Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Weet jij het verschil tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Zaterdag 21 mei 2022 09:56Frank van de Ven
Weet jij waar je precies voor verzekerd bent als je op vakantie gaat en wat het verschil is tussen een reis- en annuleringsverzekering?

Weet jij waar je precies voor verzekerd bent als je op vakantie gaat en wat het verschil is tussen een reis- en annuleringsverzekering?

De vakantie komt eraan en veel huishoudens staan te popelen om op reis te gaan. Er wordt vaak gebruikgemaakt van lijstjes om ervoor te zorgen dat er geen spullen vergeten worden zoals de tandenborstel of pot pindakaas. Zo’n checklist zou je eigenlijk ook voor het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering moet maken, stelt verzekeringsadviseur Hakan Tas. Hij merkt dat veel mensen niet precies weten waarvoor ze verzekerd zijn en soms zelfs zonder dekking op reis gaan.

Je bent bijvoorbeeld niet gedekt voor schade als je zeven dagen na je boeking pas een annuleringsverzekering hebt afgesloten. “Ik merk dat dit voor veel klanten als een verrassing komt. Dat hoeft echter niet, want is opgenomen in de voorwaarden van deze verzekeringen”, verduidelijk de klantadviseur van de Vastelastenbond. “De gedachte erachter is dat verzekeraars misbruik willen voorkomen. Wanneer er zo laat na de boeking een verzekering afgesloten wordt, ruiken verzekeraars onraad. Uit angst dat er met voorkennis zo’n verzekering wordt afgesloten, is er een deadline ingevoerd. Veel mensen weten dit niet dus houd er rekening mee dat je zo snel mogelijk na je boeking zo’n annuleringsverzekering afsluit.”

Een ander punt waarop je moet letten, zijn de verschillen tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering. “Veel mensen denken ten onrechte dat een reisverzekering ook een annulering dekt. Dat is dus niet zo”, stelt Tas. “Een reisverzekering dekt wel gemaakte schades en onkosten tijdens een vakantie. Dan moet je denken aan spullen die tijdens je reis kapot zijn gegaan en aan geschillen met het hotel of vakantiepark waar je verblijft. Als je een kamer met uitzicht op zee hebt geboekt maar in een kamer belandt waar je uitkijkt op de vuilcontainers dan voel je je bekocht. Een  reisverzekering helpt je dan om je recht halen.”
 

 

Reisverzekering ondersteunt zorgverzekering

 

Een reisverzekering helpt je ook bij ongevallen in het buitenland. “Je kunt zo’n verzekering zien als extra steun tijdens een ongeluk op je vakantiebestemming. Wanneer jij onderuit gaat in Turkije en naar het ziekenhuis moet, betaalt de reisverzekering de gemaakte kosten en heb jij niet te maken met de beperkingen van bij jouw zorgverzekeraar aangesloten ziekenhuizen. Wanneer een hospitaal in het buitenland geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar ben je genoodzaakt om een ziekenhuis te zoeken dat wel onder contract staat. Daar word je niet blij van als dat betekent dat je tien kilometer moet rijden om geholpen te worden.”

Er zitten grote verschillen tussen een reis- en annuleringsverzekering. Het advies is dan ook om je hier goed in te verdiepen of om Tas te bellen: “Het is ontzettend om de polisvoorwaarden goed door te nemen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo is het handig om te weten dat vakantiebestemmingen met een negatief reisadvies niet gedekt worden. Ook worden ongelukken en schades die door bijzondere – en gevaarlijke – sporten zijn ontstaan niet vergoed. Uiteraard worden frauduleuze praktijken ook niet vergoed.”

Mocht je meer willen weten over schadeverzekeringen dan kun je de Vastelastenbond altijd bellen of mailen. We staan voor je klaar. Voor nu wensen we je alvast een goede reis!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Wanneer je jouw verzekeringen bij ons onderbrengt, heb je één aanspreekpunt te maken dat proactief voor jou aan de slag gaat.

Zorgeloos verzekeren met Verzekerd Zonder Zorgen

Dinsdag 19 april 2022 08:19

‌ Het uitpluizen van polisvoorwaarden en het vergelijken van verschillende verzekeraars is duizenden consumenten een doorn in het oog. Overstappen is een heel gedoe en daarom besluiten veel ...

Lees meer