Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Terug-van-vakantie-dip? Met deze 5 tips begint je (werk)routine makkelijker

Zaterdag 15 augustus 2020 20:43Margot Boesveld
Heb je last van een terug-van-vakantie-dip? Dat is dus helemaal niet zo raar. Zo ga je er mee om.

Heb je last van een terug-van-vakantie-dip? Dat is dus helemaal niet zo raar. Zo ga je er mee om.

De één rolt zo de vaste routine weer in. De ander heeft wat meer moeite om op te starten. Kinderen weer naar school en ouders en verzorgers weer aan het werk. Een 'after-vakantie-dip' is helemaal niet zo raar. We maken op vakantie namelijk een gelukshormoon aan. We hebben even zorgelozer geleefd en na de vakantie moeten we weer 'aan'. Dat kan volgens psychologen stress veroorzaken. Het verschil tussen niks doen en ineens weer volop moeten presteren voelt als jongleren.

Van vakantie-modus naar werk-modus

Je kan ervoor zorgen dat het allemaal wat makkelijker verloopt. Dit helpt je de eerste dagen wel door. 

1. Laat je out of office reply nog een dag of twee aanstaan

Dit is misschien wel de fijnste tip. Ga niet acuut bij binnenkomst je mailbox doorploeteren. Dat kan later. De eerste dag na je vakantie benut je véél beter door andere dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan het doornemen van de prioriteiten op de lijst die je voor jezelf had achtergelaten en bijpraten met collega’s. Als je weet wat er allemaal is gebeurd, kun je ook sneller door je mailbox heen. Misschien hoef je met sommige e-mails helemaal niks te doen.

2. Inventariseer de werkstatus

Check je bij de collega’s die jouw werk tijdens je vakantie hadden overgenomen hoe de projecten zijn gegaan: wat is de status, moet je iets terugnemen, is alles naar wens verlopen, zijn er obstakels? Zo weet je direct waar je nog moet bijspringen en waar niet. Door van de achterblijvers mondeling te horen wat er tijdens je afwezigheid is gebeurd, ben je veel sneller (én gezelliger) bijgepraat over wat er speelt.

3. Make it easy

Wees niet te streng voor jezelf. Maak het jezelf de eerste week thuis makkelijk: Maak simpele gerechten, bereid ze een beetje voor. Dat scheelt enorm veel tijd. Op vakantie kon je ook later of minder gezond eten. Waarom thuis meteen weer in het gareel? Ga je thuiswerken na de vakantie? Richt je dan hierop: 

  • Zorg er dan voor dat je eerst je kantoor of werkplek rustig inricht. Laat de was héél even voor wat het is.
  • Plan géén externe afspraken de eerste dag. Zorg dat je alleen met collega's face-time meetings hebt. 

Misschien moet je wel in quarantaine. Controleer dan goed wat je allemaal moeten regelen en vraag iemand in je omgeving alvast een flinke lading boodschappen te halen.

4. Thuis is het ook fijn

Draai het om en geniet van thuis. Je hoeft niet meer met een rolletje onder je arm naar de WC te lopen. Heb je de hagelslag gemist? Je kan weer onder je eigen douche en in je eigen bed slapen. Wees bewust van de kleine genietmomenten. Sterker nog. Misschien kun je zelfs nog wel iets van de vakantie toevoegen aan je dagelijkse routine. Het lezen van een boek bijvoorbeeld. Daar kun je nu ook bewuster voor kiezen. 

5. Boek een nieuwe vakantie

De ultieme tip! Kijk verder vooruit en boek een vakantie. Het staat nu nog vers in je geheugen wat je zo fijn vond aan de vakantie. Misschien ben je wel tot nieuwe inzichten gekomen en is dit ook in Nederland (lees corona-proof) te behalen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Bfloris

Ik geef eerlijk toe dat het niet makkelijk is om de overstap van vakantie sfeer naar werkende sfeer te doen. Goed idee om zulke tips te delen. Dank je hiervoor. Ik kan deze tips zeker wel in de praktijk toe passen. Ga zo door! Ik kijk uit naar meer interessante artikelen.

Woensdag 02 september 2020 17:44

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Je telefoonaccu blijft het langst goed als deze steeds tussen de 50% en 80% vol is.

Smartphone opladen? 's nachts of overdag. Lees de tips

Vrijdag 07 augustus 2020 07:12

Laad jij ’s nachts je smartphone op? Het is beter om je mobiel overdag op te laden. De accu blijft namelijk het langst goed als deze steeds tussen de 50% en 80% vol is. Hierdoor blijven de bat...

Lees meer
Overzicht van gratis laadpalen in Nederland.

Waar staan de gratis laadpalen in Nederland?

Donderdag 02 juli 2020 15:48

Wanneer je geen eigen laadpaal hebt, of onderweg je auto moet opladen, is het een prettig vooruitzicht om te weten waar je dat kan doen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te achterhalen waa...

Lees meer
Lees dit en bespaar geld op je energierekening!

Grip op je energierekening en gasverbruik

Woensdag 15 september 2021 09:12

Van oktober tot en met februari verbruik je het meeste energie en gas. In deze maanden zit je vaker binnen, omdat het kouder is. Om te voorkomen dat je je in het voorjaar een hoedje schrikt van een to...

Lees meer
5 slimme tips om je woningwaarde te verhogen

5 tips om de waarde van je woning te verhogen (en je lasten te verlagen)

Donderdag 08 augustus 2019 13:04

Wil je een flinke klapper maken en de waarde van je woning verhogen. Zo kun je door slimme en relatief lage investeringen het optimale rendement behalen. 1. Size does matter | Oppervlakt...

Lees meer