Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Ga stressvrij op reis met een reisverzekering die bij jouw vakantie past

Maandag 03 april 2023 08:52Frank van de Ven
Als je op wintersportvakantie gaat, is het belangrijk om goed na te denken over een reisverzekering. In onze podcast vertelt verzekeringsadviseur Amber van Beers er meer over.

Als je op wintersportvakantie gaat, is het belangrijk om goed na te denken over een reisverzekering. In onze podcast vertelt verzekeringsadviseur Amber van Beers er meer over.

De vakantieperiode breekt aan dus wordt het tijd om een reis te boeken én een bijpassende verzekering af te sluiten. Er komt nog heel wat kijken bij het afsluiten van een reisverzekering en daarom geeft onze verzekeringsadviseur Amber van Beers je handige tips. Ga goed voorbereid op reis en kies de verzekering die goed bij je past.


 Waarom zou je voor een reisverzekering kiezen?

“Een reisverzekering is vrij breed. Deze verzekering dekt een hoop dingen waarvan je vaak niet eens weet dat je daarvoor verzekerd bent. Dan moet je denken aan alles wat er mis kan gaan met je bagage. Zo biedt een reisverzekering dekking voor diefstal of beschadiging van bagage of het niet of vertraagd aankomen van je bagage. Ook wordt het afbreken van je reis door ernstige ziekte of ongeval vergoed. Alle kosten die daarbij komen – het regelen van vervoer voor de terugreis bijvoorbeeld  – vallen daaronder. Je kunt je reisverzekering naar wens aanvullen met aanvullende dekkingen.”


Via het reisbureau kun je een reis verzekeren. Dat is handig.

“Dat is het zeker, maar ik zou het meestal niet aanraden. Als je een kortlopende verzekering via het reisbureau afsluit, ben je vaak een stuk duurder uit dan wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest. Daarnaast dien je een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten binnen zeven dagen na het boeken van de reis terwijl je met een doorlopende annuleringsverzekering het hele jaar dekking hebt voor je uitstapjes. Als je een spontaan weekendje uit boekt met overnachting is die ook verzekerd. Als je al die uitstapjes apart verzekert, ben je veel meer geld kwijt.”


Zijn er nog aanvullende verzekeringen waaraan je moet denken als je een reis boekt?

“Jazeker. Dat hangt van je reis af. Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je standaard onder andere dekking voor bagage, maar is dat genoeg? Als je een autovakantie boekt, is het verstandig om bijvoorbeeld de module pechhulp bij te sluiten. Bij pech of het uitvallen van je auto voor of tijdens de reis, ben je verzekerd voor hulp. Deze dekking geldt ook voor bijv. een caravan of aanhanger die aan je auto is gekoppeld. Daarnaast kun je als je bijvoorbeeld  een wintersportvakantie of duikvakantie boekt, ervoor kiezen om hiervoor een extra dekking af te sluiten.”
 Wat is jouw advies als je een reisverzekering wilt afsluiten?

“De aanvullende dekking voor geneeskundige kosten zou ik zeker adviseren. Dat kost je gemiddeld een euro en daarmee voorkom je een hoop problemen. Veel mensen gaan ervan uit dat hun ziektekostenverzekering alles dekt – ook in het buitenland. Stel dat er op reis iets gebeurt waardoor jij of je reisgenoot in het ziekenhuis belandt, biedt je zorgverzekering niet altijd voldoende dekking. Er wordt namelijk op basis van de Nederlandse tarieven uitgekeerd. Als een operatie in het buitenland veel duurder is – misschien wel tweemaal zo hoog – krijg je die hogere kosten niet vergoed. Mijn advies is om het mee te verzekeren, zeker omdat het geen hoge premie is en je hiermee onaangename verrassingen voorkomt.”


Moet je een annuleringsverzekering afsluiten als je op reis gaat?

“Dat adviseer ik wel. Ik hoor regelmatig van mensen dat ze deze verzekering niet afsluiten, omdat ze ‘toch gewoon op vakantie gaan’ en hun vakantie niet annuleren. Sommige zaken heb je echter niet in de hand. Stel dat je voor je vakantie ernstig ziek wordt of dat er iemand in je familie eerste of tweede graad ernstig ziek wordt of overlijdt en je geen annuleringsverzekering hebt... Dat betekent dus dat je geen vakantie kunt houden terwijl je er wel voor betaald hebt. Daarnaast biedt deze verzekering bescherming als je onverhoopt eerder van vakantie terug moet in verband met ziekte of een ongeval van jezelf, een reisgenoot of familie eerste en tweede graads. Je hebt dan recht op een uitkering van de niet genoten vakantiedagen.”


Wat is het grootste voordeel van de reisverzekering?

“Deze verzekering biedt – vooral in het buitenland -  hulp die je zelf vaak niet kunt regelen. Stel dat je in het buitenland in een ziekenhuis belandt en de taal niet machtig bent dan kun je de hulpdienst inschakelen. Zij leggen contact met het ziekenhuis en ontzorgen jou door onder andere hulp te regelen en de kosten te betalen. Als je 10.000 euro voor een operatie moet betalen, is dat fijn als een hulpdienst direct die kosten betaalt en jij niets hoeft voor te schieten. Veel mensen zullen zo’n groot bedrag niet voor kunnen schieten en het is dan nog maar de vraag welk bedrag je terug krijgt. Wanneer je een autovakantie hebt geboekt en pechhulp hebt ingeschakeld, helpen zij jou als je pech hebt. Ze regelen vervangend vervoer en zorgen voor een sleepdienst. De experts van pechhulp weten precies welke partijen ze moeten aanschrijven. Terwijl jij vakantie houdt, regelen zij de rest.”


Is er een aanvullende dekking die je juist zou afraden?

“Dit zou bijvoorbeeld de gelddekking zijn. Deze verzekering is niet meer van deze tijd en biedt dekking voor gestolen cheques en geld. Tegenwoordig gebruikt vrijwel niemand nog cheques en grote sommen geld pinnen voor je reis is ook niet meer gebruikelijk. Deze verzekering zou ik zelf niet kiezen.”


Er komt nog heel wat kijken bij het boeken van een reis!

“Stiekem wel he? Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met je tussenpersoon. Het is verstandig om voor vertrek even goed door te nemen of je goed verzekerd bent. Dat scheelt een hoop stress.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten zeer verstandig.

Voorkom vakantiestress met onze handige tips!

Dinsdag 18 april 2023 07:58

‌Vakantie is leuk maar soms ook stressvol. Heb ik het gas uitgezet, staat de slaapkamerlamp nog aan en is de deur eigenlijk wel gesloten? Deze vragen wil jij jezelf niet stellen als je na een lan...

Lees meer
Weet jij welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet kunt declareren?

Dit zijn de vijf meest voorkomende vakantieschades in eigen land

Donderdag 13 april 2023 07:45

‌Als je in het buitenland vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Ook als je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het verstandig om een reisverzekering af...

Lees meer
Weet jij waarop je moet letten als je een reis boekt?

Een goede reisverzekering geeft rust

Woensdag 12 april 2023 08:09

‌Veel mensen zijn bezig met het plannen van een vakantie. Als je dat doet, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering. Zulke verzekeringen ...

Lees meer
De autoverzekering wordt duurder en ook voor de rechtsbijstandverzekering ga je meer betalen.

Ontdek wat jij aan stijgende verzekeringspremies kunt doen

Dinsdag 14 maart 2023 12:55

‌De verzekeringspremies stijgen en vooral de autoverzekering en opstalverzekering worden duurder. Uit onderzoek blijkt dat de tarieven gedurende het jaar stijgen. Kun je wat doen tegen deze oplop...

Lees meer