Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

'Switch Service' oplossing voor steeds veranderende energietarieven

Dinsdag 09 juni 2015 16:05Margot Boesveld

 

EINDHOVEN, 20150609 -- Met haar Switch Service maakt de Vastelastenbond een einde aan de ergernis bij veel mensen over opdringerige energieverkopers. Nu per 1 juli de energieprijzen omlaag gaan zal het bellen aan de deur en de telefoon weer in alle hevigheid toenemen. Maar leden van de Switch Service hoeven niet meer bang te zijn te veel voor hun energie te betalen. Zij krijgen van de Vastelastenbond elk jaar een nieuw contract bij de energieleverancier met het beste aanbod voor hun specifieke situatie.

Switch Service - elk jaar profiteren van de concurrentie

De Vastelastenbond heeft van oudsher collectieve afspraken met leveranciers van gas, licht, telefoon, internet en televisie. Voor de energie zijn dat op dit moment Greenchoice en Energiedirect.nl. Maar de concurrentie tussen energieleveranciers wordt steeds feller en de tarieven ondoorzichtiger. Voor een gewone consument is het vrijwel niet meer te doen om elk jaar opnieuw deze tarieven onderling te vergelijken. Zelfs met behulp van vergelijkingssites op internet is het niet makkelijk, want de uitslagen verschillen per site en zijn niet altijd onpartijdig. De Switch Service is wel echt onafhankelijk. De Vastelastenbond krijgt geen vergoeding van de leverancier voor het aanbrengen van deze klanten. De leden van de service betalen zelf een klein bedrag voor de dienstverlening.

Betrouwbaar

Betrouwbaarheid wordt een steeds belangrijker aspect in de concurrentie op de energiemarkt. Onlangs beschuldigden energieleveranciers als Greenchoice en Budget Energie hun concurrent Qurrent van marktvervalsing vanwege de subsidie die zij via de Stichting Doen ontvangt uit de opbrengsten van de Postcodeloterij. De Vastelastenbond stelde dit aan de orde in een persbericht waarop door Qurrent, Postcodeloterij en Stichting Doen uitgebreid werd gereageerd. Stichting Doen wil als 100 procent aandeelhouder van Qurrent inderdaad de markt verstoren door haar klanten alleen een vastrecht in rekening te brengen. Daardoor heeft Qurrent er als leverancier zelf belang bij dat haar klanten zoveel mogelijk energie besparen of zelf opwekken. Met deze aanpak wil Qurrent bereiken dat Nederland sneller het ideaal van een energieneutrale samenleving verwezenlijkt.

Dirk-Jan Wolfert, directeur van de Vastelastenbond, zegt: "Ook de Vastelastenbond staat achter het streven naar een energieneutrale samenleving. Als Qurrent voordeliger kan leveren dan zullen we de leden van de Switch Service beslist bij Qurrent aanmelden. Maar er zijn al meer energieleveranciers die, net als Qurrent, alleen vastrecht en geen verbruikskosten rekenen. De vraag is hoe hoog de vastrechtkosten zijn. Bij een hoog vastrechttarief is de energie alleen goedkoper voor klanten met een hoog verbruik. Voor klanten met een laag energieverbruik kan dan een verbruiksprijs voordeliger zijn. Ook is er door het vastrechttarief voor grootverbruikers juist geen economische stimulans meer om te minderen. Ik had het logischer gevonden wanneer geld van de Postcodeloterij naar alle leveranciers met een energieneutrale doelstelling zou gaan. Op die manier zou je niet één partij maar een hele beweging steunen."
 

Noot voor redacties:

Vereniging de Vastelastenbond
Dirk-Jan Wolfert
Torenallee 28-08
5617 BD Eindhoven
040-7200200
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over