Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Verkassen? Laat je niet verrassen met deze verhuistips!

Woensdag 25 mei 2022 08:13Frank van de Ven
Na je verhuizing ben je verplicht om jezelf binnen vijf dagen bij je nieuwe gemeente in te schrijven.

Na je verhuizing ben je verplicht om jezelf binnen vijf dagen bij je nieuwe gemeente in te schrijven.

Gemiddeld verhuis je acht keer in je leven. Bij elke verhuizing heb je te maken met een groot aantal regelzaken. Je maandlasten passen zich aan je nieuwe omgeving aan. Als je groter - of juist kleiner - gaat wonen, zie je dat terug op je energierekening. We helpen je verhuizing versimpelen met een handige checklist!

Na je verhuizing ben je verplicht om jezelf binnen vijf dagen bij je nieuwe gemeente in te schrijven.  Ook moet je binnen veertien dagen je energiecontract omzetten naar je nieuwe woonadres. Er komt een hoop op je af als je verkast. Gelukkig hebben niet alle regelzaken de hoogste prioriteit en  krijg je wat lucht om je zaakjes op orde te krijgen. Wij helpen je het overzicht behouden en geven  aan welke vier zaken je écht direct moet regelen.  
 

1. Stroom en gas (energiecontract)

Vaak is het voordeliger om bij een verhuizing voor een nieuw energiecontract te kiezen, dan om je huidige energiecontract mee te verhuizen. Dit hangt echter sterk af van de looptijd van je huidige energiecontract. Als de einddatum van je contract verder dan anderhalf jaar in de toekomst ligt, dan kun je jouw contract vaak beter meeverhuizen. Als de looptijd korter is dan is  overstappen een goede keuze. Mocht je variabel zitten dan is het nog steeds interessant om over een overstap na te denken. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de variabele tarieven van energiebedrijven. Die verschillen kunnen  oplopen tot wel 1.500 euro op jaarbasis!
 

Als je verhuisd bent, zijn dit je opties:
 • Regel een nieuw energiecontract;
 • Laat het lopende energiecontract meeverhuizen;
 • Laat je energie tijdelijk op twee adressen leveren;
 • Bouwaansluiting in verband met nieuwbouwwoning.
Wil je liever persoonlijk advies over wat je het beste in jouw situatie kunt doen? Neem dan contact met ons op. Denk trouwens ook aan het energielabel van je woning. Dat is bij de verkoop van je huis verplicht.

2. Nieuw internetabonnement

Het duurt vaak circa twee tot vier weken voordat een provider op jouw nieuwe adres kan leveren. Tegenwoordig gaat de aansluiting meestal sneller, maar het is heel irritant als je na een drukke verhuisdag ter ontspanning een leuke tv-serie wilt kijken en ontdekt dat dit niet kan. Wij raden je dan ook aan om zo snel mogelijk op het nieuwe adres een internetpakket te kiezen. Via onze postcodecheck regel je dat direct online!
 

3. Opstal- en inboedelverzekering

Dit is een vaste last waarmee je niet kunt wachten. Regel zo snel mogelijk een woonverzekering voor je nieuwe huis. Wanneer je een nieuwe woning betrekt, heb je een (nieuwe) opstal- en inboedelverzekering nodig.

4. Water aanmelden

Het is nodig om je aan te melden bij het waterschap dat in jouw regio actief is. Vaak kun je jouw aanmelding per e-mail of telefoon doorgeven. Bij sommige bedrijven kan het ook online. 
 

Parkeren naar later tijdstip

Sommige maandelijkse woonlasten kun je op een later tijdstip regelen. Tijdens een verhuizing heb je veel aan je hoofd dus het is fijn als sommige regelzaken minder haast hebben. Schrijf wel in je agenda op welke zaken je nog moet regelen, zodat je dit niet vergeet. Het omzetten van abonnementen van tijdschriften bijvoorbeeld heeft niet superveel haast, maar het is wel iets dat je tijdig moet doorgeven.
 

Checklist verhuizen

De Vastelastenbond helpt je met een handige checklist voor jouw verhuizing. Hiermee regel je binnen twintig minuten alle vaste lasten voor  jouw nieuwe woning. Volg deze stappen en regel alles om de vaste lasten van jouw verhuizing goed te laten verlopen. Dan kun je je daarna volledig op jouw verhuizing richten.
 

Aan wie moet je je verhuizing doorgeven?

 • Centraal Bureau Motorrijtuigenbelasting
 • Werkgever, collega’s
 • Familie en vrienden
 • Gemeenten
 • School/opleiding
 • Huisarts/tandarts
 • Banken
 • Zorgverzekeraar
 • Uitvaartverzekeraar
 • Sportvereniging
 • Dagbladen
 • Internet en telefoonprovider
 • Online abonnementen (Bezorgadres aanpassen naar jouw nieuwe adres)
 • DUO (indien je een studentenlening heeft/had)
 • Spaarprogramma’s
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk.

Opgeruimd op vakantie: laat je woning netjes achter

Maandag 30 mei 2022 08:29

‌Op vakantie gaan, is leuk maar soms ook stressvol. Heb ik het gas nu uitgezet en is de deur goed afgesloten? Deze vragen wil jij jezelf niet stellen als je na een lange rit op de camping aankom...

Lees meer
Een goede reisverzekering dekt gemaakte onkosten en geeft de garantie dat het goed komt.

Welke reisverzekering dekt kosten gevlogen portemonnee?

Woensdag 04 mei 2022 08:33

Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij ondanks pech en diefstal lekker van je vakantie kunt genieten. Een goede verzekering dekt gemaakte onkosten en geeft je de garantie dat het goed komt. Ondert...

Lees meer
Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek. Dat vindt de Vastelastenbond een zorgelijke ontwikkeling.

Overlijdensrisico- verzekering huurders voorkomt veel ellende

Vrijdag 15 april 2022 10:11

‌ Scildon introduceert speciaal voor huurders een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Met deze huurverzekering worden nabestaanden maximaal tien jaar voorzien van een maandelijkse uitkering ...

Lees meer
Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Wind mee of tegen? Hoe goed ben jij verzekerd tegen stormschade?

Maandag 21 februari 2022 09:46

‌Verzekeraars krijgen de laatste tijd veel vragen over stormschade. De bezoekjes van Eunice en Franklin zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan met een hoop financiële rompslomp als gevolg. Maar ...

Lees meer