Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Fijne Wereld Chocolade Dag! Tandartsverzekering nodig?

Vrijdag 07 juli 2023 10:21Frank van de Ven
Als jij straks met je mandje vol lekkernijen voor de kassa staat om deze feestdag te vieren, vraag je je vast af of je een tandartsverzekering moest afsluiten. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers heeft het antwoord.

Als jij straks met je mandje vol lekkernijen voor de kassa staat om deze feestdag te vieren, vraag je je vast af of je een tandartsverzekering moest afsluiten. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers heeft het antwoord.

Het is vandaag Wereld Chocolade Dag. Een dag waarvan niet alleen zoetekauwen heel gelukkig worden, want ook hun tandartsen kunnen hun lol op! Als jij straks met je bestelling vol lekkernijen voor de kassa van de supermarkt of chocolatier staat om deze feestdag te vieren, vraag je je vast af of je een tandartsverzekering moest afsluiten. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers heeft het antwoord.

Je hebt bij een tandartsverzekering de keuze uit een standaard verzekerd bedrag of een extra hoog verzekerd bedrag. “De meest gekozen dekking is de standaard tandartsverzekering. Verzekerde bedragen hierbij liggen tussen de 200 en  500 euro per jaar. Voor deze dekking betaal je gemiddeld 20 tot 25 euro per maand. Op jaarbasis ben je dus ongeveer 300 euro kwijt voor deze verzekering”, verduidelijkt de verzekeringsadviseur.

Is het afsluiten van zo’n verzekering verstandig? “Als je weet dat je bij elk tandartsbezoek geld kwijt bent aan het verwijderen van tandsteen of het vullen van een gaatje of andere kosten maakt, is het interessant. Als je een goed gebit hebt en met een twee controles per jaar wegkomt, zou ik het niet doen. Een controle kost een paar tientjes. Stel dat je twee keer 40 euro moet betalen, dan ben je 80 euro kwijt. Wil je daarvoor 300 euro aan premie betalen?”
 

Tandartsverzekering zinvol?

Van Beers adviseert om het geld dat je voor de tandartsverzekering kwijt zou zijn te sparen. De kans is volgens haar groot dat je van dat gespaarde bedrag weinig uitgeeft en de rest in eigen zak kunt steken: “Als je de premie er niet uithaalt omdat je gewoon goede tanden hebt, heeft het weinig zin om een tandartsverzekering af te sluiten voor alleen een controle of incidenteel een gaatje.”

Eerder gaven we aan dat je ook voor een hogere tandartsverzekering kunt kiezen. “Denk hierbij aan een verzekerd bedrag van circa 1.000 euro. Nu hoor ik je al denken: ‘Dat is handig wanneer ik een nieuwe kroon nodig heb! Die kroon kan wel wachten tot volgend jaar, wanneer ik mijn zorgverzekering heb aangepast naar deze ruime vergoeding.’ Zo werkt het helaas niet. Om deze verzekering te kunnen afsluiten, heb je een tandartsverklaring nodig. Als uit die verklaring blijkt dat je al het nodige onderhoud aan je tanden moet laten doen, zullen de meeste verzekeraars deze dekking niet toekennen. Begin hier dus op tijd mee!”


Kosten declareren

Mocht je naar de orthodontist verwezen worden, is het slim om daar zo snel mogelijk op te anticiperen, zegt Van Beers: “Voorheen kon je in december een tandartsverzekering sluiten, zodat je direct het jaar daarop de beugel voor je kind al kon declareren. Verzekeraars hebben daar verandering in gebracht. Bij de meeste verzekeraars zit er een wachttijd op of in het eerste jaar maar een gedeeltelijke vergoeding. Zorg dus dat je op tijd je verzekering aanpast voor je beugelende kind.”

Als je nu wilt afrekenen en je chocolade na het lezen van dit blog nog niet hebt teruggelegd, heb jij vast geen verzekering nodig. Geniet van deze bijzondere dag en blijf totdat je aankoop veilig is opgeborgen in de koelkast uit de zon! 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

In plaats van schades te vervangen, moeten deze volgens de makers van het Manifest Duurzaam Schadeherstel ‘duurzaam hersteld’ worden.

Duurzaam schadeherstel in plaats van vervanging de norm eind 2024?

Woensdag 14 juni 2023 09:10

‌Als het aan Schoonmakend Nederland, Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en het Verbond van Verzekeraars ligt, gaat de schadeafhandeling eind 2024 volledig op de schop. ...

Lees meer
Een fietsongeluk kan flink in de papieren lopen en grote gevolgen hebben voor zowel slachtoffer als veroorzaker.

Dit blog over de aansprakelijkheidsverzekering kan je veel ellende (en geld) besparen

Dinsdag 20 juni 2023 06:32

‌De aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk, omdat deze relatief goedkope verzekering een hoop (financiële) ellende kan voorkomen bij ernstig letsel maar ook bij grote materiële schad...

Lees meer
Een ongeluk zit in een klein hoekje ontdekte een visser die per ongeluk een peperdure hengel van zijn vriend kapotmaakte. Een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen.

Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering?

Dinsdag 13 juni 2023 06:07

‌Er bestaan behoorlijk wat misverstanden over de aansprakelijkheidsverzekering. Onze adviseur Amber van Beers krijgt veel vragen over dit onderwerp en dat is niet zo gek. De aansprakelijkheidsv...

Lees meer
Vreemde voertuigen zoals Hoverboards maken hun opwachting. Hoe weet je of deze nieuwe vervoersmiddelen goed verzekerd zijn?

Vreemde voertuigen op de weg: hoe verzeker je een Speed Pedelec, Hoverboard of e-step?

Donderdag 08 juni 2023 11:34

‌Het straatbeeld vult zich steeds vaker met bijzondere voertuigen zoals Speed Pedelecs, elektrische steps en Hoverboards. Speed Pedelecs zijn van die supersnelle gemotoriseerde fietsen die je v...

Lees meer