Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Volgend jaar betaal je maandelijks tientje extra voor zorgverzekering

Maandag 03 oktober 2022 15:15Frank van de Ven
?DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering.

?DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering.

DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering. Op jaarbasis ben je dus circa 117 euro meer kwijt voor deze vaste last. Een basisverzekering kost je in 2023 circa 137,50 euro per maand. De verwachting is dat andere verzekeraars soortgelijke tarieven als DSW hanteren.

DSW is opnieuw de eerste zorgverzekeraar die de tarieven voor volgend jaar bekendmaakt. Er is in 2023 sprake van een premiestijging van 7,6 procent. De reden hiervoor is dat de zorgkosten volgend jaar de hoogte inschieten. Dat komt bijvoorbeeld door de vergrijzing en stijgende lonen in de zorg. Om deze kosten op te vangen, gaan de premies omhoog. Niet alleen de premies gaan de hoogte in want ook de zorgtoeslag stijgt. 

Een alleenstaand persoon met een minimuminkomen ontvangt volgend jaar bijvoorbeeld 412 euro aan zorgtoeslag. Dat komt neer op ruim 34 euro per maand waarmee de maandelijkse stijging van 9,75 euro ruimschoots wordt opgevangen. 


Bespaartips 

Hoe meer je verdient, hoe minder zorgtoeslag. Huishoudens die meer te besteden hebben, gaan de premiestijging daardoor zeker voelen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen! Lees er meer over in dit blog.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zorgverzekering

Het kabinet Rutte IV wil dat de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg verdwijnt.

Kabinet denkt na over afschaffen vrije zorgkeuze bij naturapolis en budgetpolis

Vrijdag 19 augustus 2022 08:05

‌ Het kabinet Rutte IV heeft een voorstel bij zeventien zorgorganisaties neergelegd om de vergoeding van de basisverzekering van de zorg aan te passen op een aantal punten. In dit voorstel wordt...

Lees meer
Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Neem deze zes tips mee wanneer je een overstap overweegt!

Zes tips waarmee je kunt besparen op je zorgverzekering

Donderdag 16 december 2021 09:01

‌ Het eind van het jaar komt eraan en dat betekent dat het tijd wordt om je zorgverzekering onder de loep te nemen. De kans bestaat dat je kunt besparen op je polis. Door gebruik te maken va...

Lees meer
Als je weinig zorgkosten verwacht te hebben in 2022 dan is het interessant om je eigen risico te verhogen.

Meer vrijwillig eigen risico bepalen is minder premie betalen: de pro’s en cons

Donderdag 09 december 2021 09:27

Als je weinig zorgkosten hebt, kan het aantrekkelijk zijn om een zorgverzekering met een hoog vrijwillig eigen risico af te sluiten. Een groot aantal zorgverzekeraars probeert klanten binnen te hal...

Lees meer
Weet jij precies waar je terecht kunt met je budgetpolis wanneer je een ongeluk krijgt?

Budgetpolis: Kies je voor geld of gezondheid?

Woensdag 01 december 2021 08:47

‌ Als het om zorgverzekeringen gaat, blijft de budgetpolis ongekend populair. De lagere premie spreekt mensen aan. Het is echter wel belangrijk om je af te vragen of deze polis de juiste is ...

Lees meer