Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Ruim 100.000 huishoudens vragen noodsteun voor energierekening aan

Dinsdag 25 april 2023 10:05Frank van de Ven
Sinds februari is het mogelijk om steun aan te vragen via dit fonds dat een initiatief van een aantal grote energiemaatschappijen en het Rijk is.

Sinds februari is het mogelijk om steun aan te vragen via dit fonds dat een initiatief van een aantal grote energiemaatschappijen en het Rijk is.

Ruim 100.0000 huishoudens doen een beroep op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit noodfonds voor energiearmoede helpt mensen met een lager inkomen om hun hoge energierekening te betalen.

Sinds februari is het mogelijk om steun aan te vragen via dit fonds dat een initiatief van een aantal grote energiemaatschappijen en het Rijk is. Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen tot volgende week maandag 1 mei een aanvraag indienen bij het fonds.

Het fonds moeten voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. "Inmiddels ontvangen huishoudens met goedgekeurde aanvragen een verlaging op hun energierekening. Dit gaat soms om honderden euro's", laat een woordvoerder van het noodfonds weten.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De ACM meldt dat het energietarief van 35 procent van de klanten met een nieuw variabel contract nu onder het prijsplafond ligt. Begin maart was dat nog 16 procent.

Toezichthouder blij: energietarieven steeds vaker onder prijsplafond

Dinsdag 04 april 2023 16:14

‌ De energietarieven daalden afgelopen maand opnieuw meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder stelt dat steeds meer contracten onder het prijsplafond komen en ook h...

Lees meer
Niets is zo veranderlijk als de energiemarkt. Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond geeft aan wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten op energiegebied.

Ontdek de impact van de meest recente ontwikkelingen in de energiemarkt

Woensdag 05 april 2023 06:44

‌De rust in de energiemarkt lijkt weer terug te keren en de eerste vaste contracten verschijnen op de markt. Ook zet de daling van de gasprijs door en ziet het er weer rooskleurig uit voor je e...

Lees meer
Een hogere opzegvergoeding (in de volksmond ook wel ‘overstapboete genoemd) moet overstappen minder aantrekkelijk maken en de concurrentie aanwakkeren.

Invoering hogere opzegvergoeding uitgesteld tot zomer

Woensdag 29 maart 2023 10:22

‌De planning om per april een hogere opzegvergoeding in te voeren, wordt niet behaald laten energiebedrijven toezichthouder Autoriteit Consument & Markt weten. Energieleveranciers zeggen er...

Lees meer
Het verlagen van het gasverbruik moet de Europese Unie ook door de volgende winter heen helpen. Sinds de EU-landen door de Russische invasie in Oekraïne lijnrecht tegenover hun voornaamste gasleverancier zijn komen te staan, is de gasaanvoe

EU-landen mikken op nog een jaar vermindering gasverbruik

Dinsdag 28 maart 2023 15:51

‌De landen van de Europese unie willen ook komend jaar vijftien procent minder gas verbruiken. Er is afgesproken om de noodmaatregel, die de landen vrijwillig op zich namen, met een jaar te ver...

Lees meer