Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Vijf veelvoorkomende vakantieschades in eigen land

Dinsdag 07 juni 2022 14:48Frank van de Ven
Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Als je in het buitenland je vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het ook verstandig om voor een reisverzekering te kiezen. Ook in eigen land kun je namelijk te maken krijgen met pech en schades. In dit blog zetten we de vijf meest voorkomende schades voor je op een rij. Voor het gemak leggen we ook uit welke verzekeringen je het beste kunt afsluiten.


Top 5 meest geclaimde vakantieschades

  1. Bril op sterkte
  2. Smartphone/camera
  3. Koffer/tas
  4. Fiets
  5. Schade aan verblijf/accommodatie
In dit blog lees je alle tips over schade of diefstal op vakantie.
 

1. Bril op sterkte

De meest geclaimde schade op vakantie is de bril en dat is niet zo vreemd als je nagaat dat zes op de tien Nederlanders een bril (of contactlenzen) heeft. Wanneer je de veertig bent gepasseerd neemt het gebruik van een bril alleen maar toe. Als je tijdens je vakantie je bril beschadigt, kun je de schade verhalen op je reisverzekering. Als je een aanvullende zorgverzekering met vergoeding voor brillen en lenzen hebt, kan het verstandiger zijn om een nieuwe bril via je zorgverzekering te regelen. Een reisverzekering werkt met een eigen risico op bagage.

Customer Care Team Tip: Neem altijd een creditcard mee op vakantie, zodat je onverwachte kosten voor vervangend vervoer of andere extra uitgaven kunt betalen. De afschrijvingen van je creditcard dienen als bewijslast.


2. Smartphone/camera

Voor veel mensen is een leven zonder telefoon, tablet of camera ondenkbaar. Als je telefoon of camera beschadigd raakt, ontvang je een vergoeding van de dagwaarde minus het eigen risico. Dit staat in de polisvoorwaarden. 

Customer Care Team Tip: Heb je een telefoonverzekering? Declareer dan op je toestelverzekering, want deze heeft ruimere vergoedingen.
 

3. Koffer/tas

Je verheugt je al maanden op je vakantie en dan… Wordt je bagage gestolen! Zorg ervoor dat je heldere foto’s maakt van je koffer als je op vakantie gaat. Als je merkt dat je bagage weg is, maak daar dan direct melding van bij de politie. Wanneer je vermoedt dat je koffer is ontvreemd uit je reisaccommodatie vraag dan ook om bewijs van het hotel. Bewaar bonnetjes als je tijdens je vakantie extra kleren of spullen hebt gekocht.
 

Customer Care Team Tip: Als je dure souvenirs koopt tijdens je vakantie zorg er dan voor dat je een bonnetje vraagt. Stel dat je nieuwe hebbedingetjes gestolen worden dan kun je dat aan  je reisverzekering doorgeven.

4. Fiets

De fietsvakantie wint aan populariteit. Mocht je stalen ros het onverhoopt begeven dan kun  je de schade verhalen bij je reisverzekering (bagagedekking voor fietsen) of fietsverzekering. Als je een fietsverzekering hebt, hoef je dus meestal geen extra dekking af te sluiten bij je reisverzekering. 

Customer Care Team Tip: Heb je een dure fiets? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering met bagagedekking voor fietsen met een vergoeding van minimaal 1.000 euro. 


5. Schade aan verblijf

Bij terugkomst kun je schade aan je verblijf declareren op de reisverzekering. Bewaar altijd de bonnetjes goed en houd ook de kosten voor telefoontjes met noodnummers goed bij. Voor deze kosten kun je een maximale vergoeding van 250 euro krijgen. Soms is het anders als het gaat om extra verblijf als je paspoort of identiteitsbewijs is gestolen. 
 

Customer Care Team Tip: Wil je meer weten over je reisverzekering, het huren van een auto op vakantie of schade op reis? Lees dan  het verzekeringsblog
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Door op jezelf te wonen, leer je pas echt goed hoe je zorgvuldig met geld moet omgaan.

Op kamers? Wij helpen je de goede (studie)richting op

Donderdag 02 juni 2022 08:03

Hoewel steeds meer studenten thuis blijven wonen, gaat een kwart toch binnen twaalf maanden na aanvang van hun studie op zichzelf wonen. Dat is handiger qua reistijd én goed voor je zelfstandig...

Lees meer
Na je verhuizing ben je verplicht om jezelf binnen vijf dagen bij je nieuwe gemeente in te schrijven.

Verkassen? Laat je niet verrassen met deze verhuistips!

Woensdag 25 mei 2022 08:13

Gemiddeld verhuis je acht keer in je leven. Bij elke verhuizing heb je te maken met een groot aantal regelzaken. Je maandlasten passen zich aan je nieuwe omgeving aan. Als je groter - of juist kleiner...

Lees meer
Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk.

Opgeruimd op vakantie: laat je woning netjes achter

Maandag 30 mei 2022 08:29

‌Op vakantie gaan, is leuk maar soms ook stressvol. Heb ik het gas nu uitgezet en is de deur goed afgesloten? Deze vragen wil jij jezelf niet stellen als je na een lange rit op de camping aankom...

Lees meer
Een goede reisverzekering dekt gemaakte onkosten en geeft de garantie dat het goed komt.

Welke reisverzekering dekt kosten gevlogen portemonnee?

Woensdag 04 mei 2022 08:33

Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij ondanks pech en diefstal lekker van je vakantie kunt genieten. Een goede verzekering dekt gemaakte onkosten en geeft je de garantie dat het goed komt. Ondert...

Lees meer