Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Smartphone opladen? 's nachts of overdag. Lees de tips

Vrijdag 07 augustus 2020 07:12Margot Boesveld
Je telefoonaccu blijft het langst goed als deze steeds tussen de 50% en 80% vol is.

Je telefoonaccu blijft het langst goed als deze steeds tussen de 50% en 80% vol is.

Laad jij ’s nachts je smartphone op? Het is beter om je mobiel overdag op te laden. De accu blijft namelijk het langst goed als deze steeds tussen de 50% en 80% vol is. Hierdoor blijven de batterijen steeds actief, en dat heeft grote invloed op de levensduur. Haal de stekker van de oplader eruit als je telefoon 80% opgeladen is. Snachts lukt dat vaak niet. Mocht je dan toch nachts je telefoon opladen, denk dan aan de volgende tips.

  1. Haal je hoesje eraf
  2. Zet je telefoon uit

Haal je hoesje er af

Bijna iedereen heeft een telefoonhoesje om je smartphone te beschermen. Maar let op, als je de oplader gebruikt om je telefoon op te laden kun je die er beter af halen. De warmte die het opladen veroorzaakt, kan niet goed weg als het beschermhoesje er nog om zit. Hierdoor kan de accu te warm worden, waardoor deze minder lang mee gaat.

Zet je smartphone uit tijdens het opladen

Als je je telefoon aan laat staan, gebruikt deze energie. Ook ’s nachts. De mobiel maakt dan nog steeds verbinding. Sommige apps draaien nog gewoon door. Je kan tegenwoordig te telefoon niet meer overladen, maar het is niet goed voor de batterij. Tegenwoordig hebben smartphones namelijk een lithium-ion accu. De lithium-ion accu kan stroom sneller dan de oudere nikkel accu’s accepteren, Hij laad sneller op, maar de accu gaat minder lang mee. Na een paar jaar ga je dit wel echt merken en zal je zien dat je steeds sneller de batterij moet bijladen.

Slow cooker, telefoon opladen, droger, wasmachine. Welke apparaten zet jij ‘s nachts aan?

We laden niet alleen onze telefoons ‘s nachts op. Er gebeurt nog veel meer in het huishouden. Zo staat de vaatwasser in de meeste huishoudens aan. Worden er wasjes gedraaid en in sommige huizen staat zelfs de droger ‘s nachts te draaien. Je kan denken: Mijn moeder waste vroeger altijd snachts, toen waren er nog grote verschillen in het stroomtarief er is namelijk een hoog/laag tarief. Tegenwoordig zijn de verschillende tussen hoog en laag tarief minimaal. Daarnaast zorgen elektrische apparaten voor veel schade.  Elektrische apparaten, vooral de wasmachine en droger, staan namelijk op de derde plaats waar het de oorzaken van brand in huis betreft. Ze nemen 14% van de binnenbranden voor hun rekening, zo blijkt uit cijfers van Brandweer Nederland. Wasmachines en drogers trekken stof aan en worden vaak niet goed schoongehouden. Een combinatie van een gloeiend verwarmingselement, een afgesloten ventilator en stof kan tijdens het draaien tot brand leiden. Als je de apparaten snachts gebruikt wordt over het algemeen een brand minder snel opgemerkt, waardoor de schade alleen maar groter is.

Lees ook: Stroomverbruik apparaten

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Overzicht van gratis laadpalen in Nederland.

Waar staan de gratis laadpalen in Nederland?

Donderdag 02 juli 2020 15:48

Wanneer je geen eigen laadpaal hebt, of onderweg je auto moet opladen, is het een prettig vooruitzicht om te weten waar je dat kan doen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te achterhalen waa...

Lees meer
Lees dit en bespaar geld op je energierekening!

Grip op je energierekening en gasverbruik

Woensdag 15 september 2021 09:12

Van oktober tot en met februari verbruik je het meeste energie en gas. In deze maanden zit je vaker binnen, omdat het kouder is. Om te voorkomen dat je je in het voorjaar een hoedje schrikt van een to...

Lees meer
5 slimme tips om je woningwaarde te verhogen

5 tips om de waarde van je woning te verhogen (en je lasten te verlagen)

Donderdag 08 augustus 2019 13:04

Wil je een flinke klapper maken en de waarde van je woning verhogen. Zo kun je door slimme en relatief lage investeringen het optimale rendement behalen. 1. Size does matter | Oppervlakt...

Lees meer
Hoe kies je de pechhulp: premie per maand en dekking

Klantvraag: ANWB opzeggen en via autoverzekeraar pechhulp regelen?

Vrijdag 10 mei 2019 13:45

Klantvraag: ANWB opzeggen en via autoverzekeraar pechhulp regelen? 10 mei 2019: Henk, 51 jaar : "Afgelopen week zag ik dat de ANWB (voor mijn lidmaatschap) € 220 heeft afgeschreven. Di...

Lees meer