Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

PERSBERICHT: Nederlanders geven WOZ-waarde meer aandacht

Woensdag 27 februari 2019 07:00Margot Boesveld
Lees het WOZ-waarde aanslagbiljet aandachtig door!

Lees het WOZ-waarde aanslagbiljet aandachtig door!

Eindhoven 27 februari 2019 – De WOZ-beschikking krijgt de komende weken bij veel huishoudens de volledige aandacht. Ruim 71% van de huiseigenaren leest het aanslagbiljet van de gemeente zorgvuldig door. Dat blijkt uit een enquête die Vereniging de Vastelastenbond onder 4.955 respondenten hield.

Daarbij is voor 47% van deze groep de hoogte van de WOZ-waarde het belangrijkste. Een kwart daarvan schenkt vervolgens nog aandacht aan de hoogte van de gemeentelijke belastingen en de berekening van de gemeente. Slechts 28% van de ondervraagden doet niets en legt de brief bij de stapel administratie.

Huizenmarkt speelt belangrijke rol

“Dat huiseigenaren meer aandacht besteden aan de hoogte van de WOZ-waarde komt door het aantrekken van de huizenmarkt, vertelt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de consumentenvereniging. “Hierdoor stijgt ook de WOZ-waarde. Dit maakt dat men bewuster naar de beschikking kijkt en wellicht sneller bezwaar maakt. Daarnaast geeft de media meer aandacht aan de WOZ-beschikking waardoor de WOZ-waarde meer ‘top of mind’ is. Een goede ontwikkeling vindt Wolfert. Consumenten hebben meer kennis over de belastingen die gekoppeld zijn aan de WOZ-waarde, zoals onroerendezaakbelasting (OZB), erfbelasting en inkomstenbelasting.

Klimaatverandering en chaos bij gemeenten reden voor bezwaar

79% van de ondervraagden weet dat ze kosteloos bezwaar kan maken. Toch is 58% niet van plan bezwaar te maken. De voornaamste reden om geen bezwaar te maken is dat men aangeeft de berekening van de gemeente te vertrouwen. “Opvallend” zegt Dirk- Wolfert, want er is veel in het nieuws geweest dat gemeenten door de nieuwe registratie kadaster gegevens en de verduurzaming in de problemen komen met het vaststellen van de WOZ-waarde. Bijna één derde geeft aan dat bezwaar maken te veel gedoe is en onderneemt daarom geen actie.

Ondanks dat een grote groep huiseigenaren geen bezwaar maakt, is er de afgelopen jaren toch een stijgende lijn in het aantal bezwaren te zien. In 2018 werden er 122.000 bezwaren ingediend, waarvan 32,5% van de bezwaren via een externe partij. Dat is een toename van ruim 10% (10,3%) ten opzichte van 2017. Voor 2019 wordt er wederom een stijging in het aantal bezwaren verwacht. “We zien in de eerste maand al een verdubbeling van het aantal aanvragen”. Dit terwijl de grootste groep huishoudens de WOZ-beschikking nog moet ontvangen. De meeste gemeenten zullen het aanslagbiljet omstreeks 28 februari versturen.

Zelf controleren of bezwaar maken?

De consumentenvereniging moedigt huiseigenaren aan om niet klakkeloos de WOZ-waarde die de gemeente heeft ingeschat te accepteren. De Vastelastenbond geeft een paar makkelijke tips zodat huiseigenaren zelf de WOZ-waardering vanuit de gemeente kunnen controleren.  Bezwaar maken kan tot 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Dit kan u zelf doen of u kan gratis gebruik maken van de WOZ-waardecheck via de Vastelastenbond.
 

Aanvullende informatie Vastelastenbond

===============================================================

Vereniging de Vastelastenbond

Contactpersoon: Dirk-Jan Wolfert

Telefoon: 040-7821234

info@vastelastenbond.nl

www.vastelastenbond.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

G. de Groot

Goedenmiddag,

Ik heb L.L. Vastenlastenbond erop attent gemaakt dat er valse mails in omloop zijn welke exact dezelfde zijn als die van de Vastenlastenbond Als je op de link drukt om de WOZ waarde te checken kom je op een nep site terecht welke precies lijkt op die van de Vastenlastenbond. Wees gewaarschuwd en doe de WOZ check via hun website en niet via de mail.

Donderdag 21 maart 2019 15:18

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

WOZ redenen bezwaar

20 redenen om WOZ-bezwaar te maken

Dinsdag 19 februari 2019 14:05

Rond 26-28 februari worden de meeste WOZ-beschikkingen in Nederland verzonden en ontvang je de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van een aantal be...

Lees meer
Toename WOZ-bezwaren 2018-2019| Diverse gemeenten op vingers getikt

Toename WOZ-bezwaren 2018-2019| Diverse gemeenten op vingers getikt

Donderdag 31 januari 2019 16:14

Het is chaos rondom de WOZ beschikkingen. Dat er veel verkeerd gaat is ook terug te zien in het toenemende aantal bezwaren. Vorig jaar werden er 122.000 bezwaren ingediend. Dat zijn er maar liefst 18....

Lees meer
Chaos communicatie rondom WOZ

Gemeenten in de problemen met communicatie WOZ-waarde

Woensdag 30 januari 2019 07:00

Gemeenten in de problemen communicatie WOZ-waarde  | nieuwe basisregistratie Kadaster zorgt voor vertraging Gemeenten lopen ernstige vertraging op bij het opstellen van het aanslagbiljet 2019....

Lees meer
WOZ-waarde 2019 stijgt

Voorspelling 2019: WOZ-waarde stijgt met 7,5 tot 9,5 %

Dinsdag 20 november 2018 16:38

In 2018 is voor 8,9 miljoen onroerende zaken een WOZ-waarde vastgesteld, waarvan 7,9 miljoen woningen. Tegen de WOZ-waarde van 1,6% van de woningen is bezwaar gemaakt. In totaal waren dat 122.000 bezw...

Lees meer