Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Vier vragen aan een WOZ-bureau over de WOZ-waarde

Maandag 13 december 2021 08:10Frank van de Ven
No cure no pay bureau Previcus helpt consumenten bezwaar te maken tegen hun WOZ-beschikking.

No cure no pay bureau Previcus helpt consumenten bezwaar te maken tegen hun WOZ-beschikking.

WOZ-adviesbureau Previcus is gespecialiseerd in de WOZ-wetgeving en helpt consumenten bezwaar maken tegen hun te hoge WOZ-beschikking. Met een succesvol ingediend bezwaar kun je veel geld besparen en met terugwerkende kracht je teveel betaalde belasting terugkrijgen. Manager Antonio Garcia Alanis van Previcus beantwoordt vier prangende vragen over de WOZ-waarde, concurrenten en onderzoek naar no cure no pay bureaus.


1. Heeft Previcus veel concurrentie?


“Er zijn de afgelopen jaren veel concullega’s bijgekomen en vaak weer even snel verdwenen. Van echt concurrentie kun je niet spreken. Wij zijn in 2003 opgericht en zijn de eerste partij die zich verdiepte in de WOZ-waarde. Onze concullega’s hebben minder ervaring en beschikken niet over zo’n groot personeelsbestand. Veel van onze processen zijn geautomatiseerd. Wat ons ook onderscheidt van andere adviesbureaus is dat we werken voor grote concerns als Jumbo, ING Bank en McDonalds.”


2. Is het ook mogelijk om de WOZ-waarde te verhogen?


“Dit is zeker mogelijk. Voor de zakelijke markt kan dit interessant zijn. Door de WOZ-waarde te verhogen, kom je boven een bepaalde puntentelling uit. Wanneer je dat niveau bereikt hebt, kom je in de vrije huursector terecht. Dat betekent dat je niet langer gebonden bent aan de vastgestelde huren voor de sociale sector en zelf je huurtarief mag vaststellen. Voor verhuurders is dat zeer interessant.”


3. Hoe reageren gemeenten op jullie dienstverlening?


“Sommige gemeenten staan achter ons. Ze vinden het fijn dat wij eventuele foutieve taxaties rechttrekken. Helaas hoor je deze kant van het verhaal niet, omdat de hardste schreeuwers de aandacht opeisen. Daarom hoor je vooral over gemeenten die het er redelijk moeilijk mee hebben dat wij bestaan. Dat snappen we op zich wel, omdat een buitenstaander hen op een mogelijke fout wijst. Dat is niet leuk om te horen. Daarnaast geven gemeenten aan dat het proces hen veel tijd en geld kost. Deze kritiek is echter weggewuifd door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.”


4. Wat kwam uit het onderzoek?


 “Dit onderzoek richtte zich op het verdienmodel van no cure no pay bureaus. Wij zijn hard nodig blijkt uit het onderzoek. Wij zouden geen bestaansrecht hebben als de gemeenten hun werk goed genoeg zouden doen. Wat de hoge proceskosten betreft, mogen gemeenten de hand in eigen boezem steken. Ze kunnen er namelijk ook voor kiezen om niet in hoger beroep te gaan en onze berekening te accepteren. Uit het onderzoek kwam naar voren dat burgers via adviesbureaus sneller en gemakkelijk hun recht kunnen halen. We werken dus drempelverlagend.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

Previcus en de Vastelastenbond helpen consumenten bij het bezwaar maken tegen hun WOZ. Dit proces is gratis en bij een succesvol bezwaar bespaar je honderden euro's.

WOZ-bureaus: 'De angst om bezwaar te maken tegen je WOZ- beschikking is ongegrond'

Maandag 06 december 2021 12:27

‌ Succesvol bezwaar indienen tegen je WOZ-beschikking kan je belastingverlaging en een financiële tegemoetkoming opleveren. Previcus is een adviesbureau dat is gespecialiseerd in de WOZ-wet...

Lees meer
Bezwaar maken tegen je WOZ-beschikking kan je financieel voordeel opleveren.

Vastelastenbond groot voorstander van bezwaar maken WOZ-beschikking

Maandag 21 maart 2022 07:29

‌De Vastelastenbond heeft de handen ineengeslagen met adviesbureau Previcus om consumenten te helpen bij het bezwaar maken tegen hun WOZ-beschikking. Omdat gemeenten de WOZ-waarde te hoog kunne...

Lees meer
De Vastelastenbond en Previcus helpen je met bezwaar maken tegen je WOZ-waarde.

Dit zijn de negen meest gestelde vragen over de WOZ

Woensdag 19 januari 2022 10:11

Veel gemeenten bepalen de WOZ-waarde van woningen op basis van schattingen. Regelmatig kloppen deze aannames niet, waardoor woning- en vastgoedeigenaren ten onrechte teveel belasting betalen. Je k...

Lees meer
Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ kun je belastingverlaging krijgen.

Waarom bezwaar maken tegen je WOZ-waarde altijd de moeite waard is

Donderdag 04 november 2021 08:54

Veel gemeenten schatten de WOZ-waarde te hoog in, waardoor woning- en vastgoedeigenaren ten onrechte teveel belasting betalen. Het is echter mogelijk om bezwaar te maken tegen deze inschatting. ...

Lees meer