Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

VodafoneZiggo verliest klanten met vaste internetaansluiting

Donderdag 23 februari 2023 09:29Frank van de Ven
Internet en telefonie per smartphone leverden het fusiebedrijf wel weer wat meer op, mede dankzij hogere prijzen en roamingopbrengsten door buitenlandse reizigers in Nederland.

Internet en telefonie per smartphone leverden het fusiebedrijf wel weer wat meer op, mede dankzij hogere prijzen en roamingopbrengsten door buitenlandse reizigers in Nederland.

Telecomaanbieder VodafoneZiggo verloor in de laatste drie maanden van 2022 zo’n 1.700 klanten voor vaste tv-, telefoon- en internetaansluitingen. De omzet van het fusiebedrijf daalde in het vierde kwartaal van 2022 1,1 procent tot iets meer dan 1 miljard euro. De aangepaste winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen daalde even sterk tot 477,6 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 7,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 90,7 miljoen euro een jaar eerder.

Het fusiebedrijf van Vodafone en Ziggo kon het verlies deels opvangen met hogere opbrengsten uit mobiele abonnementen en zakelijke pakketten. VodafoneZiggo stelt dat het verlies van klanten met vaste internetaansluitingen minder hevig is dan een jaar eerder, toen er 15.500 gebruikers vertrokken. Een kortingsactie om klanten te lokken zou daarbij hebben geholpen.

Internet en telefonie per smartphone leverden het bedrijf wel weer wat meer op, mede dankzij hogere prijzen en roamingopbrengsten door buitenlandse reizigers in Nederland. Het hardst groeide de zakelijke afdeling van VodafoneZiggo. Deze afdeling profiteerde van de blijvend grote vraag naar telecompakketten voor mensen die vanuit huis werken.
 

Prijsverhoging

Voor het komende jaar verwacht VodafoneZiggo een verslechtering van de winstgevendheid. Dat komt volgens het bedrijf door de veel hogere energiekosten. Vorig jaar wist de telecomaanbieder de hogere kosten nog op te vangen met besparingen en een prijsverhoging in juli. Dat zal in 2023 maar deels mogelijk zijn, verwacht topman Jeroen Hoencamp.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

In 2021 werden aanpassingen aan het energielabel doorgevoerd waardoor meer interesse in woningverduurzaming is ontstaan.

Consumenten hebben meer interesse in energielabel

Donderdag 12 januari 2023 14:47

‌Steeds meer woningzoekers hechten waarde aan een energielabel. Huizen met een label worden sneller verkocht en zijn meer waard. In 2021 werden aanpassingen aan het energielabel doorgevoerd waa...

Lees meer
In dit blog lees je met welke veranderingen jij dit jaar als woningeigenaar te maken krijgt.

Wonen en verduurzamen in 2023: deze veranderingen kun je verwachten

Woensdag 11 januari 2023 12:07

Er verandert veel op woongebied dit jaar. Woningverduurzaming wordt nóg aantrekkelijker gemaakt en het aanvragen van subsidie wordt vereenvoudigd. In dit blog lees je met welke veranderingen je dit...

Lees meer
Rob Jansen is Business Unit Director bij Studyportals én al jaren een trouwe klant van de Vastelastenbond. In al die jaren heeft hij veel veranderingen gezien binnen de consumentenorganisatie.

‘De klant staat bij de Vastelastenbond op de eerste plaats en dat geeft een goed gevoel’

Donderdag 29 december 2022 10:29

‌ ‌Rob Jansen is Business Unit Director bij Studyportals én al jaren een trouwe klant van de Vastelastenbond. In al die jaren heeft hij veel veranderingen gezien binnen de consumenten...

Lees meer
Volgend jaar komt er een prijsplafond aan, wordt de overstapboete verhoogd en verdwijnt de btw op de levering en plaatsing van zonnepanelen. Voordat het zover is, wordt het tijd om terug te blikken op afgelopen jaar.

Jaaroverzicht 2022 III: Dit gebeurde er in het vierde kwartaal

Woensdag 28 december 2022 10:09

‌Er staat een hoop te gebeuren in 2023. Volgend jaar komt er een prijsplafond aan, wordt de overstapboete verhoogd en verdwijnt de btw op de levering en plaatsing van zonnepanelen. Voordat het ...

Lees meer