Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

De beste inboedelverzekering is...

Donderdag 07 maart 2019 17:00Margot Boesveld
De beste inboedelverzekering...

De beste inboedelverzekering...

Welke verzekeringen hebben we allemaal nodig? Welke verzekeringen zijn verplicht

Waar moet u allemaal aan denken bij het verzekeren van uw woning? Welke verzekeringen zijn verplicht? Vereniging de Vastelastenbond zoemt in op de opstal en inboedelverzekering. 

Verplicht: een opstalverzekering  bij een koopwoning

Elke huiseigenaar is verplicht een opstalverzekering te hebben. Met een opstal verzekering verzekert u uw woning – en alles wat daar aan vast zit- tegen schade door bijvoorbeeld brand, wateroverlast, blikseminslag, vandalisme of inbraak. Wat betekent alles wat er aan vast zit? Uw dak en de pannen, de leidingen, het aanrecht, sanitair de garage. Maar ook inbouwapparatuur valt onder de opstalverzekering. Wanneer u een koopappartement en regelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) uw opstalverzekering. Dit hoeft u dan niet zelf te doen. Controleer wel even of uw VvE actief is. Is dit niet het geval van moet u toch zelf een opstalverzekering regelen.

U bent met een opstalverzekering verzekert tegen schade, maar helaas niet tegen schade die door uzelf is veroorzaak, schade door achterstallig onderhoud of buitenkomen onheilen zoals een dijkdoorbraak of aardbeving. Maar er gelden ook specifieke regels voor schade ontstaan door storm.  Er moet een bepaalde windsnelheid gementen zijn bij een weerstation bij u in de buurt, wilt u een schadevergoeding van de verzekeraar ontvangen. 

Niet (wettelijk) verplicht, wel handig

Er zijn ook verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wél handig. Dit zijn de inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering particulier en rechtsbijstandsverzekering. Met de inboedelverzekering zijn de spullen die in uw woning staan verzekerd. Onderschat uw inboedel niet. Spullen die niet vastzetten aan het huis en meegenomen kunnen worden bij verhuizing of diefstal kunt u verzekeren. Uw televisie, sieraden, meubels en gordijnen. Raken ze beschadigd door brand of waterschade? Of neemt een vervelende dief uw spullen mee? Dan keert de inboedelverzekering een verzekerd bedrag uit. Dit verschilt per verzekeraar.

Er zijn verzekeraars die totaalpakketten aanbieden waarin de opstal, aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering in één verzekeringpolis onder te brengen zijn.
Dat is handig, omdat u dan één verzekeringsmaatschappij heeft. En dus ook één aanspreekpunt voor schade aan uw woning. Op deze manier onstaat en geen discussie over wie wat moet vergoeden. 

Wilt u weten of u goed verzekerd bent? Vraag dan een verzekeringscheck aan en laat u goed informeren door een verzekeringsadviseur. 

Verschillende verzekeraars en premies inboedelverzekeringen

Naam verzekering REAAL Allianz Nationale nederlanden ASR
Naam verzekering REAAL Goed geregeld pakket Allianz verzekerings pakket Nationale nederlanden  Zekerheidspakket ASR Voordeel pakket
Dekking Meest uitgebreid Meest uitgebreid Meest uitgebreid Meest uitgebreid
Schadebedrag Tot € 12.500,- Tot € 12.500,- Tot € 12.500,- Tot € 12.500,-
Eigen risico Ja ja nee Ja
Hoogte eigen risico € 150,- € 100,- 0 0
Dekking Brand Ja ja ja ja
Dekking Diefstal Ja ja ja ja
Dekking Sierraden € 2.500,- € 5.000,- € 15.000,- € 6.000,-
Elektronische apparatuur tot € 20.000,- tot € 30.000,- tot € 30.000,- tot € 30.000,-
Bijzondere bezittingen optinoneel optioneel optioneel optioneel
Nieuwwaarde in geval van schade 1 jaar 1 jaar 1 jaar 1 jaar
Premie per maand € 7,95 9,74 16,74 17,67

Vereniging de Vastelastenbond heeft een tiental verzekeringen met elkaar vergeleken en een aantal daarvan in bovenstaand schema verwerkt. Bovenstaande tabel is bedoeld om aan te tonen dat er grote verschillen tussen de verzekeraars zitten. U kunt geen rechten ontlenen aan genoemde bedragen en dekkingen.
Wilt u een persoonlijk advies, neem dan contact op met onze verzekeringsadviseur op 040-7200200.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

wa en avp aansprakelijkheidsverzekering

Verschil Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 01 februari 2019 12:55

Omdat een aansprakelijkheidsverzekering sterk lijkt op de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering worden de twee namen regelmatig door elkaar gebruikt. Hierdoor ontstaat er verwarring over d...

Lees meer
waarom zorgverzekering vergelijken

Waarom zorgverzekering vergelijken | uitleg en 4 voorbeelden

Donderdag 15 november 2018 10:44

Waarom het vergelijken van de zorgverzekering nuttig is De zorgverzekeraar die vorig voor jou het voordeligste was, is niet automatisch de beste keuze voor 2019. Elk jaar verandert na...

Lees meer
zorgpremies bekend 2019

Zorgpremies stijgen 7,4% | Zorgpremies 2019 bekend

Maandag 12 november 2018 12:32

De zorgpremies voor 2019 zijn bekend. Vandaag, 12 november, moeten alle zorgverzekeraars de premie voor het komende jaar bekend maken. Al eerder dit jaar werd verwacht dat de nominale premie omho...

Lees meer
minder brand schadeclaims

Minder schadeclaims woonverzekering door brand

Maandag 05 november 2018 18:45

Er is de laatste tijd vaak in het nieuws dat de schadelast voor verzekeraars alleen maar toeneemt. Nu is er een keer goed nieuws uit de verzekeringsbranche. Er zijn 7% minder schadeclaims door brand d...

Lees meer