Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Boete van 1,1 miljoen voor energieleverancier HEM

Vrijdag 05 april 2024 22:59DirkJan Wolfert
Boete van meer dan een miljoen voor HEM

Boete van meer dan een miljoen voor HEM

Energiebedrijf Hollandse Energie Maatschappij (HEM) heeft een boete van meer dan 1 miljoen euro gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege agressieve telefonische verkooppraktijken.

Bij telefonische verkoop meldde het personeel niet altijd duidelijk dat ze namens HEM belden en gaven ze niet helder aan welke tarieven en voorwaarden bij het nieuwe contract hoorden. Als consumenten aangaven geen interesse te hebben, drongen verkopers vaak toch aan. Sommige verkopers beweerden zelfs te bellen om ongewenste telefoontjes te stoppen.

Volgens de ACM hanteerde HEM te hoge tarieven. Hierdoor verloren klanten die overstapten vaak hun voordelige contract en betalen sommigen nog steeds onnodig hoge bedragen voor gas en elektriciteit, aldus ACM-bestuurslid Manon Leijten.

De ACM had eerder al gewaarschuwd voor de hoge tarieven van HEM, die ver boven het prijsplafond voor vaste contracten lagen. Dit plafond zorgde ervoor dat consumenten afgelopen jaar niet meer dan een bepaalde maximumprijs betaalden voor hun energie. Het huidige onderzoek naar HEM werd gestart na talrijke klachten over hun wervingspraktijken.

HEM is regelmatig bij Tros Radar in de uitzending gekomen en werd door het programma bestempeld als 'Energiecowboy'. hem stapte vervolgens naar de rechter om dit aan te vecchten maar verloor deze rechtzaak.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Sparky energiemeter met App

Gratis slimme energiemeter voor Vastelastenbond-klanten

Woensdag 17 april 2024 13:35

‌Alle Vastelastenbond-klanten die gebruik maken van Energie Van zelf Geregeld kunnen een gratis slimme energiemeter aanvragen. Deze handige dongle, genaamd Sparky, biedt real-time inzicht in je...

Lees meer
Het beste energiecontract vinden steeds lastiger

Het beste energiecontract vinden wordt steeds moeilijker

Zondag 07 april 2024 16:01

‌Het vinden van het meest voordelige energiecontract wordt steeds uitdagender voor consumenten. Het aanbod is uitgebreider en minder transparant geworden, waardoor het niet meer zo eenvoudig is...

Lees meer
Terugleverkosten bij Eneco voor zonnepaneelbezitters

Eneco voert ook kosten in voor het terugleveren van energie

Dinsdag 12 maart 2024 16:25

‌ Eneco sluit zich aan bij de trend van energiebedrijven die kosten gaan berekenen aan particulieren met zonnepanelen die energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Als eerste van de dr...

Lees meer
Energiecowboys laten klanten in wurgcontracten belanden

Radar betitelde energieleverancier HEM op een rechtmatige wijze als 'energiecowboys'

Zondag 10 maart 2024 16:16

‌ De Hollandse Energie Maatschappij (HEM) is door het consumentenprogramma Radar terecht bestempeld als 'energiecowboys', die klanten in 'wurgcontracten' laten belanden door misl...

Lees meer