Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Consumenten hebben meer interesse in energielabel

Donderdag 12 januari 2023 14:47Frank van de Ven
In 2021 werden aanpassingen aan het energielabel doorgevoerd waardoor meer interesse in woningverduurzaming is ontstaan.

In 2021 werden aanpassingen aan het energielabel doorgevoerd waardoor meer interesse in woningverduurzaming is ontstaan.

Steeds meer woningzoekers hechten waarde aan een energielabel. Huizen met een label worden sneller verkocht en zijn meer waard. In 2021 werden aanpassingen aan het energielabel doorgevoerd waardoor meer interesse in woningverduurzaming is ontstaan.

Door voor een duurzaam huis te kiezen, verlagen consumenten hun energielasten. Binnen vastgoedplatform Funda is het energielabel een veelgebruikte zoekterm.

In voorgaande jaren was het label minder gewild. Huizen met een energielabel A of B zijn populairder dan woningen zonder zulke hoge kwalificaties. Woningen met een hoog energielabel worden sneller verkocht dan huizen die het zonder dit etiket moeten stellen.


Versnel verduurzamen woning

Doordat het label is aangepast en consumenten de effecten van de energiecrisis merken, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun huis te verduurzamen. Het is een stuk gemakkelijker geworden om inzicht te krijgen in het energiegebruik in een woning. Een energielabel blijft tien jaar geldig.

Sinds 2022 werkt de Vastelastenbond samen met TaxatiePro. Klanten van de Vastelastenbond die meer willen weten over een bouwkundige keuring of de aanvraag van een energielabels kunnen bij onze partner TaxatiePro terecht.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

In dit blog lees je met welke veranderingen jij dit jaar als woningeigenaar te maken krijgt.

Wonen en verduurzamen in 2023: deze veranderingen kun je verwachten

Woensdag 11 januari 2023 12:07

Er verandert veel op woongebied dit jaar. Woningverduurzaming wordt nóg aantrekkelijker gemaakt en het aanvragen van subsidie wordt vereenvoudigd. In dit blog lees je met welke veranderingen je dit...

Lees meer
Rob Jansen is Business Unit Director bij Studyportals én al jaren een trouwe klant van de Vastelastenbond. In al die jaren heeft hij veel veranderingen gezien binnen de consumentenorganisatie.

‘De klant staat bij de Vastelastenbond op de eerste plaats en dat geeft een goed gevoel’

Donderdag 29 december 2022 10:29

‌ ‌Rob Jansen is Business Unit Director bij Studyportals én al jaren een trouwe klant van de Vastelastenbond. In al die jaren heeft hij veel veranderingen gezien binnen de consumenten...

Lees meer
Volgend jaar komt er een prijsplafond aan, wordt de overstapboete verhoogd en verdwijnt de btw op de levering en plaatsing van zonnepanelen. Voordat het zover is, wordt het tijd om terug te blikken op afgelopen jaar.

Jaaroverzicht 2022 III: Dit gebeurde er in het vierde kwartaal

Woensdag 28 december 2022 10:09

‌Er staat een hoop te gebeuren in 2023. Volgend jaar komt er een prijsplafond aan, wordt de overstapboete verhoogd en verdwijnt de btw op de levering en plaatsing van zonnepanelen. Voordat het ...

Lees meer
Wat gebeurde er ook alweer afgelopen jaar? In dit tweede overzicht lees je wat er de afgelopen maanden speelde.

Jaaroverzicht 2022 II: Dit gebeurde er in het tweede en derde kwartaal

Woensdag 28 december 2022 08:35

‌De bestellijst voor het vuurwerk is ingevuld, de champagne staat koud en het lijstje met goede voornemens voor 2023 is eindelijk af! Hoog tijd voor een terugblik. Wat gebeurde er ook alweer af...

Lees meer