Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Uitstel klimaatakkoord lijkt onvermijdelijk

Donderdag 04 oktober 2018 09:55Margot Boesveld
Uitstel klimaatakkoord

Uitstel klimaatakkoord

De coalitiepartijen lijken het op korte termijn niet eens te worden over een Nederlands klimaatakkoord. De partijen zijn het nog niet eens over de te nemen maatregelen en de verdeling van de kosten. Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft het concept klimaatakkoord doorgerekend. Het CDA en de VVD zien hierin hun bezwaren bevestigd terwijl dat coalitiegenoten D66 en CU vooral de positieve uitkomst zien. Het concept klimaatakkoord is opgesteld na overleg tussen de overheid, bedrijven, milieu- en consumentenorganisaties.

Berekening CPB

Het CPB heeft gekeken of de klimaatdoelen haalbaar zijn en de conclusie is dat ze dit zijn. Echter de klimaatplannen die men heeft gepresenteerd kan de organisatie niet doorrekenen. De plannen zijn volgens het CPB niet concreet genoeg. Een overzicht van de kosten voor bedrijven, overheid en burgers is dus nog niet te maken.

Dit jaar geen akkoord

De verwachting is dat er dit jaar geen klimaatakkoord komt. D66 en de CU willen nu doorpakken en de afspraken concreter maken, zodat de plannen wel doorgerekend kunnen worden. Terwijl de VVD en het CDA door de enorme kosten steeds minder zien in de plannen. Alle partijen willen echter wel tot een akkoord komen, want men wil de klimaatdoelstelling gaan behalen. Daarnaast moet Nederland zich hiervoor ook verantwoorden naar internationale partners. Uitstel is dus geen afstel in deze.

CO2 terugdringen kost veel geld

De voorgestelde maatregelen om CO2 terug te dringen kosten veel geld. De grote vraag is en blijft dan ook wie deze kosten gaat betalen en in welke mate.
Consumenten, bedrijven en de overheid zullen eerst fors moeten investeren om op termijn de kosten (deels) terug te verdienen en te zorgen voor minder CO2-uitstoot.

Meer klimaatnieuws

De Vastelastenbond blijft de ontwikkelingen in Den Haag volgen en blijft u informeren over het klimaatakkoord en de energietransitie. 

Bron: AD.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Wim Maat

Het gaat veel geld kosten ALS we ervan uitgaan dat onze levensstandaard dezelfde blijft. We bereiken ook veel als we:
- minder tot geen auto-km's maken
- minder vliegen (mijn voorstel 2x zo duur maken), geen verre vakanties
- veel minder tot geen vlees (en vis) eten
- geen producten uit verre landen halen cq er naartoe brengen (geen wijn uit Australië) geen bloemen naar New York of Moskou)
Kortom versobering van het leven. Ik denk dat dit uiteindelijk de enige oplossing is. Maar daar willen we niet aan. Dat kost verdomd veel persoonlijke moeite en daarom hebben we het daar maar niet over.

Woensdag 10 oktober 2018 21:08

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Huurwoning energietransitie.

Energietransitie en huurwoning

Vrijdag 11 september 2020 09:38

Huurwoningen in Nederland zullen de komende tientallen jaren verder verduurzaamd worden. Dit is de wens van de overheid die wil voldoen aan de afspraken van het wereldwijde klimaatakkoord uit 2015. ...

Lees meer
opleiding warmtepompmonteur

Opleiding warmtepompmonteur nieuwe stap naar gasloos wonen

Woensdag 05 september 2018 11:41

Nederland maakt zich aan de hand van de overheid en milieuorganisaties op voor een grote energietransitie. Een belangrijke stap hierbij is gasloos wonen. Het beste alternatief hiervoor is volgens de o...

Lees meer
lening voor isolatie en verduurzaming

Lening voor verduurzaming nog vaak geweigerd

Maandag 23 juli 2018 10:35

In het klimaatakkoord is opgenomen dat Nederlanders een gunstige lening kunnen afsluiten voor het verduurzamen van het huis. Daarnaast wordt gesproken over extra lenen bij een hypotheek. In plaats v...

Lees meer
klimaatakkoord 2018

Hoofdlijnen Nederlands klimaatakkoord gepresenteerd

Dinsdag 10 juli 2018 16:40

Na maanden van onderhandelen zijn de hoofdlijnen van het nieuwe Nederlandse klimaatakkoord gepresenteerd. Doelstelling van het akkoord is om te zorgen dat in Nederland in 2030 de helft minder C02...

Lees meer