Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Opgeruimd op vakantie: laat je woning netjes achter

Maandag 30 mei 2022 08:29Frank van de Ven
Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk.

Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk.

Op vakantie gaan, is leuk maar soms ook stressvol. Heb ik het gas nu uitgezet en is de deur goed afgesloten? Deze vragen wil jij jezelf niet stellen als je na een lange rit op de camping aankomt. In dit blog geven we je praktische tips waarmee je met een gerust gevoel op vakantie kunt. Goede reis!

Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk. Dat geldt voor zowel reizen binnen als buiten Europa. Als je buiten de EU op reis gaat, moet je een extra (wereld)dekking afsluiten. Wanneer je met de auto op avontuur gaat, moet je daar ook rekening mee houden als je jouw reisverzekeringen afsluit. Neem voor vertrek ook je autoverzekering onder de loep zodat je weet dat je goed zit.

Naast een reisverzekering is je inboedelverzekering ook iets wat je goed moet controleren. Als je op vakantie gaat, laat je je woning voor langere tijd onbeheerd achter. Heb je recentelijk nog dure apparatuur gekocht? Loop dit even na en pas daar je inboedelverzekering op aan. Je zult net zien dat het dievengilde er met jouw gloednieuwe stereo vandoor gaat als jij op het strand ligt. Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent!


Tien tips om je van een goede vakantie te verzekeren

Neem voor vertrek de tijd om jouw inboedel te registreren en te fotograferen. De politie heeft registratiekaarten waar je je spullen kunt noteren bij diefstal. Wordt er ingebroken, dan is de kans groter dat je je spullen terugkrijgt.

Inboedelverzekering

 • Haal alle stekkers uit het stopcontact. Voorkom een hoge energierekening tijdens je afwezigheid en haal de stekker van de wasmachine, droger, computer, koffiezetapparaat en andere apparaten uit het stopcontact. Zo voorkom je sluipverbruik. Vergeet ook de apparatuur op zolder en in de schuur niet!
   
 • Tijdschakelaars zijn je beste vriend. Heb je tijdschakelaars? Gebruik deze dan voor lampen in en om de woning. Zo brandt er op gezette tijden licht in jouw woning en dat schrikt inbrekers af. Je kunt ook een tijdschakelaar tussen het stopcontact en een radio zetten. Wanneer je de tijdschakelaar inschakelt op het moment dat je niet thuis bent, lijkt je woning bewoond. Bijkomend voordeel is dat de kosten voor stroom beperkt blijven.
   
 • Scherm jouw vakantiekiekjes op social media af. Natuurlijk wil je graag die leuke vakantiemomenten delen, maar doe dat alleen met vrienden en familie. Ook inbrekers zitten op Facebook en Twitter en zien jouw bezoek aan het zwembad als een uitnodiging om je woning leeg te halen. Wees dus voorzichtig met wat je deelt (en vooral met wie).
   
 • Vergeet je reservesleutel niet! Heb je een reservesleutel onder de bloempot bij de deur verstopt? Haal deze weg. Voorkom dat inbrekers je woning betreden.
   
 • Haal kostbare apparatuur uit het zicht. Laptops, iPads en andere audiovisuele apparatuur zijn maar beperkt gedekt. Berg deze dure spullen dus goed op. Dat geldt ook voor sieraden want deze worden tot een bepaald maximumbedrag vergoed.
   
 • Zet je container vast en de ladder in je schuur. Maak het een dief niet te gemakkelijk om op je dak te komen of via je raam je woning te betreden.
   
 • Noteer op label van de koffers alléén je telefoonnummer en e-mailadres. Zet nooit je huisadres op je reisbaggage. Deze labels worden soms door de verkeerde mensen gelezen wanneer je nietsvermoedend koffie zit te drinken op het vliegveld.
   
 • Zorg voor bezoek. Zorg ervoor dat iemand jouw brievenbus leeghaalt en je post op tafel legt. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.
   
 • Bied je woning als vakantieadres aan. Je kunt ervoor kiezen om vrienden of familie een vakantie in jouw woning aan te bieden. Zo weet je zeker dat je woning veilig is, je hoeft je geen zorgen te maken over de stopcontacten én je maakt een ander blij.

Reisverzekering regelen

Voordat je op reis gaat, is het ook verstandig om je reisverzekering te checken. Is deze doorlopend? Kijk dan of jouw polis nog overeenkomt met het type reis dat je gaat maken. Heb je geen reisverzekering? Regel dit dan nog voordat je op vakantie gaat zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt ook de hulp van de Vastelastenbond inschakelen. Wij helpen je graag!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Een goede reisverzekering dekt gemaakte onkosten en geeft de garantie dat het goed komt.

Welke reisverzekering dekt kosten gevlogen portemonnee?

Woensdag 04 mei 2022 08:33

Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij ondanks pech en diefstal lekker van je vakantie kunt genieten. Een goede verzekering dekt gemaakte onkosten en geeft je de garantie dat het goed komt. Ondert...

Lees meer
Bijna zeventig procent van de huurders heeft geen ORV blijkt uit onderzoek. Dat vindt de Vastelastenbond een zorgelijke ontwikkeling.

Overlijdensrisico- verzekering huurders voorkomt veel ellende

Vrijdag 15 april 2022 10:11

‌ Scildon introduceert speciaal voor huurders een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Met deze huurverzekering worden nabestaanden maximaal tien jaar voorzien van een maandelijkse uitkering ...

Lees meer
Weet jij wat er precies vergoed wordt wanneer er sprake is van stormschade?

Wind mee of tegen? Hoe goed ben jij verzekerd tegen stormschade?

Maandag 21 februari 2022 09:46

‌Verzekeraars krijgen de laatste tijd veel vragen over stormschade. De bezoekjes van Eunice en Franklin zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan met een hoop financiële rompslomp als gevolg. Maar ...

Lees meer
Weet jij waarvoor je verzekerd bent als er inbrekers op bezoek zijn geweest?

Inbraak Monitor: Vier jij de feestdagen veilig?

Donderdag 25 november 2021 13:55

‌ De feestdagen komen eraan en dat is voor mensen een tijd van gezelligheid en familie. Dieven genieten ook van deze periode, omdat er dan veel te halen valt. Omdat veel mensen de kerstdagen bij...

Lees meer