Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

DSW: ‘Basisverzekering kost je in 2024 bijna 150 euro per maand!’

Dinsdag 26 september 2023 16:44Frank van de Ven
De zorgpremie wordt in 2024 maandelijks ruim een tientje duurder!

De zorgpremie wordt in 2024 maandelijks ruim een tientje duurder!

Volgend jaar betaal je bij DSW 149 euro per maand voor een basisverzekering. Dat is 11,50 euro meer dan je nu voor diezelfde zorgverzekering neertelt. Het wordt door verzekeraar DSW al de “grootste premiestijging” sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006 genoemd. De zorgverzekeraar luidt zelfs de noodklok!

DSW is traditiegetrouw de eerste verzekeraar die de zorgpremie voor volgend jaar bekendmaakt. De meeste zorgverzekeraars volgen het voorbeeld van deze partij, waardoor je al een goed idee krijgt van wat je qua kosten kunt verwachten.  

DSW luidt de noodklok en stelt dat de grenzen aan de betaalbaarheid van de zorg bereikt zijn. Er moet veel veranderen als de toegankelijkheid van de zorg in de toekomst gewaarborgd moet blijven. De forse premiestijging komt door de fors oplopende kosten van de gezondheidszorg. De loonkosten zijn verhoogd en de vraag naar zorg is vermeerderd.
 

Stijgende zorgpremie problematisch

Het is het vijfde jaar op rij dat de zorgpremie stijgt. Als de premie de komende jaren nog duurder wordt, kunnen grote problemen ontstaan. “Deze premiestijgingen zijn op lange termijn niet meer houdbaar”, verduidelijkt directeur Aad de Groot van DSW. “Ze zullen leiden tot een nog grotere druk op de solidariteit, meer zorgmijders en tot een groeiende gezondheidskloof.”

De zorgverzekeraar wil niet alleen de premie onder handen nemen, maar ook de leefomgeving. Door breder in te zetten op gezondheid, kansengelijkheid en bestaanszekerheid is het de bedoeling dat er minder zorg nodig is. DSW wil besparen op de kosten door minder reclame te maken.
 

Niet op prijsvergelijkers

De komende overstapperiode maakt de verzekeraar naar eigen zeggen geen extra reclame. Ook werkt DSW niet samen met vergelijkingssites. Deze websites ontvingen het afgelopen jaar ongeveer 60 miljoen euro van zorgverzekeraars voor overstappende verzekerden. Dit geld kan volgens DSW beter aan zorg besteed worden.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zorgverzekering

Volgens Haagse bronnen gaat de zorgtoeslag niet omhoog.

Zorgpremie stijgt in 2024 minimaal 127 euro

Maandag 11 september 2023 10:52

‌De zorgpremie gaat volgend jaar fors omhoog is de verwachting nu de Nederlandse zorgverzekeraars hun halfjaarcijfers hebben gepresenteerd. Een eerste schatting geeft aan dat je volgend jaar mi...

Lees meer
Weet jij wat er vergoed wordt als jij je ledematen net iets te ver hebt gebogen en je rug ‘knap’ zegt?

Internationale Yoga Dag: Fanatiekeling heb jij je zorgverzekering op orde?

Woensdag 21 juni 2023 07:51

‌Sinds 2015 gaat 23 juni de geschiedenisboekjes in als Internationale Yoga Dag. De Verenigde Naties hebben deze dag aangegrepen om naar eigen zeggen “een steentje bij te dragen aan een be...

Lees meer
De laatste dag van januari luidt het einde van overstapseizoen in. Voor het merendeel van de verzekerden is het pas in december weer mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen.

Laatste dag voor overstap zorgverzekeringen

Dinsdag 31 januari 2023 09:56

‌Mensen die hun oude zorgverzekering hebben opgezegd, maar nog geen nieuwe verzekering hebben afgesloten, kunnen vandaag nog een nieuwe zorgverzekering kiezen. De laatste dag van januari luidt ...

Lees meer
Er bestaat namelijk nog veel onduidelijkheid over de vergoedingen en contracten van zorgverzekeraars. Die onduidelijkheden kunnen consumenten in het ergste geval duizenden euro’s kosten.

Ruim acht procent van de Nederlanders is overgestapt van zorgverzekeraar

Dinsdag 10 januari 2023 16:24

‌Circa 8 procent van de Nederlanders is overgestapt van zorgverzekering. Vorig jaar stapten 1,4 miljoen mensen over. In 2013 was dat nog 7,2 procent en dat gold jarenlang als het jaar waarin de...

Lees meer