Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Podcast over vergrote impact energielabel dankzij energiecrisis

Woensdag 27 juli 2022 16:51Frank van de Ven

De stijgende energierekening heeft de interesse in het energielabel flink vergroot, stelt directeur Ron van den Berk van taxatiebedrijf Taxatiepro. In de elfde aflevering van ‘Onderaan de Streep’ legt Van den Berk uit waarom dat komt. In deze podcast wordt ook de vraag beantwoord waarom de aanschaf van een energielabel verstandig is voor mensen die hun woning willen verkopen.

In 2021 ging het energielabel op de schop omdat het voor consumenten duidelijker moest worden hoe de duurzaamheid van een huis gemeten wordt. Nu de energiecrisis in volle gang is, is er sprake van een vernieuwde interesse in dit etiket. Van den Berk gaat dieper in op de meerwaarde van het label.   Niet alleen consumenten zijn geïnteresseerd in het energielabel. Ook steeds meer woningcorporaties hechten waarde aan dit product. Van den Berg: “In de regio Eindhoven bijvoorbeeld worden steeds meer sociale huurwoningen van energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en warmtepompen voorzien. Ook worden deze huizen beter geïsoleerd om het energieverbruik terug te kunnen dringen.”

Geluiden uit de markt

‘Onderaan De Streep’ is te beluisteren op YouTubeSpotifyiTunesGoogle én Soundcloud! Alle uitzendingen kun je streamen op deze kanalen. Wanneer je geen zin hebt om een blog te lezen of als je onderweg naar je werk bijgepraat wilt worden, is onze podcast ideaal. Heb je een tip voor de redactie stuur ons dan een mailtje. Vinden we leuk!

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

In de huidige woningmarkt is de rol van het energielabel steeds groter geworden.

'Energiecrisis heeft interesse in energielabel vergroot'

Maandag 25 juli 2022 08:39

‌ De populariteit van energielabels is flink gestegen sinds de energiecrisis gaande is. Steeds meer woningzoekers nemen de duurzaamheid van een huis mee in hun aankoopbeslissing. Woningen me...

Lees meer
Dirk-Jan Wolfert: “Je kunt je stroom- en gasverbruik verminderen door je gedrag aan te passen. Zo kun je de thermostraat een graadje lager zetten en stekkers van apparaten die je niet gebruikt uit het stopcontact halen.

Voorspelling verloop energiecrisis: ‘Wapen je tegen de koude wintermaanden en isoleer’

Woensdag 29 juni 2022 16:35

‌De energiemarkt is volop in beweging nu de oorlog in Oekraïne nog niet ten einde is en Rusland de gaskraan steeds verder dichter draait. Deze ontwikkelingen zijn van grote invloed op de E...

Lees meer
Woningverduurzaming is nodeloos complex waardoor huizenbezitters niet de hulp krijgen die ze verdienen.

Provincies en gemeenten: Rijk kom in actie voor woningverduurzaming

Vrijdag 24 juni 2022 08:19

‌ Gedeputeerde Huib van Essen van Energietransitie roept namens alle provincies en zestig gemeenten politiek Den Haag op om woningverduurzaming te vereenvoudigen. De oproep is bedoeld o...

Lees meer
Sinds kort biedt de Vastelastenbond ook hypotheekadvies aan. De hypotheek is voor veel mensen toch wel dé grootste vaste last.

'Bouwdepot op orde dankzij ijzersterk advies Buurtmannen'

Woensdag 22 juni 2022 09:02

‌Een tijdje terug besloten redacteur Frank van de Ven en zijn gezin om de mogelijkheden van hypotheekadvies te verkennen. Ze waren benieuwd wat zij voor elkaar zouden krijgen met een ...

Lees meer