Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Winterweer en typische winterschades

Dinsdag 13 oktober 2020 09:20Margot Boesveld
Bevroren slot nét op het moment dat je antivries in het dashboardkastje ligt

Bevroren slot nét op het moment dat je antivries in het dashboardkastje ligt

De wintermaanden kom er er weer aan en dat brengt helaas ook de nodige schades met zich mee. Je kan dan denken aan schade die je maakt met je auto, maar ook schade aan je woning.

De meest voorkomende schades blijven toch schades aan en met je voertuig. Door het slechtere weer heb je minder zicht én zijn de wegen vaak gladder. Daardoor kun je makkelijker schade veroorzaken doordat je slipt of wegglijdt. Maar ook ruitschades door vorst of je deur die is vastgevroren. En we kennen allemaal de vervelende verhalen van een bevroren slot nét op het moment dat je antivries in het dashboardkastje ligt. 

Statistisch gezien gebeuren er ook meer ongelukken in de wintermaanden. Je kan denken aan:

  1. Eenzijdige ongelukken, je bots bijvoorbeeld tegen een paaltje aan. 
  2. Aanrijding met andere weggebruikers
  3. Van de weg glijden

Enkele tips om je voor te breiden op de winter zijn: winterbanden, ruitkrabbers, antivries en een ijsdeken. Maar schade is niet helemaal te voorkomen. Daarom is het goed om je autoverzekering te controleren.

Schade tijdens de koudere maanden aan je woning

Ook aan je woning kun te maken krijgen met schades door vorst en sneeuw. Winterschades zijn verzekerd als de schade echt door sneeuw of vorst is veroorzaakt. Springt de waterleiding door vorst of heb je indringend smeltwater dan valt dit onder de dekking van woonhuis- of eventueel inboedelverzekering. Bij schade door neerslag stellen verzekeraars in sommige gevallen nog als aanvullende voorwaarde dat de neerslag door overlopen of lekkage van dakgoten, daken of bovengrondse afvoerpijpen de woning is binnengekomen.

Je kan bij woningschade denken aan:

  1. Kromgetrokken vloer (water schade)
  2. Kapotte leidingen of radiatoren
  3. Kapotte keukenkastjes

Je moet wel alle maatregelen hebben getroffen om dit te voorkomen. Dat betekent dat je ramen en deuren  had gesloten en er geen achterstallig onderhoud aan je leidingen is. Dat betekent ook dat je het kit -en voegwerk netjes bij moet houden. De woonhuis- en inboedelverzekering dekt de meeste schades voor leidingreparaties en gevolgschades zoals bijvoorbeeld kromtrekkende vloeren af.

En er bestaat ook nog zoiets als indirecte waterschade. Dat is schade door bijvoorbeeld overstroomde grachten. Hiervoor moet je aanvullende verzekerd zijn. Schade door overstromingen zijn altijd uitgesloten van dekking op je inboedelverzekering 

Laat je verzekeringen checken. Dan weet je of je dekking in de wintermaanden ook optimaal is.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Telefoonverzekering afsluiten. Waar moet je op letten bij verzekeren van de smartphone

Telefoonverzekering afsluiten | Moet ik mijn (nieuwe) mobiele telefoon of smartphone verzekeren?

Woensdag 16 september 2020 15:06

Je moet doen waar je je goed bij voelt, maar lees altijd de voorwaarden. Een telefoonverzekering is relatief duur. Weeg de premie die je maandelijks moet betalen af tegen het risico dat je t...

Lees meer
reis- en zorgverzekering hebben vaak dubbele dekking

Nederlanders kampioen oververzekeren

Maandag 14 september 2020 13:56

Nederlanders zijn kampioen als het gaat om oververzekeren. Dat we graag goed verzekerd willen zijn, blijkt wel uit de enquête van de Vastelastenbond. Maar liefst 81,2% geeft aan een goede dekki...

Lees meer
Wat verwacht jij eigenlijk van jouw verzekeringsadviseur?

Zorgplicht onder verzekeraars blijft moeizaam

Dinsdag 18 augustus 2020 07:11

Het klachteninstituut KIFID heeft de laatste jaren enkele uitspraken gedaan over zorgplicht bij de ORV. Die hebben in de branche veel vragen opgeroepen over hoe ver de zorgplicht reikt. De Vastelas...

Lees meer
Top 3 claims inboedelverzekering. Welke schade komt in jouw gemeente voor?

Meest voorkomende schades woning (inboedel en opstal verzekering)

Donderdag 13 augustus 2020 08:53

Welke schades komen in jouw gemeente het meest voor? Welke schades komen het meeste voor in huis? Diefstal, brand of waterschade. De Vastelastenbond brengt de meest voorkomende schades in kaart. Deze...

Lees meer