Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Stoken in de handel van CO2: campagne Greenchoice

Zaterdag 17 maart 2018 10:08Margot Boesveld
Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel

Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel

Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel

Energieleverancier Greenchoice is in februari 2018 een landelijke campagne gestart: Stoken in de handel CO2. Het doel is om de politiek wakker te schudden, de kosten voor CO2-uitstoot op te drijven en daarmee de grote klimaatvervuilers aan te pakken. Het lijkt een ingewikkeld verhaal, maar dat is het niet. Om CO2 bij het productieproces uit te mogen stoten hebben bedrijven emissierechten nodig. Er zijn echter zoveel emissierechten in omloop dat er een overschot is ontstaan. Vervuilen is hierdoor veel te goedkoop. Grote vervuilers blijven zo CO2 uitstoten in plaats van te verduurzamen. Eén emissierecht geeft het recht om 1 ton CO2 uit te stoten. Als een bedrijf meer wil uitstoten dan het aan emissierechten krijgt, moet het rechten bijkopen. dit is te makkelijk, waardoor de stimulans om te verduurzamen in deze branche niet aanwezig is. 
 

De energieleverancier vraagt met de campagne extra aandacht voor de onnodige CO2 uitstoot. Het huidige Europese emissiehandelssysteem faalt verschrikkelijk en is sinds 2005 onveranderd. Door het mogelijk te maken dat óók burgers, organisaties en kleine bedrijven tegen kostprijs emissierechten kunnen kopen en deze direct te vernietigen, hoopt de energieleverancier dat de prijs voor CO2 uitstoot omhoog gaat en bedrijven eerder de noodzaak inzien om te investeren in verduurzaming. Sinds 21 februari is de website: https://www.carbonkiller.org/nl in de lucht, zodat burgers zelf ook CO2 rechten kunnen kopen.

Wilt u ook in actie komen? Ga dan naar Campagne Stoken in de Handel: Greenchoice

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

W.P. de Bruijne

Ik verbaas mij al jaren over de emissie aan- en verkoop: grootvervuilers kunnen naar hartenlust emissierechten aan- en verkopen, en onderling verhandelen, en al met al draagt het niets bij aan de vermindering van CO2 uitstoot. Een farce tegenover de werkelijke vermindering van co2. vervuiling is gewoon te koop. geld boven levens, en economie boven levensomstandigheden. Kortetermijndenken en winst boven toekomst van zelfs eigen kinderen. Het is niet anders, en niemand doet er echt iets aan. Poen, poen ,poen, poen, we zeggen geld, we zeggen money, maar we bedoelen poen.
En de rest kan gewoon letterlijk doodvallen.

Dinsdag 27 maart 2018 00:49

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Slimme meter slim of verdienmodel?

Slimme meter weigeren | Hoe werkt dat?

Woensdag 24 januari 2018 15:39

Alle Nederlandse huishoudens krijgt er mee te maken: de slimme meter. Maar bent u hiertoe verplicht? Wat is de regelgeving rondom deze slimme meters? De Vastelastenbond zet een aantal vragen en antwoo...

Lees meer
energieaanbieding vereniging eigen huis niet goedkoop

Switch Service wederom goedkoper dan veiling Vereniging Eigen Huis

Vrijdag 22 mei 2015 10:34

Op 22 mei jl. maakte Vereniging Eigen Huis haar veilinguitslag bekend. De nieuwe dienst van de Vastelastenbond, de Switch Service, is wederom goedkoper dan het veilingaanbod van Vereniging Eige...

Lees meer

PERSBERICHT: Energieverbruik komend weekend naar dieptepunt

Vrijdag 04 juli 2014 10:26

Het energieverbruik in Nederland zal aankomend weekend een dieptepunt bereiken. Het WK voetbal, de opening van de Tour de France en het warme weer zorgen komend weekend voor dit dieptepunt in het s...

Lees meer