport op (PIR: Baggage Irregularity Report). Mocht er vanuit de vliegmaatschappij geen vergoeding komen, kun je de schade indienen bij je reisverzekering. Welke vergoeding je krijgt, hangt af van je reisverzekering.”
 

Zijn er nog andere bagageschades die je vaak voorbij ziet komen?

“Jazeker. Naast beschadiging zien we ook regelmatig dat een koffer met vertraging aankomt of helemaal niet aankomt. Eigenlijk verloopt de schadeafhandeling hiervan hetzelfde als bij beschadiging. Je moet je bij je vliegmaatschappij melden en zij behandelen de claim vervolgens. Als er geen betaling volgt, kun je jouw claim indienen op je reisverzekering. Vanuit veel reisverzekeraars is er bijvoorbeeld bij vertraging dekking voor het aanschaffen van noodzakelijke bagage (denk dan bijvoorbeeld aan je tandenborstel, shampoo, zwembroek of bikini).”


Wat moet je weten over zorgkosten en je reisverzekering?

“In principe is je zorgverzekeraar je eerste aanspreekpunt bij zorgkosten. Dat geldt dus ook in het buitenland. De zorgkosten die zij niet vergoeden, kun je indienen bij je reisverzekeraar. Je reisverzekering vergoedt zorgkosten tegen kostprijs, zodat je nooit tussen wal en schip belandt. Je kunt in dat geval de afwijzing van je zorgverzekeraar meesturen naar je reisverzekering. Het moet wel om onvoorziene kosten gaan. We zien ook wel eens kosten voor haarimplantaten of het gebit voorbij komen. Dit soort kosten worden uiteraard niet vergoed door de reisverzekering.”
 

Wat kan de alarmcentrale voor je betekenen?

“De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Je kunt hen altijd bellen als je vragen hebt of voor hulp. Wanneer je in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt en de zorgkosten flink oplopen, wil – of kun – je natuurlijk niet alle zorgkosten voorschieten. Wanneer je de alarmcentrale belt, kunnen zij contact leggen met het ziekenhuis en regelen dat alle zorgkosten direct via hen lopen. Daarnaast kan de alarmcentrale helpen bij de communicatie met het ziekenhuis, boeken van een terugvlucht en nog veel meer. Zij nemen je dus werk uit handen!”


Je adviseert dus om bij pech standaard de alarmcentrale te bellen?

“Zeker weten! Onze tip is om altijd contact met de alarmcentrale op te nemen, want dat scheelt je een hoop ellende. Daarnaast is het bij de meeste reisverzekeraars verplicht om in dit soort gevallen met de alarmcentrale te bellen. Wordt er niet gebeld, is er geen standaard dekking. Dit doen verzekeraars om te voorkomen dat mensen onnodig hoge kosten maken.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Verzekeringsadviseur Amber van Beers geeft handige tips waarmee je met een gerust hart op reis kunt.

Hoge kosten voor buitenlandse zorg voorkom je met onze handige tips

Woensdag 12 juli 2023 10:38

‌Steeds meer Nederlanders komen tijdens vakanties in het buitenland in de problemen door torenhoge zorgkosten als ze op hun vakantiebestemming in het ziekenhuis belanden. Deze kosten kunnen zel...

Lees meer
Als jij straks met je mandje vol lekkernijen voor de kassa staat om deze feestdag te vieren, vraag je je vast af of je een tandartsverzekering moest afsluiten. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers heeft het antwoord.

Fijne Wereld Chocolade Dag! Tandartsverzekering nodig?

Vrijdag 07 juli 2023 10:21

‌Het is vandaag Wereld Chocolade Dag. Een dag waarvan niet alleen zoetekauwen heel gelukkig worden, want ook hun tandartsen kunnen hun lol op! Als jij straks met je bestelling vol lekkernijen v...

Lees meer
In plaats van schades te vervangen, moeten deze volgens de makers van het Manifest Duurzaam Schadeherstel ‘duurzaam hersteld’ worden.

Duurzaam schadeherstel in plaats van vervanging de norm eind 2024?

Woensdag 14 juni 2023 09:10

‌Als het aan Schoonmakend Nederland, Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en het Verbond van Verzekeraars ligt, gaat de schadeafhandeling eind 2024 volledig op de schop. ...

Lees meer
Een fietsongeluk kan flink in de papieren lopen en grote gevolgen hebben voor zowel slachtoffer als veroorzaker.

Dit blog over de aansprakelijkheidsverzekering kan je veel ellende (en geld) besparen

Dinsdag 20 juni 2023 06:32

‌De aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk, omdat deze relatief goedkope verzekering een hoop (financiële) ellende kan voorkomen bij ernstig letsel maar ook bij grote materiële schad...

Lees meer