Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Handige tips voor uw telefoongebruik in het buitenland

Maandag 22 juni 2015 12:40Margot Boesveld

 

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone in zijn of haar hand. Een groot nadeel aan de smartphone is dat de batterij snel leeg is. Met name het gebruik van de vele app's spelen hierin een rol.  Batterij snel leeg? Geen probleem. Met deze handige tips, houdt uw telefoon het langer vol. Ook geven we enkele tips over het internetgebruik en hoe u deze binnen de perken kan houden.

1. Telefoon uitzetten/vliegtuigstand

Gaat u een dagje uit? Zet uw telefoon dan op de vliegtuigstand. (Instellingen/vliegtuigmodus) en zet deze weer uit op het moment dat u de telefoon wilt gebruken of er in de buurt een Wi-Fi netwerk is. Het gebruiken van de vliegtuigstand zorgt ervoor dat de iPhone of Android toestel niet meer zoekt naar draadloze signalen en scheelt in batterijverbruik. â€‹De telefoon volledig uitzetten werkt natuurlijk ook. Dan voorkomt u op het oplichten van het scherm (lees: stroomverbruik) wanneer er notificaties binnenkomen. 

TIP: Wanneer u de accu tegelijk laadt en ontlaad doordat u het toestel gebruikt, kan de maximale capaciteit versneld afnemen. Het beste is dus om de telefoon helemaal uit te zetten op het moment dat deze aan de lader gaat. Niet alleen is het toestel dan het snelst weer opgeladen, maar hij blijft ook nog eens in perfecte conditie. 

2. Schakel uw mobiele data uit

Vergeet niet uw mobiele data uit te zetten (instellingen/Mobiel Netwerk/ Dataroaming). Dit is niet alleen goed voor uw databundel. Internet zorgt ervoor dat de batterij erg snel leeg gaat. Zet het internet uit als je het niet nodig hebt. Zo bespaar je ook nog eens je databundel!

TIP: Zet ook uw Bluetooth uit. Veel mensen hebben de bluetooth automatisch ingeschakeld staan. In Nederland handig voor uw automatische carkit, maar die heeft u in het buitenland niet nodig. 

3. Buitenlandse databundel (internet) of vaste tarieven

Bekijk voordat u op vakantie gaat wat de opties zijn om te besparen op het gebruik van uw telefoon in het buitenland. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Sommige providers bieden een vaste belbundel aan. Maar met de verlaging van de EU-roaming­kosten verdwijnen steeds meer vakantiebundels. Waar voorheen zo'n pakket van een aantal belminuten en sms'jes voor een vaststaand bedrag voordeel opleverde voor de frequente telefoongebruiker, lijken nu de vaste tarieven aantrekkelijker. Maak daarom vooraf een goede inschatting van uw verbruik en een vergelijking van de kosten.

Tele2, Vodafone en T-Mobile bieden vakantiebundels aan. U ontvangt ook een waarschuwing wanneer de data verbruikt is. 

4. WiFi in de buurt? Gebruik een (gratis) telefonie app

Er zijn tegenwoordig veel gratis app's, die ervoor zorgen dat u in het buitenland gratis kan bellen. Zo kunnen Android gebruikers sinds kort gratis bellen via WhatsApp. Een sterke internetverbinding is hiervoor een vereiste. Een andere bekende app is FaceTime. Voor iPhone-gebruikers onderling is er iMessage en FaceTime, waarmee je gratis kunt sms'en en bellen met andere iPhone-gebruikers. Leuk is dat u ook via de camera visueel contact heeft. 
Voor Skype-gebruikers onderling is de dienst gratis. Wilt u via een vaste lijn bellen, dan heeft u een SkypeOut-beltegoed nodig. De kosten hiervoor zijn een paar cent per minuut. Andere app's zijn Google Hangouts en VoipBuster. Deze apps zijn goedkoper dan Skype, maar ingewikkelder in gebruik. 

5. Maak gebruik van mobiele websites

Mobiele websites zijn speciaal gemaakt om te bekijken op de smartphone. De websites bevatten vaak minder animaties en afbeeldingen, waardoor de browser minder energie verbruikt.

6. Applicaties op de achtergrond

Op vrijwel alle smartphones draaien applicaties op de achtergrond. Deze applicaties zorgen er voor dat de batterij sneller leeg gaat. Vooral WhatsApp, Facebook en Spotify zijn hongerige energievreters. Op vrijwel elke smartphone kan de batterijgebruik per applicaties bekeken worden. Handig om inzicht te krijgen in welke apps veel batterij verbruiken. 

7. Houd uw telefoon up-to-date

Uw telefoon geeft vaak zelf aan dat er een update klaat staat. Updates zorgen ervoor dat de telefoon geoptimaliseerd wordt en dat bugs verholpen worden. Tevens zorgt een update er vaak voor dat de batterij langer mee kan.

8. Overbodige services uitzetten

Schakel extra diensten uit om de batterijduur te verlengen. Deze push-notificaties, Bluetooth, synchronisatie en locatiediensten vreten namelijk veel energie. Bij veel smartphones kan de helderheid van het scherm aangepast worden. Hoe lager de helderheid, hoe langer de batterij meegaat.

TIP: Zet de schermhelderheid van uw toestel minder fel en op automatisch, want dit is een enorme energievreter.

9. Verwijder ongebruikte applicaties

Meer geheugen, minder batterijverbruik. Door het verwijderen van ongebruikte applicaties komt er meer ruimte vrij in het RAM-geheugen. Daardoor wordt er minder energie verbruikt en gaat de telefoon langer mee.

10. Zet de vibratiefunctie uit

Zelfs de vibratiefunctie kan ervoor zorgen dat de batterij sneller leeg gaat. Zet de vibratiefunctie uit en gebruik alleen de ringtone.

11. Leg uw telefoon niet in de zon

Het weer kan een effect hebben op de batterijduur. Smartphones functioneren het beste tussen de 0 en 35 graden Celsius. Er is een grote kans aanwezig dat boven die temperatuur de smartphone veel sneller leeg gaat. Zorg dat de smartphone niet in de zon ligt maar in bijvoorbeeld de schaduw. Ook het gebruik van uw smartphone in zeer hete en koude temperaturen is af te raden omdat hierdoor de capaciteit achteruit gaat.

12. Accu lader (powerbank)

Wilt u helemaal zeker weten dat uw batterij het langer volhoudt? Koop dan een accu-oplader. Handig voor als u bijvoorbeeld een dagje weg bent. Een draagbare kleine oplader met externe accu, die u gemakkelijk aansluit op uw Smartphone, iPad of tablet. 

 

Bronnen: Radar, kassa, vodafone. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over