Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Opleiding warmtepompmonteur nieuwe stap naar gasloos wonen

Woensdag 05 september 2018 11:41Margot Boesveld
opleiding warmtepompmonteur

opleiding warmtepompmonteur

Nederland maakt zich aan de hand van de overheid en milieuorganisaties op voor een grote energietransitie. Een belangrijke stap hierbij is gasloos wonen. Het beste alternatief hiervoor is volgens de overheid de warmtepomp.

De Vastelastenbond berichtte eerder al over het gebrek aan goed personeel om de energietransitie tot een succes te maken. Inmiddels heeft de overheid samen met het bedrijfsleven besloten om 6.000 warmtepompmonteurs op te gaan leiden.

Opleiding duurzame energiebronnen

De komende vijf jaar moeten deze 6.000 monteurs opgeleid worden. Naast het installeren en onderhouden van de warmtepomp worden zij ook geschoold in installatie en onderhoud van zonneboilers en andere duurzame energiebronnen. In totaal worden er 7 praktijklokalen in Nederland geopend om de monteurs te trainen.

Weerstand tegen warmtepomp

Ondanks de inspanningen van de overheid en installatiekoepel is er nog veel weerstand tegen de warmtepomp. De kosten voor de warmtepomp zijn nog te hoog. Deze investering kunnen veel Nederlanders niet maken. Terwijl dat de installatiekoepel zo spoedig mogelijk van de gasgestookte cv-ketel af wil. Ook deskundigen vragen zich af of de warmtepomp wel het beste duurzame alternatief is. Het rendement is volgens de deskundigen lager door het hoge elektriciteitsverbruik van de pomp.

Cv-ketel verdwijnt nog niet 

De installatiekoepel wil de Cv-ketel z.s.m. afschaffen en over op warmtepompen. Dit idee is op de lange termijn geschoven. De komende jaren worden Cv-ketels nog gewoon geplaatst en vervangen. Wel streeft de overheid erna dat meer mensen overgaan op een duurzame oplossing voor het verwarmen van het huis. De overheid stelt hiervoor leningen en subsidies beschikbaar. Daarnaast investeert men nu dus 300.000 euro aan de opleiding van extra personeel voor de energietransitie.

Bron: Volkskrant

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

bruce r

het klinkt als een interessante ervaring maar het verhaal is dermate chaotisch dat ik er helaas niets mee kan. Jammer.

Zondag 09 september 2018 21:37

A Zyweg

Welke Warmtepomp?

Bij een nieuwbouw woning is vaak een Grond warmte pomp mogelijk die stiller en zuiniger is dan een Lucht pomp.
Lucht is goedkoper dan Grond pomp maar wel hoger verbruik.

Zelf heb ik geen van beide gekozen, in het nieuwe huis komt een 2000 liter boiler onder de vloer, in keldertje en Heat Pipe op 't dak.
3x30 = 90 berekend maar doe er 120 zij bij strenge vorst en langdurige sneeuw er geen zon kan zijn, en bijstoken met Pelletkachel ook niet gratis is.

Deze naast de PV voor de stroom en vergeet niet, elke avond word het koud en leveren die niets meer maar wel stroom nodig voor de warmtepomp... en beetje Boiler water van 95graden rond pompen is goedkoper...
De overdag opgeslagen kan tot 4 dagen huis warm houden dus moeten we die 62 Decibel wel op ons dak zetten?
Omdat in Heat Pipe geen F gas zit kunnen vele dit zelf doen zonder opleiding.

Er is dus meer als de Neem nu een Lucht Warmtepomp...!

Donderdag 06 september 2018 12:30

Frank van der Mast

Mijn naam is Frank van der Mast .
Ik wil even een voorval melden.
We worden van alle kanten bestormd voor warmtepompen etc.
Nou wij hebben de knoop doorgehakt en een warmtepomp All-in (subsidie ca 2000 euro) laten plaatsen (hadden al zonnepanelen) en dus van het gas af. (gasmeter laten wegnemen)
Ja dat kan maar dan een lijdensweg van weken en aanvragen en offertes ja want het kost nog al wat als je wilt meewerken aan de CO2 oplossingen.
Tot onze schrik werd dit bedrag in een offerte gemeld nml. € 351 en nog eens € 121 dus dit bedrag allemaal betalen voor het meedenken en meedoen aan het milieu.
Dat gaat dus weer af van je subsidie die wordt dus al weer lager nml. € 472,- hoera en maar meedenken.
Ja dat is weer typisch onze regering van we moeten de doelstellingen halen maar er iets voor doen ho maar laat de mensen maar zelf betalen.
Misschien een onderwerp voor jullie om daar eens in te duiken want het is een warboel van regels , beloftes , rekeningen en uiteindelijk ook nog een beetje subsidie. Ik weet niet of jullie hier iets mee kunnen?
Lang leve het milieu.
Ik wilde u dit verhaal niet onthouden en schrijf dit met helaas een glimlach op mijn gezicht, echt weer nederland op zijn smalst bedankt Rutte. Zo werk je toch alles tegen wat je beloofd de mensen worden schuw en kopen inderdaad een nieuwe cv ketel omdat ze bang worden door al die meldingen van Rutte & Cie.en het niet nakomen van datgene wat ze op tv zeggen.


Donderdag 06 september 2018 08:48

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

lening voor isolatie en verduurzaming

Lening voor verduurzaming nog vaak geweigerd

Maandag 23 juli 2018 10:35

In het klimaatakkoord is opgenomen dat Nederlanders een gunstige lening kunnen afsluiten voor het verduurzamen van het huis. Daarnaast wordt gesproken over extra lenen bij een hypotheek. In plaats v...

Lees meer
klimaatakkoord 2018

Hoofdlijnen Nederlands klimaatakkoord gepresenteerd

Dinsdag 10 juli 2018 16:40

Na maanden van onderhandelen zijn de hoofdlijnen van het nieuwe Nederlandse klimaatakkoord gepresenteerd. Doelstelling van het akkoord is om te zorgen dat in Nederland in 2030 de helft minder C02...

Lees meer
afspraken klimaat in klimaatwet

Nederland krijgt Klimaatwet

Donderdag 28 juni 2018 14:48

Na maandenlange onderhandelingen zijn de politieke partijen VVD, CDA, D66, CU, GL, SP en PVDA erin geslaagd om een akkoord te bereiken over een klimaatwet. Dit is de eerste Klimaatwet in Nederland en ...

Lees meer
tips voor duurzaamheid

10 tips om duurzamer te leven

Vrijdag 15 juni 2018 09:32

De overheid en milieuorganisaties zijn druk bezig met het terugdringen van de CO2-uitstoot. Hoe Nederland duurzamer gaat worden beschrijft men in het klimaatakkoord. Natuurlijk is het zelf ook mogelij...

Lees meer