Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Ook Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

Vrijdag 15 december 2023 16:42DirkJan Wolfert
Vattenfall klanten met zonnepanelen gaan terugleverkosten betalen

Vattenfall klanten met zonnepanelen gaan terugleverkosten betalen

Ook Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Meerdere energiebedrijven hebben die stap al gezet, sinds de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de zogeheten salderingsregeling gefaseerd af te bouwen.

De energiebedrijven zitten ermee dat klanten met zonnepanelen door de salderingsregeling teruggeleverde stroom mogen afstrepen tegen hun eigen verbruik. Zij ‘betalen’ zo met dure stroom op momenten van grote vraag en weinig aanbod, terwijl zonnepanelen vaak stroom terugleveren als er een overschot aan elektriciteit is en de prijzen dus laag zijn.

Klanten van Vattenfall met een variabel contract en zonnepanelen betalen vanaf 1 juli een vergoeding voor het terugleveren van elektriciteit. Dit geldt eveneens voor klanten met een nieuw vast contract dat vanaf 1 juli ingaat. Vattenfall heeft een regeling ontworpen waarbij de hoogte van het bedrag afhangt van de hoeveelheid teruggeleverde zonnestroom. Klanten die zeer weinig terugleveren - tot 500 kWh, hoeven geen terugleverkosten te betalen.

Eerder hebben onder andere Eneco, Budget Energie en Vandebron de kosten voor bezitters van zonnepanelen verhoogd. Prijsvergelijkers merken daarbij op dat zonnepaneelbezitters inmiddels door vrijwel alle energiebedrijven in Nederland worden ‘benadeeld’. Soms zijn er terugleverkosten bijgekomen, soms hogere vaste kosten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Zonnepaneelbezitters blijven te maken krijgen met terugleverkosten

Terugleverkosten zonnepanelen blijven voorlopig bestaan tot afschaffing salderingsregeling

Donderdag 23 mei 2024 10:37

‌Energiebedrijven mogen voorlopig terugleverkosten blijven rekenen aan huishoudens die zonnestroom opwekken. NSC-Kamerlid Wytske Postma suggereerde donderdag dat de nieuwe coalitie dat wilde ve...

Lees meer
Terugleverkosten voor zonnepaneelhouders niet verboden

ACM: Onderzochte terugleverkosten niet verboden voor zonnepaneelhouders

Woensdag 08 mei 2024 14:26

Energieleveranceirs mogen volgens de huidige wetgeving hun tarieven vrij bepalen, mits deze redelijk zijn in verhouding tot de onderliggende kosten. Voor huishoudens met zonnepanelen zijn de kosten ...

Lees meer
Is een thuisaccu rendabel?

Is een thuisbatterij rendabel?

Vrijdag 17 mei 2024 14:24

‌Er is steeds meer vraag naar thuisbatterijen om (zonne)energie op te slaan. Maar is deze investering ook financieel rendabel? Hoe werkt een thuisbatterij? Een thuisbatterij slaat de over...

Lees meer
Terugleverkosten voor klanten met zonnepanelen

Welke terugleverkosten brengen de verschillende energieleveranciers in rekening?

Vrijdag 03 mei 2024 10:37

Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben zonnepanelen, wat leidt tot teruglevering van stroom aan het net. Dit kan overbelasting veroorzaken en het kst energiebedrijven geld. De meeste energieleve...

Lees meer