Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Verzeker je van goed advies voordat je op reis gaat

Maandag 09 januari 2023 08:09Frank van de Ven
Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Veel mensen zijn al bezig met het plannen van een vakantie later dit jaar. Als je daarmee bezig bent, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering. Zulke verzekeringen moeten namelijk tijdig afgesloten worden want anders wordt eventuele schade tijdens de geboekte reis niet gedekt. Verzekeringsadviseur Hakan tas legt uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.
 

Wat is het grootste misverstand over de reisverzekering en de annuleringsverzekering?

“Vaak merk ik dat mensen denken dat de reis- en annuleringsverzekering bij elkaar horen. Dat is dus niet zo. Er bestaat namelijk een duidelijk onderscheid tussen.”


Wat wordt er precies gedekt bij een reisverzekering?

“Dat hangt af van de dekkingen die je kiest. Je kunt een reisverzekering namelijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Denk hierbij aan dekkingen voor onder andere wintersport, pechhulp voor de auto, geneeskundige kosten en ongevallen. Je kunt je reisverzekering aanpassen aan jouw geboekte reis.”


Waar moet je op letten als je een reisverzekering afsluit?

“Als je een verzekering afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden te controleren. In de voorwaarden lees je wat er wel en niet gedekt wordt door de reisverzekeraar. Bijvoorbeeld op de bagagedekking wordt vermeld tot welk maximumbedrag bepaalde producten worden gedekt. Denk hierbij aan elektronische apparatuur (iPad, smartphone, laptop). Reisverzekeraars vergoeden reisbagage tot één jaar oud tegen de nieuwwaarde. Goederen die ouder zijn dan deze termijn worden tegen dag- of restwaarde vergoed. Dat is informatie die je moet weten als je een verzekering afsluit.”


Wat houdt een annuleringsverzekering precies in?

“Een annuleringsverzekering dekt tot een maximum de kosten voor een reis die je door een gedekte gebeurtenis moet annuleren of moet afbreken. De meeste verzekeraars bieden de optie om zeven tot veertien dagen na de boeking nog een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is vooral van toepassing op kortlopende reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering geldt dit niet en hoef je je hierover geen zorgen te maken.


Wat zou je mensen op het hart willen drukken voordat ze op vakantie gaan?

“Het is belangrijk dat je goed in de gaten houdt wanneer je een reisverzekering afsluit. Er zitten een aantal voorwaarden aan waarmee je rekening moet houden. Wanneer je zo’n verzekering online boekt, zal niemand je daarop wijzen. Als je de hulp van een tussenpersoon inschakelt zal hij je graag uitleggen wat de mogelijkheden zijn en of het afsluiten van zo’n verzekering nog wel nut heeft.”


Heb je nog een tip voor vakantiegangers?

“Ja, kijk goed waar je naartoe gaat. Het is belangrijk om de dekking van je reisverzekering te controleren. Zo weet je zeker wat past bij jouw geboekte reis. Denk dan aan bijvoorbeeld wereld- of Europadekking en winter- en onderwatersporten. Je adviseur helpt je daar graag bij.”
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk.

Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 06 januari 2023 08:41

‌Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk. Verzekeringsadviseur Hakan Tas kan niet vaak genoeg benadrukken waarom deze verzekering verplichte kost is. In dit bl...

Lees meer
Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken zoals de opstal- en inboedelverzekering.

Waarom de hulp van een verzekeringsadviseur zo waardevol is

Woensdag 04 januari 2023 11:08

‌ Het online afsluiten van verzekeringen wordt steeds populairder omdat het eenvoudig én goedkoop is. Dit betekent dat de rol van de tussenpersoon verkleind wordt en dat is iets waar verzekerin...

Lees meer
Volgens verzekeringsadviseur Hakan Tas wordt in 2023 de nadruk gelegd op het creëren van ‘schademeldingsbewustzijn’.

De verzekeringswereld wil meer bewustheid rond schademeldingen creëren in 2023

Maandag 02 januari 2023 08:27

‌Ook de verzekeringsbranche heeft met personeelstekorten te maken en dat betekent dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk te verlagen. Door te verduidelijken dat je niet alle schades k...

Lees meer
Klimaatveranderingen gaan - naast achteloos weggegooide bananenschillen - zeker een grotere rol spelen in de verzekeringswereld. Dat is zeker iets om rekening mee te houden, stelt verzekeringsadviseur Hakan Tas.

Verzekeren anno 2022: ‘De verzekeringsadviseur van nu is een soort coach’

Dinsdag 27 december 2022 10:16

‌Het jaar 2022 begin met de laatste stuiptrekkingen van de coronacrisis. Vervolgens kregen we met een steeds erg wordende energiecrisis te maken. Het was een bewogen jaar. Ook op verzekeringsgebi...

Lees meer