Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Taxateur WOZ uitleg proces en taxateur vanuit gemeente?

Dinsdag 09 juli 2019 16:51Margot Boesveld
Door stijging WOZ waarde neemt het aantal bezwaren ook toe

Door stijging WOZ waarde neemt het aantal bezwaren ook toe

In februari en maart van dit jaar hebben huiseigenaren een bezwaar ingediend tegen de hoogte van de WOZ-waarde van hun woning of pand. In totaal zijn er 149.000 bezwaren ingediend (Bron: waarderingskamer). De afhandeling van deze bezwaren is een langdurig proces. We ontvangen veel vragen van onze leden over deze afhandeling.

Er wil een taxateur vanuit de gemeente langkomen

Om de waarde van uw woning goed te kunnen vaststellen kan het zijn dat de gemeente een taxateur langs stuurt om de situatie ter plaatse te bekijken. Deze inpandige opname is bedoeld om inzicht in de situatie ter plekke te krijgen, zodat de gemeente uw bezwaar op een betere manier kan afhandelen. De taxateur van de gemeente binnen laten is niet verplicht, maar wij raden u aan om hier wel aan mee te werken, omdat het uw bezwaar kan versterken. Mocht de taxateur van de gemeente inhoudelijke vragen hebben of met een voorstel komen, dan adviseren wij u hem direct naar ons door te verwijzen. Onze deskundige staat de taxateur graag te woord. Het is belangrijk om te weten dat een WOZ-waarde niet verhoogd kan worden. De WOZ-waarde van uw woning wordt verlaagd of zal gelijk blijven zoals deze is opgelegd.

Het proces verder uitgelegd

De normale procedure is dat nadat de gemeente het aanvullende bezwaar vanuit onze partner Previcus heeft ontvangen, de juristen en taxateurs van Previcus door de gemeente worden uitgenodigd voor een hoorzitting. Gedurende de hoorzitting wordt o.a. uw object en waarom wij vinden dat de waarde te hoog is vastgesteld besproken. Het is voor u helaas niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de hoorzitting. Gedurende deze dagen worden alle objecten in uw gemeente behandeld waar wij bezwaar voor hebben ingediend.

Is uw bezwaar nog niet aangevuld? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Sommige gemeentes hebben ons later dit jaar voor een hoorzitting uitgenodigd.

Uitspraak

Later dit jaar volgt een uitspraak op het bezwaar. Wettelijk gezien heeft uw gemeente tot 31 december de tijd om tot een uitspraak te komen. U dient er rekening mee te houden dat het WOZ-traject een lang proces kan zijn, omdat dit eind 2019 pas afgerond kan worden. Heeft u het bezwaar via ons ingediend, dan houden wij u op de hoogte van de voortgang en uitspraak. U kan ook alles inzien in een persoonlijk dossier.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Dennis

Wat fijn dat jullie dit zo goed regelen, super!

Zondag 21 juli 2019 13:38

Ralph

Naar aanleiding van een bezoek van een taxateur kan de WOZ waarde van dat jaar misschien niet verhoogd worden, maar wel van het volgende jaar. Er wordt simpelweg aangegeven dat de eerdere WOZ vaststellingen niet markt conform waren. In mijn geval is een omderkeldering van waarde ‘kelder’ (ruimte 100% onder maaiveld) opgewaardeerd naar waarde ‘souterrain’ met een veel hogere waarde per m3.

Reactie Vastelastenbond:

De kans dat uw WOZ-waarde volgend jaar hoger is dan afgelopen jaar is aanwezig. Dit staat los van het bezwaar dat u afgelopen jaar heeft ingediend. U zal volgend jaar weer bezwaar moeten maken, omdat de gemeente weer dezelfde berekening gebruikt.

Vrijdag 19 juli 2019 12:32

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

Steeds meer mensen zetten vraagtekens bij totstandkoming WOZ-waarde

Aantal WOZ-bezwaren stijgt met ruim 10 procent

Dinsdag 02 april 2019 09:07

Vereniging de Vastelastenbond ontving afgelopen maand (maart 2019) 10,67% meer aanvragen voor een WOZ-bezwaar dan in maart vorig jaar. Het aantal WOZ-bezwaren is dus fors gestegen. Of deze stijgend...

Lees meer
Slagingskans WOZ bezwaar in uw gemeente weten?

8,3% WOZ-waarde stijging | Slagingskans WOZ-bezwaar | Hoe zit dat in uw gemeente?

Maandag 04 maart 2019 16:00

De WOZ-waarde stijgt gemiddeld met 8,3%, dat blijkt uit cijfers van de Waarderingskamer. Eerder werd er een stijging verwacht van 7,5% tot 9,5% verwacht. Deze verwachting komt dus uit. De ve...

Lees meer
Hoge WOZ-waarde juist gunstig of niet?

Hogere WOZ-waarde kan lasten verlagen. Hoe zit dat?

Maandag 04 maart 2019 10:08

Voor veel huiseigenaren geldt dat een lagere WOZ-waarde resulteert in minder belastingen betalen. Een WOZ-waarde heeft invloed op gemeentelijke belastingen, erfbelasting en inkomstenbelasting. Daarom ...

Lees meer
Lees het WOZ-waarde aanslagbiljet aandachtig door!

PERSBERICHT: Nederlanders geven WOZ-waarde meer aandacht

Woensdag 27 februari 2019 07:00

Eindhoven 27 februari 2019 – De WOZ-beschikking krijgt de komende weken bij veel huishoudens de volledige aandacht. Ruim 71% van de huiseigenaren leest het aanslagbiljet van de gemeente zorgvuld...

Lees meer