Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Zolang duurt het voordat je autoverzekeraar je accepteert

Dinsdag 16 november 2021 09:15Frank van de Ven
Als je een autoverzekering afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op. Wacht daar nog even mee, totdat je zeker weet of je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd.

Als je een autoverzekering afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op. Wacht daar nog even mee, totdat je zeker weet of je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd.

Als je een nieuwe autoverzekering wilt afsluit, wil je zo snel mogelijk de weg op in je nieuwe bolide. Pas daar echter mee op, want het kan even duren voordat je nieuwe autoverzekering geaccordeerd is. Het is belangrijk dat je onderzoekt hoe lang het duurt voordat jouw auto geaccepteerd is door de verzekeraar. Je wilt namelijk niet onverzekerd het asfalt op.
 

Snel autoverzekering afsluiten

De Vastelastenbond heeft het belang en de veiligheid van de consument op de eerste plaats staan. Wanneer je een autoverzekering via onze website vergelijkt en afsluit, wachten we met het opzeggen van je oude contract. We zeggen het pas op als we zeker weten of je nieuwe verzekering je accepteert. Zo ga je dus nooit onverzekerd de weg op. Wil je snel je autoverzekering afsluiten dan krijg je te maken het acceptatieproces van de verzekeraar.
 

Acceptatieproces autoverzekeraars

De Vastelastenbond onderzocht het acceptatieproces van tien verzekeraars. Mocht er haast bijzitten, dan weet je welke verzekering het beste bij je past. Je kunt verzekeringen op wachttijd selecteren. Er zit enige tijd tussen het acceptatieproces van verschillende aanbieders. Als er veel haast is bij het overstappen dan kun je aan de hand van onderstaande tabel snel een beslissing nemen. Je weet welke verzekeraar het snelste werkt! Voor het gemak hebben we drie soorten verzekeraars voor je op een rij gezet: Affliates (tabel 1) en Risk producten (tabel 2). 
 

Affiliates

Hoelang duurt het voor acceptatie? 

Voorlopige dekking?

Aegon

Gelijke acceptatie of 3 werkdagen 

Nee

ANWB

2 werkdagen

Nee

FBTO

Gelijke acceptatie of 10 dagen

Nee

Centraal Beheer

Gelijke acceptatie of 5 werkdagen

Nee

Ditzo

Gelijke acceptatie of 2 werkdagen. Kan altijd bellen voor versnelling 

Nee

Hema

Gelijke acceptatie of afwijzing. Klant dient zelf verzekering te activeren 

Nee

Nationale Nederlanden direct

Gelijke acceptatie of 2 werkdagen

Nee

United Insurance

Gelijke acceptatie of X aantal dagen, geen max 

Nee

Unive

Gelijke acceptatie of 5 werkdagen

Ja

Klaverblad

Kan tot 7 dagen duren

Nee

Ohra

Gelijke acceptatie of 2 werkdagen 

Nee

Allianz Direct

Directe acceptatie 

Nee

Inshared

Directe acceptatie of afwijzing. Klant dient zelf verzekering te activeren 

Nee

SNS

Binnen 7 dagen

Ja, 7 dagen

Tabel 1: Affiliates
 

Risk producten

Hoelang duurt het voor acceptatie? 

Voorlopige dekking?

ASR, Reaal, Avero Achmea, Rhion, Witgeld, Fairzekering

Directe acceptatie, afwijzing, of wordt in behandeling genomen. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord of je geaccepteerd bent of niet

Nee

Tabel 2: Risk producten


Welke autoverzekering kies je?

Mocht je nog andere vragen hebben over je autoverzekering dan kun je op onze website of bij onze experts terecht. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je goed nadenkt over je autoverzekering en wat je nu precies wilt verzekeren. Is je gezinsauto al enkele jaren oud dan heeft het weinig zijn om de duurste verzekering af te sluiten en kun je beter voor een beperkt casco optie kiezen. Als je fonkelnieuwe heilige koe je trots is dan is het juist wel verstandig om voor een duurdere volledig casco verzekering (All risk) te gaan.
 

Besparen op je vaste lasten

Wil je een Allianz Direct autoverzekering afsluiten of wil je overstappen naar een autoverzekering van de ANWB? De Vastelastenbond kan je helpen. De Vastelastenbond helpt consumenten besparen op hun vaste lasten. Dat doen we door je schadeverzekeringen en energiecontract onder de loep te nemen. Wanneer we besparingskansen zien, springen we daar op in en regelen we de overstap voor je. Voor een vast bedrag per jaar onderzoeken we je lopende verzekeringen en kijken we waarop je kunt besparen. Zo hoef jij niet op onbetrouwbare vergelijkingssites rond te neuzen en weet je zeker dat je de beste deal scoort.

De Vastelastenbond heeft al achttien jaar ervaring met het vergelijken van verzekeringen. Omdat we met abonnementsvormen werken, zijn we volledig onafhankelijk. Dit betekent dat we altijd voor de beste keuze voor jouw situatie gaan. Echt maatwerk dus.

Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Pechhulp auto in Frankrijk voor auto en caravan?

Hoe kan ik het beste pechhulp regelen?

Dinsdag 27 juli 2021 12:38

‌Klantvraag: Moet ik pechhulp bij eigen verzekeraar of via de ANWB regelen? Pechhulp kun je regelen via je garage, als losse pechhulpdienst óf als aanvullende dekking bij je autoverzekeri...

Lees meer