Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Rekening voor gas, water en stroom in veel gemeenten fors hoger

Vrijdag 30 maart 2018 16:18Margot Boesveld
Gas is en blijft duur

Gas is en blijft duur

De meeste huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan gas, water en elektra. Dat komt doordat de zogenoemde precariobelasting met gemiddeld 33 procent omhoog gaat.
Dat valt op te maken uit de Atlas van de Lokale Lasten, een jaarlijkse publicatie van de onderzoeksinstantie COELO van de Rijksuniversiteit Groningen.

De precariobelasting wordt door sommige gemeenten aan drinkwater- en netwerkbedrijven geheven voor het gebruik van voorzieningen als waterleidingen en kabels. De bedrijven berekenen deze belasting indirect door aan de consument. De belasting is inmiddels afgeschaft, maar in gemeenten waar hij in februari 2016 bestond, mag de heffing nog tot 2022 blijven. Veel gemeenten hebben de precariobelasting nog op het laatste moment ingevoerd en in die plaatsen wordt de extra heffing dit jaar voor het eerst doorberekend in de rekening.

Eigen woning  

Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 0,8 procent meer voor de belastingen aan gemeente, provincie en waterschap. Die stijging blijft ruim onder de inflatie van 1,6 procent, constateert Coelo.

De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 0,7 procent, de waterschapslasten 1,7 procent en de provinciale lasten blijven gelijk.

Een meerpersoonshuishouden met een koopwoning betaalt gemiddeld 1.312 euro aan lokale belastingen, waarvan 721 euro aan de gemeente, 259 euro aan de provincie en 332 euro aan het waterschap. De duurste plek om te wonen is Bloemendaal met 1.900 euro; de goedkoopste Veenendaal met 1.039 euro.

Huurders

Huurders betalen gemiddeld 870 euro, waarvan 358 euro voor de gemeente, 279 euro voor de provincie en 253 euro voor het waterschap. Ze zijn daarmee gemiddeld 0,2 procent meer kwijt dan vorig jaar.

De goedkoopste gemeente om te wonen is voor huurders Nijmegen met 570 euro, de duurste plaats is Pijnacker-Nootdorp met 1.243 euro.

Bron: nu.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel

Stoken in de handel van CO2: campagne Greenchoice

Zaterdag 17 maart 2018 10:08

Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel Energieleverancier Greenchoice is in februari 2018 een landelijke campagne gestart: Stoken in de handel CO2. H...

Lees meer
Slimme meter slim of verdienmodel?

Slimme meter weigeren | Hoe werkt dat?

Woensdag 24 januari 2018 15:39

Alle Nederlandse huishoudens krijgt er mee te maken: de slimme meter. Maar bent u hiertoe verplicht? Wat is de regelgeving rondom deze slimme meters? De Vastelastenbond zet een aantal vragen en antwoo...

Lees meer
energieaanbieding vereniging eigen huis niet goedkoop

Switch Service wederom goedkoper dan veiling Vereniging Eigen Huis

Vrijdag 22 mei 2015 10:34

Op 22 mei jl. maakte Vereniging Eigen Huis haar veilinguitslag bekend. De nieuwe dienst van de Vastelastenbond, de Switch Service, is wederom goedkoper dan het veilingaanbod van Vereniging Eige...

Lees meer

PERSBERICHT: Energieverbruik komend weekend naar dieptepunt

Vrijdag 04 juli 2014 10:26

Het energieverbruik in Nederland zal aankomend weekend een dieptepunt bereiken. Het WK voetbal, de opening van de Tour de France en het warme weer zorgen komend weekend voor dit dieptepunt in het s...

Lees meer