Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

'Bouwdepot op orde dankzij ijzersterk advies Buurtmannen'

Woensdag 22 juni 2022 09:02Frank van de Ven
Sinds kort biedt de Vastelastenbond ook hypotheekadvies aan. De hypotheek is voor veel mensen toch wel dé grootste vaste last.

Sinds kort biedt de Vastelastenbond ook hypotheekadvies aan. De hypotheek is voor veel mensen toch wel dé grootste vaste last.

Een tijdje terug besloten redacteur Frank van de Ven en zijn gezin om de mogelijkheden van hypotheekadvies te verkennen. Ze waren benieuwd wat zij voor elkaar zouden krijgen met een krap budget en een groot wensenpakket. Na een goed gesprek met Edwin van der Burgt van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen werd het familie Van de Ven duidelijk dat er nog heel wat mogelijk was. Ruim anderhalve maand later is het bouwdepot een feit en staat er bij het gezin een hoop op stapel op het vlak van woningverduurzaming.  
 
Sinds kort biedt de Vastelastenbond ook hypotheekadvies aan. De hypotheek is voor veel mensen toch wel dé grootste vaste last. Door de samenwerking met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen aan te gaan, biedt de consumentenorganisatie ook op dit vlak de kans op lastenverlaging.
 
Een grote wens van Frank en zijn vrouw Anoek was om het dak van hun hoekwoning aan te pakken. De Vastelastenbond was net begonnen met de samenwerking met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen en de redacteur wilde de proef op de som nemen. Frank besloot om maar meteen de expertise van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen te testen. “Toen we het huis kochten wisten we dat er asbest op zat”, stelt de redacteur. “We hoopten dat er een voordelige subsidieregeling zou komen of een ander interessant aanbod zodat we het dak konden vervangen. Het liefst met de rest van de straat maar dat is nooit van de grond gekomen. Sinds we een zoon hebben, vinden we het belangrijk om zo snel mogelijk van dat asbest af te zijn.”

Het saneren van asbest is erg prijzig. Daar bovenop komt een andere wens van het stel: het plaatsen van zonnepanelen! Het stel had afgesproken om hun maandlasten zo laag mogelijk te houden zodat er financiële ruimte is om te sparen en leuke dingen te doen. "Het is niet zo dat we een geldboom in de tuin hebben staan of een schatkist op zolder hebben waaruit we kunnen putten. Mijn verwachtingen waren laag", verduidelijkt Anoek.  Na een gesprek met Van der Burgt bleek dat er veel meer mogelijk was dan gedacht. “Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat we het überhaupt voor elkaar zouden krijgen om een nieuw dak met zonnepanelen te realiseren”, zegt een enigszins verbaasde Frank. 


Bouwdepot regelen

Toen Frank thuis over Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen vertelde werd ook de nieuwsgierigheid van Anoek gewekt. Een bouwdepot bleek de uitkomst te zijn. "Door een ruime berekening van Edwin ontdekten we dat er meer mogelijk was dan we hadden durven dromen”, verduidelijkt Anoek. “Het was een wens om onze verouderde badkamer aan te pakken. Dat plan had ik al toen we hier kwamen wonen. We hadden er nooit het geld voor maar dankzij de hulp van Edwin ontdekten we hoe we de badkamer alsnog op de schop konden nemen.”

Na afloop van het gesprek met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen wisten Frank en Anoek met één blik al genoeg. “Dit moeten we gewoon doen! Het fijne aan het gesprek met Edwin was dat het heel helder was. Hij legt alles op zo’n rustige en duidelijke manier uit dat je meteen weet waar je aan toe bent. Zijn kennis op het gebied van energiebesparende maatregelen is groot en de schattingen die hij maakte, waren erg accuraat.”


Offertes overleggen

Voordat het bouwdepot rond was, moesten er offertes overlegd worden. “Zo moesten de geschatte kosten van de renovatie van de badkamer in kaart gebracht worden. Ook de offerte van het meubilair en het bad moest Edwin hebben”, vertelt Anoek. Daarnaast was inzicht in de kosten van de dakvervanging en de plaatsing - en aanschaf - van de zonnepanelen nodig. Uit het bouwdepot wilde het gezin ook nog luifels halen om de warmte van de zon tegen te houden.

Enige haast was geboden omdat je in de huidige markt met forse rentestijgingen te maken hebt. “De dag na het gesprek met Edwin steeg de rente met een half procent. Het advies was om  snel te zijn als we interesse hadden. Dat klinkt misschien pushy maar datr was absoluut niet zo. Edwin legde uit hoe de markt zich momenteel ontwikkeld en dat gaf ons meer inzicht. We hebben besloten om er vaart achter te zetten en Edwin alle beloofde documenten aan te leveren. Dat ging gelukkig erg vlot”, stelt Frank.


Taxatierapport nodig

Er was ook een taxatierapport nodig voor onze woning. Daarvoor werd de hulp van Ron van den Berk van TaxatiePro.nl ingeschakeld. “Ron werkt erg snel en is net als het team van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen erg duidelijk. Hij legt precies uit wat hij gaat doen, waarom hij dat doet en is lekker down to earth. Er komt geen typetje in een duur maatpak binnen met een moeilijke bril maar een vlotte vent. Dat sprak mij ook zo aan, aan de manier waarop de Buurtmannen zich presenteren. Voor mij hoeft die opsmuk niet”, zegt Frank.

Na afloop van de woningtaxatie stuurde Ron zijn bevindingen direct door aan Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen zodat de aanvraag voortgezet kon worden. “We zijn eigenlijk volledig ontzorgd”, blikt Anoek terug. “Edwin heeft het hele proces in gang gezet en ons continu op de hoogte gehouden. Ik heb mij geen moment druk gemaakt over de status van de aanvraag omdat Edwin ons continu op de hoogte hield. Ook de samenwarking met TaxatiePro verliep heel vlot. Edwin had op voorhand contact met Ron en legde uit wat er van hem verwacht werd en wat er meegenomen moest worden in de taxatie.”


Handig naslagwerk

Recentelijk werd het bouwdepot goedgekeurd wat betekent dat de woning van Frank, Anoek en Logan verduurzaamd kan worden. “Edwin kwam naar ons toe en legde uit waaronder we onze krabbel moesten zetten. Hij nam daar uitgebreid de tijd voor en beantwoorde al onze vragen geduldig. Wat we heel fijn vonden, was dat hij een soort naslagwerk meenam waarin stond wat we allemaal besproken hadden. Ook stonden zijn berekeningen erin. Zo zagen we in een oogopslag terug hoeveel onze maandlasten gaan stijgen. Zo kunnen we ons maandbudget daarop aanpassen”, besluit Frank.


Terugblik op de aanvraag

Frank en Anoek: "Na (het vrijblijvende) adviesgesprek hebben we goed nagedacht over het gesprek. Uiteindelijk hebben we Edwin akkoord gegeven om aan de slag te gaan. De volgende zaken vielen ons op:
  • Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen is snel en altijd bereikbaar per mail, app of telefonisch als je vragen hebt.
  • De voortgang van de aanvraag wordt netjes gecommuniceerd zodat je altijd weet wat de stand van zaken is.
  • Na de beoordeling volgt de definitieve offerte die we vrij snel kregen.
  • Er wordt een vervolggesprek gepland om de offerte door te nemen en bij akkoord te tekenen. Dit gesprek verliep – net als het adviesgesprek – erg prettig.
  • De sfeer is ontspannen en Edwin is erg benaderbaar en legt in begrijpelijke taal uit wat er nu gebeurt of van je verwacht wordt."
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Verduidelijking over de duurzaamheid van een product is een grote wens van consumenten.

Toezichthouder: Keurmerken duurzaamheid eisen verbetering

Maandag 20 juni 2022 08:32

‌Door de grote hoeveelheid keurmerken, certificaten en labels op het gebied van duurzaamheid zien consumenten door de bomen het bos niet meer. Onderzoek van de Autoriteit Consumenten & Mark...

Lees meer
Sommige warmtepompen nemen veel ruimte in beslag. Houd daar rekening mee en kijk of de plaatsing van zo'n systeem mogelijk is.

Wanneer is een warmtepomp geschikt voor je woning?

Dinsdag 14 juni 2022 09:04

‌Woningeigenaren worden gestimuleerd om hun huis te verduurzamen zodat ze minder afhankelijk van gas zijn. De overheid streeft ernaar om heel Nederland in 2050 op hernieuwbare energie te laten ...

Lees meer
Bij de aanschaf van een rookmelder is het belangrijk om te controleren of het apparaat aan het EN14604-keurmerk voldoet en een CE-markering heeft.

Vurig pleidooi voor veiligheid: rookmelders per 1 juli verplicht

Woensdag 08 juni 2022 15:58

‌Per 1 juli zijn rookmelders verplicht op elke verdieping in elke woning. Voor nieuwbouwwoningen was dit al gemeengoed maar voortaan is dit ook een verplichting in oudere huizen. In kelders of ...

Lees meer
Vanaf 2026 is de aanschaf van warmtepompen verplicht als de cv-ketel vervangen moet worden.

CV kapot in 2026? Aanschaf warmtepomp verplicht bij vervanging!

Woensdag 18 mei 2022 07:49

Mocht je cv-installatie in 2026 aan vervanging toe zijn dan ben je verplicht om tijdens de reparatiewerkzaamheden een hybride warmtepomp te installeren. Een aansluiting op het warmtenet is ook een o...

Lees meer