Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

De dag na Prinsjedag: 'Waarom het controleren van je vaste lasten nu extra belangrijk is'

Woensdag 20 september 2023 10:31Frank van de Ven
In 2024 krijgen we met oplopende brandstofkosten, duurdere zorgpremies en mogelijk stijgende energietarieven te maken. Dit is dan ook het moment om je vaste lasten onder de loep te nemen!

In 2024 krijgen we met oplopende brandstofkosten, duurdere zorgpremies en mogelijk stijgende energietarieven te maken. Dit is dan ook het moment om je vaste lasten onder de loep te nemen!

Op Prinsjesdag werd duidelijk gemaakt door het demissionaire kabinet dat de koopkracht gemiddeld 1,8 procent stijgt, maar dat betekent niet dat Nederlandse huishoudens een financieel zorgeloos jaar tegemoet gaan. Integendeel! In 2024 krijgen we met oplopende brandstofkosten, duurdere zorgpremies en mogelijk stijgende energietarieven te maken. Dit is dan ook het moment om je vaste lasten onder de loep te nemen om je bespaarkansen te vergroten, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Het Nibud maakt zich onder meer zorgen over het verdwijnen van de energietoeslag. Ook ziet het instituut problemen aan de pomp. Tanken wordt fors duurder en dat gaan mensen voelen in hun portemonnee. De koopkrachtstijging klinkt goed op papier, maar er zitten door allerlei oplopende kosten haken en ogen aan.

Wolfert deelt de zorgen van het Nibud: “De stijging van de koopkracht klinkt goed, maar het is maar afwachten hoe dit in de praktijk uitpakt. Zoals het Nibud al aangeeft staan Nederlandse huishoudens voor veel uitdagingen. De brandstofkosten worden fors hoger, de zorgverzekering wordt duurder en ook gaat er na de verdwijning van het prijsplafond het een en ander veranderen. Consumenten genieten niet meer van overheidsbescherming als het om de energietarieven gaat. De praktijk wijst uit dat in de wintermaanden de energietarieven stijgen.”


Consument nu aan zet

Bovenstaand scenario van allerlei prijsstijgingen klinkt niet rooskleurig. “Consumenten doen er goed aan om hun vaste lasten goed onder de loep te nemen en te kijken of zij ergens op kunnen besparen”, verduidelijkt Wolfert. “Mensen met een variabel contract doen er goed aan om juist nu over te stappen naar een jaarcontract met vaste tarieven.”

De prijzen van jaarcontracten liggen nu laag. “Door over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven worden de wintermaanden overbrugd en beschermen consumenten zich tegen mogelijk oplopende kosten in de wintermaanden.”


Burger moet nu regie nemen

Het is volgens Wolfert nu echt tijd om in actie te komen: “Consumenten zullen echt hun vaste lasten onder de loep moeten nemen om niet in de schulden terecht te komen. Voorheen was besparen vooral leuk om extra geld voor leuke dingen te hebben, maar met alle obstakels die eraan komen wordt het nu bittere noodzaak.”

Heb je geen zin of zin om je vaste lasten te onderzoeken? Het kan ook zijn dat het je stress oplevert en je niet weet waar je moet beginnen. Wat je reden ook is: wij kunnen je helpen! De Vastelastenbond is gespecialiseerd in lastenverlaging. Onze onafhankelijke ervaren adviseurs kunnen je energiecontract onder de loep nemen en je lopende verzekeringen controleren. Als er wat te besparen valt, laten wij dat weten. Neem gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te verkennen.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Makelaarsvereniging NVM roept de overheid op om de woningnood op te pakken:

Nederlandse Vereniging van Makelaars wil meer aandacht voor woningnood

Dinsdag 19 september 2023 13:40

‌Op Prinsjesdag vraagt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) opnieuw aandacht voor de woningnood in Nederland. De makelaarsvereniging roept de overheid in een paginagrote advertentie in...

Lees meer
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan.

Kamermeerderheid geen voorstander accijnsverhoging benzine en diesel

Dinsdag 19 september 2023 09:27

‌Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan. Wanneer de accijnzen stijgen, worden benzine en diesel tot 21 ce...

Lees meer
De Miljoenennota is traditiegetrouw uitgelekt. In dit blog lees je wat er op Prinsjesdag – dinsdag 19 september – bekend wordt gemaakt.

Miljoenennota: koopkracht gaat 1,8 procent omhoog in 2024

Maandag 18 september 2023 11:47

Volgend jaar stijgt de koopkracht gemiddeld met 1,8 procent en om mensen met lage inkomens te ondersteunen te komen, trekt het demissionaire kabinet 2 miljard euro uit voor armoedebestrijding. Dit s...

Lees meer
De studiegroep vindt dat een nieuw kabinet in elk geval moet voorkomen dat het begrotingstekort verder oploopt. Het team van topambtenaren geeft aan dat er aandacht moet zijn voor de oplopende zorg- en klimaatkosten.

Studiegroep Begrotingsruimte: ‘Kabinet houd je huishoudboekje beter bij!

Woensdag 13 september 2023 11:25

‌ Het volgende kabinet moet de overheidsfinanciën beter op orde brengen en ervoor zorgen dat er vanaf 2028 ruim 17 miljard euro extra in de staatskas zit. Het advies van Studiegroep Begroti...

Lees meer