Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Verzekeraar Stad Holland verhoogt premie met 174 euro per jaar

Donderdag 09 november 2023 09:33Frank van de Ven
Stad Holland is de derde zorgverzekeraar die de premie voor 2024 bekendmaakt.

Stad Holland is de derde zorgverzekeraar die de premie voor 2024 bekendmaakt.

Een basisverzekering afsluiten bij Stad Holland kost volgend jaar 174 euro meer dan nu het geval is. Maandelijks moet namelijk 14,50 euro per maand meer betaald worden aan premie, zodat het maandelijkse premiebedrag uitkomt op 155,25 euro. Stad Holland is de derde zorgverzekeraar die de premie voor 2024 bekendmaakt. De vraag is of meer partijen zo’n forse verhoging doorvoeren.

Net als DSW hanteert Stad Holland een eigen risico van 375 euro. Wanneer het eigen risico verhoogd wordt, ontvangen klanten korting op de premie.

Verzekerden die kiezen voor een verhoogd eigen risico (875 euro) betalen 15 euro per maand minder premie. Dit brengt de premie in 2024 op 140,25 euro als je het hoogste eigen risico kiest.
 

Aanvullend ook flink duurder

Ook de aanvullende verzekeringen van Stad Holland stijgen in prijs. Voor Uitgebreide AV - met bijvoorbeeld een vergoeding voor 27 behandelingen fysiotherapie - stijgt de premie van 45,25 naar 48,75 euro per maand.

Voor de meest riante aanvullende polis schiet de premie met 5 euro per maand omhoog van 62,75 naar 67,75 euro. In dit pakket heb je recht op 36 fysiobehandelingen en profiteer je van een ruimte tandvergoeding van 450 euro. De verzekering van Stad Holland kan alleen worden afgesloten via een verzekeringsadviseur.
 

Premie in 2024

Moment zijn er slechts drie verzekeraars die hun premie voor 2024 hebben gepresenteerd. Bij dit trio ga je volgend jaar meer premie betalen. Stad Holland prijkt bovenaan met hun aangekondigde tariefwijziging.

DSW vraagt 11,50 euro per maand meer, Zorg en Zekerheid voert een verhoging van 8 euro door en Stad Holland rekent 14,50 euro per maand meer voor de basispremie.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zorgverzekering

De zorgpremie wordt in 2024 maandelijks ruim een tientje duurder!

DSW: ‘Basisverzekering kost je in 2024 bijna 150 euro per maand!’

Dinsdag 26 september 2023 16:44

‌Volgend jaar betaal je bij DSW 149 euro per maand voor een basisverzekering. Dat is 11,50 euro meer dan je nu voor diezelfde zorgverzekering neertelt. Het wordt door verzekeraar DSW al de &ldq...

Lees meer
Volgens Haagse bronnen gaat de zorgtoeslag niet omhoog.

Zorgpremie stijgt in 2024 minimaal 127 euro

Maandag 11 september 2023 10:52

‌De zorgpremie gaat volgend jaar fors omhoog is de verwachting nu de Nederlandse zorgverzekeraars hun halfjaarcijfers hebben gepresenteerd. Een eerste schatting geeft aan dat je volgend jaar mi...

Lees meer
Weet jij wat er vergoed wordt als jij je ledematen net iets te ver hebt gebogen en je rug ‘knap’ zegt?

Internationale Yoga Dag: Fanatiekeling heb jij je zorgverzekering op orde?

Woensdag 21 juni 2023 07:51

‌Sinds 2015 gaat 23 juni de geschiedenisboekjes in als Internationale Yoga Dag. De Verenigde Naties hebben deze dag aangegrepen om naar eigen zeggen “een steentje bij te dragen aan een be...

Lees meer
De laatste dag van januari luidt het einde van overstapseizoen in. Voor het merendeel van de verzekerden is het pas in december weer mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen.

Laatste dag voor overstap zorgverzekeringen

Dinsdag 31 januari 2023 09:56

‌Mensen die hun oude zorgverzekering hebben opgezegd, maar nog geen nieuwe verzekering hebben afgesloten, kunnen vandaag nog een nieuwe zorgverzekering kiezen. De laatste dag van januari luidt ...

Lees meer