Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Vanaf 2022 schadevrije jaren autoverzekering overdraagbaar

Dinsdag 21 december 2021 16:58Frank van de Ven
Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding.

Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding.

Vanaf volgend jaar zijn de opgebouwde schadevrije jaren binnen een autoverzekering overdraagbaar in het geval van overlijden en echtscheiding. Ook mogen schadevrije jaren uit het buitenland of onder een leasecontract per 1 januari worden overgenomen. Dit heeft het Verbond van Verzekeraars afgelopen week besloten.


Schadevrije jaren

Verzekeraars bepalen de premie van een autoverzekering onder andere door het aantal schadevrije jaren. Gedurende deze jaren is er geen schuldschade geclaimd. Hoe langer je schadevrij rijdt, des te lager de premie. Momenteel is het zo dat schadevrije jaren enkel op naam van de polishouder worden opgebouwd.


Autoverzekering 2022

Als de polishouder overlijdt, kan de partner van de overledene alle opgebouwde premiekorting verliezen. Mocht er sprake zijn van een scheiding dan verliest de ex-partner van de polishouder alle schadevrije jaren. Dat is oneerlijk, laat directeur van het Verbond Richard Weurding weten aan Metro Nieuws: “De overgebleven partner zou in zo’n geval weer op nul moeten beginnen met een forse premiestijging tot gevolg.”


Claimen bij autoverzekeraar

Vanaf 2022 kunnen de opgebouwde schadevrije jaren meegenomen worden, wanneer er sprake is van overlijden of een scheiding. In de nieuwe regeling kunnen partners van overledenen bij hun verzekeraar aankloppen om de schadevrije jaren te claimen. Bij een scheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap worden alle schadevrije jaren verdeeld. De polishouder bepaalt de verdeelsleutel en moet een afstandsverklaring aanleveren bij de verzekeraar.


Verzekering leaseauto

Mensen die in een leaseauto rijden en een eigen auto willen kopen, kunnen vanaf 2022 hun schadevrije jaren met een leaseverklaring meenemen naar hun verzekeraar. Opgebouwde schadevrije jaren in het buitenland kunnen in sommige gevallen door een verklaring van Europese verzekeraars ook meegenomen worden. 


Autoverzekeringen vergelijken

Via de Vastelastenbond kun je een autoverzekering afsluiten. Wij helpen je graag met besparen op je autoverzekering, Veel huishoudens betalen namelijk onnodig veel voor hun autoverzekering. Dat komt omdat ze niet regelmatig de autoverzekering vergelijken. Neem  een kijkje op onze website en ontdek of jij kunt besparen op je autoverzekering.
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Sleegers

Ik wilde info over de autoverzekering maar kan het formulier niet afmaken.

Woensdag 27 april 2022 09:27

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 28 april 2022 09:32
Wat vervelend! Ons Customer Care Team zal contact opnemen zodat we het kunnen afronden.

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Als je een autoverzekering afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op. Wacht daar nog even mee, totdat je zeker weet of je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd.

Zolang duurt het voordat je autoverzekeraar je accepteert

Dinsdag 16 november 2021 09:15

‌ Als je een nieuwe autoverzekering wilt afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op in je nieuwe bolide. Pas daar echter mee op, want het kan even duren voordat je nieuwe autoverzekering geaccor...

Lees meer
Pechhulp auto in Frankrijk voor auto en caravan?

Hoe kan ik het beste pechhulp regelen?

Dinsdag 27 juli 2021 12:38

‌Klantvraag: Moet ik pechhulp bij eigen verzekeraar of via de ANWB regelen? Pechhulp kun je regelen via je garage, als losse pechhulpdienst óf als aanvullende dekking bij je autoverzekeri...

Lees meer