Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Uitkomst twee dagen debat: minimumloon hoger, benzine en treinkaartjes niet duurder

Vrijdag 22 september 2023 12:16Frank van de Ven
De Tweede Kamer wil de begroting van 2024 aanpassen, zodat er ongeveer vier miljard euro vrijkomt. Moties over het verhogen van het minimumloon, het verlagen van de benzineaccijns en het niet duurder worden van treinkaartjes zijn aangenomen

De Tweede Kamer wil de begroting van 2024 aanpassen, zodat er ongeveer vier miljard euro vrijkomt. Moties over het verhogen van het minimumloon, het verlagen van de benzineaccijns en het niet duurder worden van treinkaartjes zijn aangenomen

De Tweede Kamer wil de begroting van 2024 aanpassen, zodat er ongeveer vier miljard euro vrijkomt om de koopkracht van burgers te versterken. Moties over het verhogen van het minimumloon, het verlagen van de benzineaccijns en het niet duurder worden van treinkaartjes zijn gisteren aangenomen.
 
Het wettelijk minimumloon gaat per 1 januari met 1,7 procent extra omhoog gaat. Nu bedraagt het minimum nog 12,79 euro per uur. Dankzij de verhoging gaat bedrag dat in de richting van 13,50 euro. Omdat uitkeringen en de AOW daaraan gekoppeld zijn, stijgen die ook.
 
Ook moet er meer geld naar het kindgebonden budget en de kinderopvang, zodat ouders minder bij hoeven te betalen. "Vandaag laat de Tweede Kamer zien dat we in staat zijn om ondanks alle verschillen de handen op elkaar kunnen krijgen en iets kunnen regelen voor alle mensen die al tijden moeite hebben om rond te komen", liet fractievoorzitter Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA weten.
 

Bedrijven zwaarder belast

Met de plannen is twee miljard euro gemoeid en dat bedrag wordt opgehoest door   bedrijven die voor de winst hun eigen aandelen kopen en door banken zwaarder te belasten. Ook gaat het toptarief in box 2 en 3 in de belasting omhoog. Dit pakket, op initiatief van GroenLinks/PvdA, ChristenUnie en D66, krijgt steun van een groot deel van de oppositie. Bij elkaar zijn dat 76 zetels.

Een meerderheid van de Tweede Kamer is voor het schrappen van de aanstaande verhoging van de brandstofaccijnzen. Dit voorkomt dat de prijzen aan de pomp met zo'n 20 cent per liter stijgen. Ook de energiebelasting moet van de Kamer met 200 miljoen euro omlaag. De motie hierover van de VVD kreeg veel bijval en kwam uit op 79 zetels.
 

Nationaal Groeifonds

Door het terugdraaien van eerder aangekondigde regels, moet de begroting op de schop. Er moet 1,4 miljard euro vrijgemaakt worden. Ook eventuele meeropbrengsten uit de verkoop van aardgas moeten ervoor aangewend worden. Er mag ook geld gebruikt worden uit het Nationaal Groeifonds dat eigenlijk bedoeld is voor innovatieprojecten van bedrijven.
 
De Kamer dat het kabinet meer geld uittrekt voor het openbaar vervoer. Een Kamermeerderheid vraagt het kabinet 300 miljoen euro beschikbaar te stellen om een stijging van de kosten van kaartjes en "verdere verschraling van het regionale openbaar vervoer door het wegvallen van haltes en buslijnen" tegen te gaan. Dat moet worden gefinancierd met geld dat nog op de plank lag bij het ministerie van Financiën.
 

Mobiliteitsfonds

Ook moet de voorziene prijsstijging bij de NS niet doorgaan, vindt de Kamer. Er moet 120 miljoen euro beschikbaar gesteld worden uit de begroting van het ministerie van Infrastructuur en het 'Mobiliteitsfonds'.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Zaar

hoezo koopkracht bevorderen als alles in Nederland veel duurder is dan de meeste EU landen Nederland is het meest dure land van de EU omdat ze onder de 3% bnp van de EU willen blijven Terwijl de rest het aan hun laars lapt met wel 10% erboven

Vrijdag 29 september 2023 09:55

Zaar

Geachte,
Het minimum loon stijgt met 1,7% de aow gaat mee in de stijging dus als men 1350 euro ontvangt dan wordt de stijging van ongeveer 22,95 euro de zorgpremie gaat omhoog met 11.50 per maand De accijns op brandstof is al veel meer dan in bijvoorbeeld Belgie waar ik gisteren nog 1,71 euro betaalde dus dat is maar liefst ongeveer 0,40 eurocent per liter goedkoper Dus hoezo geen accijnsverhoging als die al met een direct EU land al zoveel verschillen Ook het treinkaartje voor de meest zwakke categorie samenleving in Nederland is peperduur maar in belgie betaalde ik gisteren nog 7,80 voor een retourtje van Welkenrath naar Leuven Dus hoezo de koopkracht niet schaden door prijstijgingen

Vrijdag 29 september 2023 09:52

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

In 2024 krijgen we met oplopende brandstofkosten, duurdere zorgpremies en mogelijk stijgende energietarieven te maken. Dit is dan ook het moment om je vaste lasten onder de loep te nemen!

De dag na Prinsjedag: 'Waarom het controleren van je vaste lasten nu extra belangrijk is'

Woensdag 20 september 2023 10:31

‌Op Prinsjesdag werd duidelijk gemaakt door het demissionaire kabinet dat de koopkracht gemiddeld 1,8 procent stijgt, maar dat betekent niet dat Nederlandse huishoudens een financieel zorgeloos j...

Lees meer
Makelaarsvereniging NVM roept de overheid op om de woningnood op te pakken:

Nederlandse Vereniging van Makelaars wil meer aandacht voor woningnood

Dinsdag 19 september 2023 13:40

‌Op Prinsjesdag vraagt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opnieuw aandacht voor de woningnood in Nederland. De makelaarsvereniging roept de overheid in een paginagrote advertentie in...

Lees meer
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan.

Kamermeerderheid geen voorstander accijnsverhoging benzine en diesel

Dinsdag 19 september 2023 09:27

‌Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan. Wanneer de accijnzen stijgen, worden benzine en diesel tot 21 ce...

Lees meer
De Miljoenennota is traditiegetrouw uitgelekt. In dit blog lees je wat er op Prinsjesdag – dinsdag 19 september – bekend wordt gemaakt.

Miljoenennota: koopkracht gaat 1,8 procent omhoog in 2024

Maandag 18 september 2023 11:47

Volgend jaar stijgt de koopkracht gemiddeld met 1,8 procent en om mensen met lage inkomens te ondersteunen te komen, trekt het demissionaire kabinet 2 miljard euro uit voor armoedebestrijding. Dit s...

Lees meer