“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Wat is het verschil tussen een direct writer en de Vastelastenbond?

Dinsdag 21 juni 2022 08:05Frank van de Ven
Voorkom onduidelijkheid en schakel de hulp van een tussenpersoon in als je hulp wilt bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Voorkom onduidelijkheid en schakel de hulp van een tussenpersoon in als je hulp wilt bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Een goede verzekering afsluiten om je inboedel, auto of reis tegen schade te beschermen is ontzettend belangrijk. Helaas ook saai en daarom besluiten veel mensen om voor de laagste prijs te kiezen. Vaak komen deze mensen bij online verzekeraars in de vorm van direct writers terecht. Dat is echter niet altijd de beste oplossing stelt verzekeringsadviseur Hakan Tas: “Een tussenpersoon is van onschatbare waarde wanneer je schade hebt.” 

Als je jouw verzekering zelf direct online kun afsluiten via de site van de verzekeraar, is er sprake van een direct writer. Je kunt dus zonder hulp van een tussenpersoon je verzekering regelen. Deze verzekeringen zijn daardoor goedkoper. Je kunt naast je autoverzekering ook je reisverzekering, fietsverzekering, bootverzekering of motorverzekering online afsluiten. Dat doe je bij één verzekeraar.

De Vastelastenbond werkt samen met meerdere verzekeraars en fungeert als tussenpersoon. Er valt dus wat te kiezen, stelt verzekeringsadviseur Hakan Tas: “In ons verzekeringsaanbod nemen we ook aanbiedingen van direct writer mee. Het grote verschil is dat wij – in tegenstelling tot deze aanbieders – wel advies aanbieden. Als je met een direct writer in zee gaat, is het verstandig om je goed in te lezen. Zonder (voor)kennis van verzekeringen raad ik niet aan om voor zo’n partij te kiezen. Deze aanbieders zijn er niet op gericht om veel tijd aan klantvragen te besteden. Vaak kun je hen enkel online benaderen. Dat is op zich niet erg maar als er schade is, missen veel klanten hulp en advisering.”


Klanten leren kennen


Wanneer je via een direct writer schade wil claimen, moet je goed nadenken over wat je precies wilt indienen. “Een direct writer declareert elke schade direct. Dat is niet verstandig want dat kan ervoor zorgen dat je premie stijgt. Een tussenpersoon zal je situatiespecifiek adviseren over wat je het beste kunt doen. Kleine schades kun je beter niet declareren bijvoorbeeld omdat je premie daardoor stijgt en de uitgekeerde vergoeding niet opweegt tegen de premiekosten. Dat is dan ook de kracht van de Vastelastenbond. Wij gaan het gesprek met je aan en nemen daar echt de tijd voor. We willen je leren kennen zodat we echt kunnen helpen.”

Grote verzekeraars steken niet zoveel tijd in het beantwoorden van klantvragen stelt Tas: “Een partij als Allianz Direct of Nationale Nederlanden heeft daar geen tijd voor gereserveerd. Als je naar de klantenservice belt krijg je eerst een bandje te horen waarin naar de website wordt verwezen. Na een vaak redelijk lange wachttijd krijg je een  medewerker aan de lijn die zich aan een deadline moet houden. De werkdruk ligt erg hoog en daarom krijgt elke klant maar beperkt de tijd om hun verhaal te doen. Op dit vlak maakt de Vastelastenbond het verschil. Hoe druk het ook is: elke klant krijgt de aandacht die zij verdient. Wij vinden het belangrijk om onze klanten te leren kennen zodat we weten wat zij willen.”


Kwaliteit versus kwantiteit


Door in klanten te investeren, worden de wensen goed in kaart gebracht. Dat levert veel voordelen op, stelt de verzekeringsadviseur: “Met de verworven kennis kunnen we hen in de toekomst beter én sneller helpen. Zo voorkomen we onduidelijkheden en zorgen we ervoor dat er geen ellenlange discussies ontstaan. Het is belangrijk dat onze klanten weten welke verzekering ze hebben afgesloten en waarom dat de beste keuze was. Zo voorkom je dat mensen te veel betalen voor hun verzekeringen.”

De verzekeringswereld kan overweldigend zijn. Hoe fijn is het dan dat er iemand met verstand van zaken is die je echt kan helpen? “Het is belangrijk om de vraag achter de vraag te ontdekken”, verduidelijkt Tas. “Wat wil de klant nu écht? In een persoonlijk gesprek waarvoor we de tijd voor je nemen achterhalen we dat. Wij leren de klant kennen maar andersom geldt dat ook. Klanten hebben een tussenpersoon die ze kunnen vertrouwen en voor hen klaar staat. Het draait om kwaliteit en niet om kwantiteit bij de Vastelastenbond.”    
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks proactief kijken naar je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat is Verzekerd Zonder Zorgen?

Maandag 13 juni 2022 14:53

‌Regelmatig krijgt het Customer Care Team van de Vastelastenbond vragen van klanten over uiteenlopende onderwerpen. Zo werd recentelijk gevraagd wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen&rs...

Lees meer
Welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet declareren?

Vijf veelvoorkomende vakantieschades in eigen land

Dinsdag 07 juni 2022 14:48

‌ Als je in het buitenland je vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het ook verstandig om voor een re...

Lees meer
Weet jij waar je precies voor verzekerd bent als je op vakantie gaat en wat het verschil is tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Weet jij het verschil tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Zaterdag 21 mei 2022 09:56

‌De vakantie komt eraan en veel huishoudens staan te popelen om op reis te gaan. Er wordt vaak gebruikgemaakt van lijstjes om ervoor te zorgen dat er geen spullen vergeten worden zoals de tande...

Lees meer
Door op jezelf te wonen, leer je pas echt goed hoe je zorgvuldig met geld moet omgaan.

Op kamers? Wij helpen je de goede (studie)richting op

Donderdag 02 juni 2022 08:03

Hoewel steeds meer studenten thuis blijven wonen, gaat een kwart toch binnen twaalf maanden na aanvang van hun studie op zichzelf wonen. Dat is handiger qua reistijd én goed voor je zelfstandig...

Lees meer