“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Verzeker je van goed advies voordat je op reis gaat

Maandag 09 januari 2023 08:09Frank van de Ven
Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Veel mensen zijn al bezig met het plannen van een vakantie later dit jaar. Als je daarmee bezig bent, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering. Zulke verzekeringen moeten namelijk tijdig afgesloten worden want anders wordt eventuele schade tijdens de geboekte reis niet gedekt. Verzekeringsadviseur Hakan tas legt uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.
 

Wat is het grootste misverstand over de reisverzekering en de annuleringsverzekering?

“Vaak merk ik dat mensen denken dat de reis- en annuleringsverzekering bij elkaar horen. Dat is dus niet zo. Er bestaat namelijk een duidelijk onderscheid tussen.”


Wat wordt er precies gedekt bij een reisverzekering?

“Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij ondanks pech en diefstal lekker van je vakantie kunt genieten. Een goede verzekering dekt gemaakte onkosten en geeft je de garantie dat het goed komt. Ondertussen geniet jij ongestoord van je vrije tijd.”


Waar moet je op letten als je een reisverzekering afsluit?

“De reisverzekering gaat pas in als jij deze verzekering eerder hebt afgesloten dan dat je de reis hebt geboekt. Dat is heel belangrijk om te onthouden. Veel mensen boeken namelijk eerst een vakantie en gaan dan pas een reisverzekering afsluiten. Als je een verzekering hebt afgesloten, is het belangrijk om de voorwaarden te controleren. In de voorwaarden lees je wat er wel en niet gedekt wordt door de reisverzekeraar. Vaak is dit in categorieën ingedeeld waarin wordt vermeld tot welke bedragen bepaalde goederen worden gedekt. Dan moet je denken aan bagage, elektronische apparatuur (iPad, smartphone, laptop) en medische kosten. De meeste reisverzekeraars vergoeden reisbagage tot één jaar oud tegen de nieuwwaarde. Goederen die ouder zijn dan deze termijn worden tegen dagwaarde vergoed. Dat is informatie die je moet weten als je een verzekering afsluit.”


Wat houdt een annuleringsverzekering precies in?

“Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten voor een reis die je moet annuleren. Als je jouw vakantie door onverwachte gebeurtenissen moet afbreken, kun je een vergoeding krijgen voor gemiste vakantiedagen van jouw vakantie. De meeste verzekeraars bieden de optie om zeven tot veertien dagen na de boeking nog een annuleringsverzekering af te sluiten.”
 

Waarom is de deadline voor deze verzekering zo strikt?

“Om misbruik te voorkomen. Het komt regelmatig voor dat mensen vlak voor vertrek nog een annuleringsverzekering boeken omdat ze verwachten niet te kunnen gaan. Dat kan door een opkomende griep zijn of door een vervelende weersverwachting. Wanneer een verzekeringsmaatschappij ziet dat er op het laatste moment zo’n verzekering is afgesloten terwijl de reis al maanden geleden geboekt is, kan die annulering afgekeurd worden. Er is dan sprake van voorkennis.”


Wat zou je mensen op het hart willen drukken voordat ze op vakantie gaan?

“Het is belangrijk dat je goed in de gaten houdt wanneer je een reisverzekering afsluit. Er zitten een aantal voorwaarden aan waarmee je rekening moet houden. Wanneer je zo’n verzekering online boekt, zal niemand je daarop wijzen. Als je de hulp van een tussenpersoon inschakelt zal hij je graag uitleggen wat de mogelijkheden zijn en of het afsluiten van zo’n verzekering nog wel nut heeft. Ik vraag altijd door naar wanneer men een vakantie heeft geboekt of wanneer de verzekering afgesloten moet worden. Als je de deadline mist, is je al geboekte vakantie niet gedekt.”


Heb je nog een tip voor vakantiegangers?

“Ja, kijk goed waar je naartoe gaat. Dat klinkt als een open deur, maar het is heel belangrijk. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Turkije moet je goed kijken naar welk gedeelte van dat land je vertrekt. Turkije bestaat uit twee continenten: een Europees en Aziatisch gedeelte. Datzelfde gaat ook op voor een bezoek aan Cyprus. Doe je huiswerk en kijk goed wat je moet verzekeren. Werelddekking is in het geval van het Aziatische deel van toepassing. Je krijgt schade in het Aziatische deel van Turkije niet vergoed als je voor de Europadekking kiest. Onderzoek de voorwaarden. Je adviseur helpt je daar graag bij.”
 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk.

Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 06 januari 2023 08:41

‌Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk. Verzekeringsadviseur Hakan Tas kan niet vaak genoeg benadrukken waarom deze verzekering verplichte kost is. In dit bl...

Lees meer
De Vastelastenbond verzamelde acht verzekeringen waar je echt niets aan hebt. Deze verzekeringen zijn onnodig, duur en zinloos.

Dit zijn de 8 meest zinloze verzekeringen

Donderdag 05 januari 2023 12:59

‌‌Het geeft een prettig gevoel als je weet dat je spullen goed verzekerd zijn, maar je kunt er ook in doorslaan. Sommige verzekeringen spelen in op emotie en bieden weinig meerwaarde. De b...

Lees meer
Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken zoals de opstal- en inboedelverzekering.

Waarom de hulp van een verzekeringsadviseur zo waardevol is

Woensdag 04 januari 2023 11:08

‌ Het online afsluiten van verzekeringen wordt steeds populairder omdat het eenvoudig én goedkoop is. Dit betekent dat de rol van de tussenpersoon verkleind wordt en dat is iets waar verzekerin...

Lees meer
Volgens verzekeringsadviseur Hakan Tas wordt in 2023 de nadruk gelegd op het creëren van ‘schademeldingsbewustzijn’.

De verzekeringswereld wil ‘schademeldingsbewustzijn’ creëren in 2023

Maandag 02 januari 2023 08:27

‌Ook de verzekeringsbranche heeft met personeelstekorten te maken en dat betekent dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk te verlagen. Door te verduidelijken dat je niet alle schades k...

Lees meer