Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Telefonische verkopers misbruiken goede naam Vastelastenbond

Woensdag 12 augustus 2020 09:27Margot Boesveld
Over welke telemarketing bedrijven hebben we klachten ontvangen?

Over welke telemarketing bedrijven hebben we klachten ontvangen?

Vastelastenbond waarschuwt voor telefonische energieverkopers die vanuit onze goede naam bellen. We krijgen de laatste tijd steeds vaker te horen dat mensen denken door ons gebeld te zijn. De Vastelastenbond vraagt haar achterban extra alert te zijn. De Vastelastenbond bestaat sinds 2004 en geniet een zeer goede reputatie in de markt en bij haar klanten.

Dirk-Jan Wolfert oprichter van de Vastelastenbond: We betreuren het dat onze goede naam op deze manier een negatieve associatie krijgt. We vinden het belangrijk hier nog een keer voor te waarschuwen. Bedrijven gebruiken bewust onze naam om betrouwbaarder over te komen. Ergens zien we het als een compliment dat ze proberen ons te kopiëren. We zijn tenslotte al meer dan 16 jaar actief. Het is zo alleen jammer dat de consumenten hier de dupe van worden. Dergelijke bedrijven verpesten het voor de organisaties die het goed willen doen. Daarnaast wordt ook nog eens het vertrouwen van consumenten beschadigd. We willen duidelijk maken dat we dit gedrag niet tolereren.“

Niet alleen de Vastelastenbond, maar ook de ACM en Consumentenbond hebben problemen gehad met bedrijven die aan de telefoon vertelden dat ze een samenwerking hadden. Het is niet voor het eerst dat er wordt gewaarschuwd voor telemarketing. In 2019 werd De Nederlandse Adviesbond, een bedrijf dat contracten verkoopt voor energiebedrijven al op de vingers getikt.

"Gelukkig hebben we een actieve achterban, die na een dergelijk telefoontje, contact met ons opneemt om het te melden." Aldus Dirk-Jan Wolfert, oprichter Vastelastenbond

Hoe weet je of de Vastelastenbond hebt gesproken?

  • We hebben zowel per e-mail als telefonisch contact met onze achterban.
  • We bellen altijd met een herkenbaar 040 nummer. We zijn namelijk in Eindhoven gevestigd en bellen nooit met een onbekend nummer.
  • Wij werken niet samen met externe telemarketing bureaus. Als ze zeggen met ons samen te werken klopt dit dus nooit.
  • Alle medewerkers van de vastelastenbond staan op de website van de Vastelastenbond.
  • Twijfel je? Neem dan contact met ons op. Dat kan op 040-7200200. Vraag naar de medewerker.

Wat moet je doen als je twijfelt?

  • Vertrouw je het niet? Noteer zoveel mogelijk gegevens. Zoals e-mailadres, naam medewerker, telefoonnummer en (post)adres.
  • Dien een klacht in bij Consuwijzer. Dat is een online platform voor consumenten van de overheid en de Autoriteit Consument & Markt.

Heb je je op basis van misleidende informatie aangemeld? 

Het bedrijf dat belt overtreedt de ‘Wet oneerlijke handelspraktijken’. Je kunt een klacht indienen bij het bedrijf om het ongedaan te laten maken.

  1. Dien een klacht in het bedrijf en eis het ongedaan maken van het contract (voorbeeldbrief bij Consuwijzer)
  2. Wil het bedrijf het contract niet ongedaan maken? Dien dan een klacht in bij Consuwijzer.
  3. Heb je geen contract afgesloten? Vraag dan een kopie van de overeenkomst op. Is deze er niet, eis dan opzegging van de overeenkomst. Indien de aanbieder hier niet aan mee werkt kun je een klacht indienen bij de geschillencommissie. De uitspraak van de geschillencommissie is bindend.

Over welke bedrijven hebben we klachten ontvangen?

Momenteel is een handvol klachten, maar we willen voorkomen dat het zich verder uitbreidt. Nederlandse Energie Verbond, Onafhankelijke energiebond, Zakelijk Energie Collectief, Energietelecom.nl, Zakelijk Energie Beheer, regionaal Energie Beheer, Nederlandse Energie Beheer, MIBO Security Service, Nederlands Energie Loket, Nederlandse Energieservice, NL Energieservice

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Anne Pieter Kooistra

Ben zojuist gebeld door iemand die zegt van Vastelastenbond te zijn maar dit was een onbekend nummer en niet een 040-nummer.

Woensdag 18 januari 2023 14:08

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 19 januari 2023 09:57
Wat ontzettend vervelend! Kunt u ons het nummer doorgeven waarmee gebeld is? Dank u voor uw oplettendheid. Wij bellen altijd met een 040 nummer.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

warmteleveranciers moeten storingen goed registeren. Zeker nu door de verduurzaming meer mensen worden aangesloten op stadsverwarming en bestaande warmtenetten.

Warmteleveranciers moeten storingen melden na actie van de ACM

Maandag 27 juli 2020 12:43

Alle warmteleveranciers moeten een storingsregistratie bijhouden en publiceren op hun website. Veel van de onderzochte warmteleveranciers publiceren geen of een beperkte registratie van de storinge...

Lees meer
Terugleververgoeding zonnepanelen. 20.000 huishoudens te weinig gekregen

Fout energierekening teruglevergoeding zonnepanelen door tussentijdse meterwissel

Vrijdag 24 juli 2020 12:37

Ongeveer 20.000 huishoudens hebben in de afgelopen twee jaar ieder gemiddeld 60 euro te weinig vergoed gekregen voor het terugleveren van stroom. Huiseigenaren met bijvoorbeeld zonnepanelen die z...

Lees meer
Goedkoopste stroom en gas. Gemiddelde besparing energierekening op dit moment gemiddeld € 510 op jaarbasis. Aanmelden kan eenvoudig via de website.

De Vastelastenbond biedt als enige de laagste prijsgarantie aan op je energierekening aan

Dinsdag 07 juli 2020 12:59

Er is geen prijsvergelijker, energieveiling, inkoopcollectief of energieleverancier in Nederland, die je de altijd de goedkoopste energietarieven kan garanderen. De Vastelastenbond garandeert dit wel...

Lees meer
Is mijn energieleverancier betrouwbaar en financieel stabiel? Wat gebeurt er als mijn energieleverancier failliet gaat

Hoe kies je een betrouwbare energieleverancier?

Dinsdag 29 september 2020 08:10

Je kan tegenwoordig uit meer dan 50 verschillende energieleveranciers kiezen. Sommige hebben namen waarvan je misschien nog nooit gehoord heb. Kies je voor een relatief nieuwe energieleverancier...

Lees meer